Billeje Cape Town

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Cape Town

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Cape Town fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Cape Town gennem os.

Cape Town guide

Bilutleie Cape Town
Cape Town Biludlejning

Cape Town (Afrikaans: Kaapstad) er hovedstaden i den sydafrikanske provins Western Cape. Byen ligger ved Table Bay, lidt nord for Cape Good Hope. Rundt om i byen er der flere høje bjerge – blandt andre. Løvehoved, Devil’s Peak og det næsten 1100 meter høje Table Mountain. I bugten uden for byen ligger den tidligere fængselsø Robben Island, kendt som det sted, hvor Nelson Mandela blev fængslet i en årrække. Befolkningen i Cape Town selv er omkring 850.000 (2010), men hvis hele hovedstadsområdet er inkluderet, befolkningen stiger til næsten 3,5 millioner. Med det er Cape Town Afrikas tredjestørste metropol.

Cape Town er en af Sydafrikas vigtigste eksporthavne. Her er den blandt andet afsendt. guld, diamanter og frugt. Ellers har byen en omfattende og varieret industri – såvel som et stort skibsværft. I de senere år er turisme også blevet en vigtig forretningsrute.

Århundredets fremkom som en vigtig klargøringsstation for hollandske skibe på vej til Indien, og blev også et knudepunkt for indvandrere. Omkring år 1800 blev byen besat af englænderne. Cape Town har haft bystatus siden 1840. Efter flere års protest mod det sydafrikanske apartheidregime var byen i 1980’erne centrum for oprør og demonstrationer.

Attraktioner

Dagens Cape Town er en moderne storby med brede, gader og veje – samt en række store parker. Men nogle historiske mindesmærker er blevet bevaret – og de er blandt byens største attraktioner. Det gælder bl.a. den hollandske stemmer fra omkring 1670 (Castle of Good Hope). Det er nu hjemsted for et militærmuseum. Også Slave Lodge (Kulturhistorisk Museum) er et besøg værd. Det har til huse i en bygning fra 1679 – som oprindeligt blev brugt til at “gemme” slaver. Senere bl.a. Højesteret var her. I dag er der et historisk museum i bygningen – også med afdelinger for keramik, værktøj og legetøj. Kirken Groote Kerk fra 1836 betragtes også som en af Cape Town’s seværdigheder.

De fleste turister i Cape Town vil gøre et besøg på fængslet øen Robben Island. Det ligger 12 kilometer uden for byen og har været brugt som fængsel siden 1600-tallet. Her blev fredsprismodtageren Nelson Mandela fængslet i 27 år. Siden 1997 har Robben Island været et museum. Der er færger til øen fra havnen i Cape Town.

Ellers er et besøg på toppen af Table Mountain en spektakulær oplevelse. Du kan enten gå til fods eller bruge en gondol.

Fængselsøen Robben Island, hvor Nelson Mandela blev fængslet i 27 år.

Udforsk Cape Town med biludlejning

Området omkring Cape Town byder på skarpe kontraster. På kysten vil du opleve smukke strande, maleriske små byer, smukke hav og et vrimlende dyreliv, der omfatter hvaler, pingviner og delfiner. Inde i landet har du de store vinområder, før du når bjergkæden, der breder sig rundt i Cap-området. Der møder du løver og elefanter i et savanne- og ørkenlandskab, der er unikt. Her er nogle forslag til de bedste kørende biler med biludlejning.

Vinsporvognen Franschhoek tager dig til de forskellige vinmarker.

The Winelands – Tag sporvognen mellem vinmarkerne

En af de bedste udflugter fra Cape Town er at besøge The Winelands, og derefter udforske de forskellige vinmarker med The Franschhoek Wine Tram, der bugter sig gennem dalen. Disse er hovedsagelig 8 forskellige sporvognsruter, hvor sporvognene selv er et syn i sig selv. De er gamle og ærværdige, og på to etager, så passagererne kommer til at nyde udsigten over landskabet mellem gårdene. Start og stop er i byen Franschhoek, hvor du nemt kan parkere din udlejningsbil ved siden af sporvognsstationsbygningen. Ture i vinmarkerne er meget populære og bør bestilles på forhånd. Hvis du er interesseret i vin, overveje også at stoppe ved Stellenbosch, som er en lille omvej på vejen til Franschhoek.

  • Den korteste vej fra Cape Town til Franschhoek er 76 kilometer lang. Uden stop undervejs, eller en omvej til Stellenbosch, vil drevet tage lige under 1 time.
Der er en svævebane op til det gamle fyrtårn ved Cape Point. Her kan du nyde den smukke udsigt.

Cape Point og Kap det gode håb

Kun få kilometer fra hinanden er disse to punkter blandt Cape Peninsulas mest populære seværdigheder. Her kan du få en af dine bedste naturoplevelser nogensinde. Det er især smukt på Cape Point, som stiger over det vilde hav på en klippe. Der er en svævebane op til det gamle fyrtårn,hvor udsigten kan beskrives som blændende. På vejen fra Cape Town til de to udsigtspunkter passerer du blandt andet Simonsby. I denne by kommer du tæt på en af Sydafrikas pingvinkolonier.

  • Det ligger lidt over 60 kilometer fra centrum af Cape Town ned til Cape Point. uden at stoppe, vil drevet tage omkring 1 time og 10 minutter.

Karoo – Safari kun to timer fra Cape Town

Området kaldet The Karoo er noget diffust afgrænset, men de fleste mennesker tror, det handler om landskabet, der starter bag bjergene, der omgiver Cape Town. Denne delvise ørken byder på mange fantastiske naturoplevelser og er et af de nærmeste områder, du kan rejse til for at se vilde dyr. For eksempel, i Aquila Private Game Reserve,gør dette. I den park får du se alle de “store fem”, som er løver, elefanter, næsehorn, leopard og bøffel. I Karoo er der også mange mærkelige små byer, der kan være sjovt at stoppe ved, der er strudsgårde der, du finder aktivitetscentre med alle former for ekstremsport samtflere safariparker.

  • Det er omkring 180 kilometer fra centrum af Cape Town til Aquila Private Game Reserve. Køretiden er 2 timer, hvoraf cirka 60 kilometer er på motorvejen.
  • Karoo er et stort område, der strækker sig omkring 800 kilometer mod Lesotho.
To Cape Hartebeest i Karoo.

Paternoster – En af Afrikas ældste fiskerbyer

Beliggende nord for Cape Town, betragtes denne fiskerby som en af kontinentets ældste. Det er også blandt de smukkeste, og en af landets mest populære turistmål. Her kan du overnatte i hyggelige, små hvidmalede hytter og besøgeflere vidunderlige fiskerestauranter. I området finder du dejlige strande med kalkholdigt hvidt sand,du kan se hvaler og delfiner i havet udenfor, og der er et vrimlende fugleliv her med over 250 forskellige arter at få øje på. Der er mange aktiviteter at komme mellem måltiderne, såsom havkajak,fiskeri fra land eller båd, dykning, hummerjagt ogmeget mere.

  • Det er 150 kilometer fra Cape Town til Paternoster, og hele strækningen går på en landevej. Uden stop undervejs tager drevet ca. 1 time og 50 minutter.
Paternoster med sine kridtagtige hvide strande.
Cape Agulhas er det sydligste punkt på kontinentet.

Cape Agulhas – Afrikas sydligste punkt

Mange tror fejlagtigt, at enten Cape Point, eller kappe det gode håb, er kontinentets sydligste punkt. Denne titel tilhører i stedet Cape Agulhas, som er en ulige lige uden for byen af samme navn (Agulhas). Her mødes Atlanterhavet og Det Indiske Ocean – idet, der er et af de mest udfordrende farvande for søfarende til at runde Afrika. Blandt højdepunkterne i Agulhas er det gamle fyrtårn, der står på forageren. Dette er Sydafrikas ældste af sin art, og dem, der går op ad trappen til tårnet, vil have en uforglemmelig udsigt. Lige ud over syd er der et skibsvrag, der også bør besøges, hvis du stopper forbi. Overvej også at have et herremåltid på en af de mange gode restauranter i Agulhas, hvor østers og lokal hvidvin er blandt specialiteterne.

  • Afstanden mellem Cape Town og Agulhas er lidt over 220 kilometer. Uden at stoppe, vil biludlejningskørslen tage dig omkring 2 timer og 30 minutter.
Trafik i centrum af Cape Town.

Parkering og trafik med biludlejning

At finde parkeringsplads i Cape Town er ikke svært, og især ikke hvis du foretrækker at forlade udlejningsbilen på et sted, hvor der er sikkerhed. Hvis du vil parkere gaderne, vil du normalt nødt til at betale et gebyr på automater, der er på fortovene. Husk, at bøderne er høje, hvis du mispark,parkering over den tid, du har betalt for, og lignende.

Hvis vejen er markeret med en gul linje på den side, du ellers ville parkere, betyder det, at du kun må stoppe for eksempel at sætte passagerer af til eller fra. En rød linje betyder, at du slet ikke må stoppe.

Den vigtigste ting at huske på, når du lejer en bil i Sydafrika er, at her er du nødt til at køre på venstre side af vejen. Det kan betale sig at lave en rutine i starten, såsom konsekvent at fokusere på starten af drevet ved at komme bag en anden bil. Bemærk også, at vinduesviskere og retningsbestemt detektor er også på den modsatte side af bilens cockpit.

Vær ekstra opmærksom på trafikken, og især uden for byerne. Desværre er turister røvet, hvis de stopper for at hjælpe andre (falske ulykker). Falske betjente, der røver kørsel er også noget, der sker lejlighedsvis. Hvis du skal ud på landet, skal du også være ekstra opmærksom på, at dyr kan komme i vejen.

Lufthavn i Cape Town.

Lufthavn

Den internationale lufthavn i Cape Town er den tredjestørste i Afrika, der betjener over 10 millioner passagerer hvert år. Det har to terminaler,en for indenrigsflyvninger og en for internationale ruter. Men begge terminaler er forbundet, og du ankommer og forlader lufthavnen gennem den centrale terminalbygning alligevel. På pladsen uden for hovedindgangen finder du alle biludlejningsfirmaers tællere og kontorer. Parkeringspladserne til deres biler ligger lige ved siden af.

Fra i dag er der 9 biludlejningsfirmaer, der opererer i lufthavnen i Cape Town. Disse omfatter Avis, Hertz, Europcar og Thrifty, samt flere lokale virksomheder.

  • Det er 19 kilometer fra lufthavnen og til byens centrum og havnen, hvor havnefronten ligger. Køretiden er omkring 15 minutter, afhængigt af trafikken på vejene.