Billeje Italien

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Italien

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Italien fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Italien gennem os.

Italien guide

Bilutleie Italia
Biludlejning Italien

Italien ligger i langt syd for Europa og har en fælles grænse med Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien mod øst. Inden for de italienske grænser er de småstater San Marino og Vatikanet. Italien er et af de oprindelige EU-lande. Landet dækker et areal på lidt over 300 000 km2 og har en befolkning på knap 60 millioner (2010).

Italien består hovedsageligt af Appenninerne, en stor halvø i Middelhavet, samt de to største øer Sicilien og Sardinien. Mod nordøst ligger Adriaterhavet, i sydøst det ioniske hav, i sydvest det tyrrhenske hav og i nordvest det liguriske hav.

Hovedstaden i Italien er Rom, som har omkring 2,7 millioner indbyggere. Andre større og populære byer er Milano, Firenze, Venedig, Napoli og Palermo.

Attraktioner

Der er mange bjerge i Italien. Langs halvøen – fra syd til nord – strækker Apennines bjergkæden sig, indtil den møder Alperne, hvor nogle af Europas højeste bjerge ligger. Også nævnt skal den “sovende” vulkan Vesuv nær Napoli og den aktive Etna på Sicilien. Ellers er jorden skåret igennem af blandt andet flere lange floder. Po (som er vigtigt for den frugtbare Po Plain i nord), arno og tiberen (som løber gennem Rom).

Italien er et af Europas mest populære turistlande på grund af sin rige historie, sine mange kulturelle skatte og den verdensberømte mad- og vinkultur. Landet har flere overlevende fortidsminder (blandt andre). de udgravede byer Pompeji Herculanum nær Napoli – og hele det gamle centrum af hovedstaden Rom er på UNESCOs verdensarvsliste.

Italiens største og travleste lufthavn er Fiumicio International Airport (“Leonardo da Vinci”) uden for Rom. Andre vigtige internationale lufthavne er Milano Lufthavn – Malpensa og Napoli Lufthavn – Copodichino.

Kørsel i Italien

Kvaliteten af vejene i Italien er varieret, men for det meste vejnettet opretholder en høj standard. Der er motorveje mellem de største byer, og på tværs af det meste af landet. Landeveje og kystveje kan være noget udfordrende, dels fordi de ofte går i kuperet terræn, og vejene kan være ret snoede. Trafikken på vejene er ikke så ulig hvad du finder i lande som Frankrig, Tyskland og Spanien.

I tunneler er det obligatorisk med kørelys.

Færdselsregler i Italien

 • I Italien kører du i højre side af vejen.
 • Kørelys er obligatoriske på bilen uden for byerne, og ved nedsat synlighed i dagtimerne.
 • Det er obligatorisk med kørelys efter mørkets frembrud og i tunneler.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 3 år skal altid bruge en godkendt barnestol/barnefastholdelsesanordning, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn over 3 år, men under 150 cm, skal være i en godkendt barnestol/barnefastholdelsesanordning eller bruge en booster.

Hastighedsgrænser i Italien

I Italien er det vigtigt at holde styr på skiltene. Der skelnes mellem motorveje i fjerntliggende områder og byområder. Desuden er grænserne reduceres på motorvejene ved nedbør. Husk også, at hastighedsgrænserne i boligområder kan indstilles til 30 kilometer i timen. Hvis andet ikke er angivet, gælder følgende grænser:

 • Byer: 50 kilometer/t
 • Landeveje: 90 km/t
 • Fire-sporet veje i byområder (type C): 110 km/h (90 km/h ved nedsat sigtbarhed)
 • Motorveje (type A): 130 km/t (110 km/t ved nedsat sigtbarhed)
Hastighedsgrænserne i byer er 50 km/t.

Alkoholgrænse i Italien

I Italien er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,5° (0,5 g/l). Hvis du har et alkoholniveau over 0,5, vil du blive idømt en bøde og konfiskeret af et kørekort. Størrelsen af bøden, og længden af konfiskation af dit kørekort, afhænger af, hvor højt dit alkoholniveau overstiger 0,50.

Anbefalet biludlejning

Italien er et meget forskelligartet land at udforske med biludlejning, især når det kommer til geografiske forhold. I nord finder du Alperne og smukke bjerglandsbyer, dale med vinmarker, de berømte søer og en noget anden kultur, end du vil møde i den sydlige del af landet. Hvis du stopper ved øer som Sicilien og Sardinien, kan det næsten virke som om du er i et helt andet land. Fælles for de fleste regioner i Italien er, at landskaberne normalt er meget smukke, madtraditionerne vidunderlige, arkitekturen blændende, og det er tæt mellem de uforglemmelige oplevelser.

Laga di Como er blandt landets mest berømte søer.

Italienske søer

En ferie i det nordlige Italien kan være en uforglemmelig oplevelse, især for dem, der udforsker regionens berømte søer. De mest berømte er Lago di Garda og Lago di Como. Omkring begge søer er der smukke små byer i træk, omgivet af unikke landskaber. Mange af byerne er berømte for deres arkitektur, store haver, seværdigheder og behagelig atmosfære. Det er muligt at køre rundt om søerne på en dag, men du vil få langt mere ud af turen, hvis du tager en eller flere nætter. Hvis du ønsker at opleve lignende steder, der ikke tiltrækker så mange turister, overveje et drev omkring en af de andre søer. Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta, Lago di Varese og Lago d’Iseo tilbyder meget af det samme, når det kommer til maleriske små byer, god mad, svømning muligheder, og så videre, men kan beskrives som mere stille og fredeligt.

Stilen passer med sine snoede hårnålesving og med en smuk udsigt over Alperne.

Ortler Alperne

Denne del af Alperne ligger i de tre provinser Sondrio, Trentino og Sydtyrol. Området er et af de smukkeste i Italien og er ideelt til biludlejningsture fra byer som Milano, Bergamo og Venedig. Højdepunktet på turen er bjergpasset kaldet Stilfspasset (også kaldet Stelvio Pass). Der er du på en kæmpestor 2.757 meter over havets overflade, med dejlig udsigt over Alperne. På begge sider af passet løber de trange hårnålesving op og ned ad bjergsiden. Hvordan du kommer derhen afhænger af, hvor du starter din rejse, og hvad du vil opleve undervejs. For eksempel kan du køre via Lago di Garda til bjergbemandingsbyen Bolzano og gennem den smukke dal, hvor adige-floden løber. Uanset hvilken ende du starter i, vil du passere en række smukke bjerglandsbyer med hoteller, restauranter og seværdigheder. Bemærk venligst, at StilfsPasset er lukket for biler om vinteren.

Toscana

Mange mener, at regionen Toscana er Italiens mest romantiske og smukke region. Dette område tilbyder et meget varieret og spændende udvalg af køreruter. Toscana er også centralt beliggende i landet og nås inden for få timer fra byer som Rom, Milano, Bergamo, Torino og Venedig. Der er næsten for meget af det gode i Toscana, og det er ikke let at prioritere, hvad man skal få, når du er der. De fleste mennesker kører forbi de smukke byer Pisa,Firenze og Siena, hvor storslået arkitektur, kunst, kultur og historie er nøgleordene for oplevelserne. Mange besøger også Chianti-regionen, der er berømt for sine vinmarker, smukke landsbyer og fascinerende landskaber. Toscanas kyst har også mange smukke områder, og måske især Versilia-provinsen i regionens nordvestlige hjørne. Der finder du flere gamle fiskerbyer, smukke strandeog nogle af Italiens bedste feriesteder.

Smukt landskab i Toscana, Italiens mest romantiske og smukke region.

En række smukke små byer langs Amalfikysten er hjemsted for unik arkitektur.

Amalfikysten

Costiera amalfitana er et kystområde i salerno provinsen i det sydlige Italien. Området er blevet særligt populært blandt besøgende, der kan lide kunst, kultur og historie. Der er en række smukke små byer langs Amalfikysten,med unik arkitektur, og i flere af dem finder du romerske æra ruiner og berømte kirkebygninger. Det har ført til unesco-beskyttede UNESCO WorldHeritage List. Amalfikysten er også kendt for sine madtraditioner og meget gode restauranter. Byen Napoli er et godt udgangspunkt for et drev her. Så vil du også kigge på Vesuv og Pompeji,før du kører et par kilometer videre til de smukke små byer. Strækningen, der løber langs Amalfikysten, er ikke mere end 50 kilometer lang, og du får dejlig udsigt til havet langs hele ruten.

Sicilien er især berømt for sine mange og varierede seværdigheder

Sicilien

Sicilien er en vidunderlig smuk ø at udforske med biludlejning. Her finder du både større byer som Palermo, Catania og Siracusa, og nogle af de smukkeste fiskerbyer og bjerglandsbyer i Italien. Øen er især berømt for sine mange og varierede seværdigheder. Der er mange steder med arkæologiske udgravninger, ruiner og arkitektur fra gamle grækere, fra den romerske æra, og fra det tidspunkt, hvor maurerne regerede på øen. Flere af byerne er domineret af smukke huse, kirker, katedraler, fæstninger og slotte fra middelalderen. Adressering alt på Sicilien kan kræve flere måneder, men du kan stadig opleve en masse selv i et par dage. Der er gode motorveje på de vigtigste strækninger, og trafikken på øen er normalt ikke en afskrækkende virkning.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Italien

De store internationale virksomheder, såsom Hertz, Sixt, Budget, Europcar, Avis, Sparsommelighed, National, Enterprise og andre, kan findes overalt i Italien. Dette er et selskab, der har udlejningsbiler på stort set alle lufthavne, kendte badebyer, og i alle store og mellemstore byer. De er normalt også repræsenteret i mindre steder, hvor turister ofte rejser. I Italien er der også en række nationale virksomheder, der beskæftiger sig med biludlejning, såsom Maggiore og Primerent. Mange af disse er regionale, og dermed kun repræsenteret i specifikke områder, såsom Olbia Biludlejning på Sardinien, eller Sicilien med bil på Sicilien.

Mange af de kendte biludlejningsfirmaer er repræsenteret i flere af Italiens berømte turistbyer.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Italien

Hvad gør jeg med udlejningsbilen, hvis mit hotel ligger inden for en ZTL-zone?

Hvis du vil køre inden for en ZTL-zone i en italiensk by, skal du have en separat tilladelse. Hvis hotellet ligger inden for zonen, og du kan parkere der, vil dette normalt løse ved at kontakte hotellet på forhånd. Hotellets personale vil derefter hjælpe med at opnå tilladelsen. Hav dit bilregistreringsnummer klar og angiv ankomst- og afrejsetidspunktet.

Hvad er aldersgrænsen for leje af en bil i Italien?

Den mest almindelige aldersgrænse for at få en biludlejning i Italien er 21 år. Men der er nogle virksomheder, der lejer biler til personer, der kun er 18 år gamle. I alle tilfælde skal du have haft et kørekort i mindst 1 år. Bilister under 25 år vil normalt blive opkrævet et ekstra gebyr. Dette gælder også for ekstra chauffører.

Hvilken slags biltype skal jeg leje i Italien?

Medmindre du kommer til at køre i Alperne eller andre bjergrige områder om vinteren, vil de fleste mennesker gøre det med en almindelig personbil. Hvis du vil områder med snefald og stejle stigninger, en SUV eller andre firehjulstræk bil kan være en bedre løsning. Det vigtigste er, at du vælger en udlejningsbil, der giver dig nok plads, og som sikrer sikkerhed og komfort.

Kan jeg stoppe ved et af nabolandene med udlejningsbilen?

Det er populært at tage udflugter til især Italiens nabolande beliggende i Alperne, og til blandt andet Frankrig og Slovenien. Dette accepteres af stort set ethvert biludlejningsfirma, men de kan opkræve et mindre gebyr. Spørg altid på forhånd.

Kan jeg leje en bil på det italienske fastland og rejse til en af øerne?

Nogle biludlejningsfirmaer giver ikke tilladelse til at medbringe dit køretøj på bilfærger, og dette kan også afhænge af den bilkategori, du lejer. Du kan også nødt til at tegne en ekstra forsikring for at tage din bil på en færge. Dette kan være gældende, hvis du ønsker at tage en færge fra fastlandet til for eksempel Capri, Sardinien og Sicilien. Spørg altid på forhånd.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Italien?

Motorvejene i Italien er ofte opkrævet med vejafgift kabiner. Der er også flere tunneler, der opkræver et gebyr. De fleste turister med en udlejningsbil betale med enten kontanter eller kort. Nogle biludlejningsfirmaer tilbyder elektroniske chips (TelePass), der giver dig mulighed for at køre lige gennem betalingsanlæg på dine egne baner. Du kan også købe forudbetalte kort (Viacard) på de fleste tankstationer, samt nogle tobak kiosker og banker.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en bilulykke i Italien?

Alarmnummeret i Italien for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør også kontakte det biludlejningsfirma og/eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

 • Politi – 113
 • Brandvæsen – 115
 • Lægehjælp – 118
 • Vejhjælp – 116

Destinationer