Billeje Sardinien

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Italien
  4. chevron_right
  5. Billeje Sardinien

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Sardinien

Sammenlign priser og finde billig biludlejning på Sardinien fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning på Sardinien gennem os.

Sardinien guide

Bilutleie Sardinia
Sardinien Biludlejning

Sardinien er en italiensk ø beliggende i Middelhavet og har omkring 1,6 millioner indbyggere (2010). Øen ligger syd for Korsika, vest for det italienske fastland og nord for Tunesien. Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet efter Sicilien.

Øen er berømt for sit varme middelhavsklima, sine smukke strande og fremragende dykkermuligheder – med både farverige fisk og gamle romerske skibsvrag. Sardinien har stor turisme, og den smukke natur med tropisk vegetation,det rene turkisblå hav og de mange hvide badestrande er nok det største drawcard.

Landskabet på øen består af sletter, bakker og bjerge – og den højeste top “Punta la Marmora” foranstaltninger 1834 meter over havets overflade.

Attraktioner

Hovedstaden på Sardinien hedder Cagliari og ligger på øens sydøstlige kyst. Byen har 165.000 indbyggere (2010), og fra havnen er der færgeforbindelser til blandt andet Tunesien og Sicilien. Populære turistattraktioner i Cagliari omfatter fæstningen,det nationale arkæologiske museum, et romersk amfiteater og en smuk botanisk have.

Andre større byer på øen omfatter Sassari, Quartu Sant ‘Elena, Olbia og Alghero. Berømte turistområder på Sardinien omfatter Costa Esmeralda på nordkysten, Alghero på den nordvestlige kyst og Bosa på vestkysten.

Smuk natur med tropisk vegetation, det rene turkisblå hav og hvide strande trækker mange turister til øen.

Udforsk Sardinien med biludlejning

Sardinien har mange smukke små byer at vise, dejlige strande og flere unikke seværdigheder. For at komme fra sted til sted, er du næsten afhængig af at have dit eget køretøj, da øen er ret stor. Vi har valgt nogle af de mest populære kørselsudse. Før du planlægger din rejse, anbefaler vi, at du også ser på kortet. Undervejs vil du næsten helt sikkert overhale flere steder et besøg værd, og måske en af de mange arkæologiske udgravninger finder du på Sardinien.

Om afstande og køretid

Længere nede ad guiden finder du oplysninger om afstande og køretid mellem de tre byer, der har lufthavne på Sardinien. Desuden er det ikke hensigtsmæssigt at angive afstande og køretid i forhold til de anbefalede udflugter. Afstandene vil være meget forskellige, da du har stedet på Sardinien som udgangspunkt.

Alghero er omgivet af en imponerende befæstning.

Alghero – Sardiniens spanske fæstningsby

I Alghero taler mange af indbyggerne catalansk, som de gjorde i den catalanske del af Spanien for flere hundrede år siden. Årsagen er, at den spanske konge Aragonien regerede i dette område af Sardinien i 1500-tallet, og Alghero var en slags spansk koloni. Sproget er delvist bevaret, og det samme gælder for nogle andre traditioner, der stammer fra Spanien. Byen er meget smuk, omgivet af en imponerende befæstning fra tidligere tider og med maleriske huse i byens centrum. Der er også mange andre seværdigheder i Alghero, herunder en katedral fra 1400-tallet,små og smukke kirker, arkæologisk museum ogmeget mere. Maden serveres på de mange gode restauranter er også værd at nævne. Her får du lækre retter af især fisk og skaldyr, tilberedt på en traditionel måde, med et strejf af Spanien i det.

De rige mennesker forankre deres enorme yachter i Porto Cervo.

Porto Cervo – Fisherman’s Village for filmstjerner og oligarker

Hvis du er på den nordlige side af øen, stop ved Porto Cervo. Dette er oprindeligt en gammel fiskerby, som nu er overtaget af berømtheder og rige mennesker. Blandt andet har Italiens tidligere premierminister et palads i et sommerhus, hvor han holder meget omdiskuteret og omstridte virksomheder, som aviserne gerne skriver om. De rige mennesker forankre deres enorme yachter i bugten, shoppe i Porto Cervo eksklusive forretning og spise middag på de mange gode restauranter i byen. Der er naturligvis golfbaner i området og en række meget smukke strande. Selv om der er lejlighedsvis overkommelig indkvartering i denne udvej by, Porto Cervo er kendt for at have nogle af de dyreste hoteller i verden. En af dem, Hotel Cala di Volpe, har mange set i James Bond filmen “The Spy Who Loved Me”.

Sassari er kendt for sin smukke bosættelse i pastelfarver, hvor husene strækker sig op mod en klippe ud mod havet.

Castelsardo – Malerisk fæstningsby

Hvis du vælger en af de små fiskerbyer på Sardinien, bør Castelsardo medtages i vurderingen. Det ligger på øens nordkyst, ikke langt fra byen Sassari. Castelsardo er bedst kendt for sine dejlige bygninger i pastelfarver,hvor husene strækker sig op mod en klippe ud mod havet. På toppen er der en fæstning menes at være blevet bygget i begyndelsen af 1100-tallet. Udover en rolig og behagelig atmosfære, og mange gode spisesteder i den lille by, vil du finde en række andre seværdigheder der. Blandt andet kan du se ruiner af bygninger efterladt fra nuragher kultur, et folk, der boede på Sardinien over 3.000 år siden. I byen finder du også et par små paladser,flere smukke kirker og nogle spændende museer.

La Maddalena – Sardiniens smukkeste øer

La Maddalena er navnet på den største by på øen, der har samme navn. Øen igen hører til øgruppen Arcipelago di La Maddalena, beliggende i Bonifacio Strædet i det nordøstlige Sardinien. Her finder du et dejligt naturområde,hyggelige landsbyer, mange gode strande og en afslappet atmosfære. Der har været mennesker på de syv øer i tusinder af år, og dens indbyggere har inkluderet berømte navne som Napoleon Bonaparte og Giuseppe Garibaldi. Garibaldis hus ligger på den nærliggende ø La Maddalena, og det er muligt både at gå og køre der. Huset er i dag et museum og en af La Maddalenas største attraktioner. Det kan også se en hel del befæstninger på øen, der forbliver fra 1700-tallet. For at komme til La Maddalena, kør til Palau og tag en bilfærge derfra. Med biludlejning kan du besøge både hovedøen og den nærliggende ø Caprera. Hvis du også ønsker at se en af de andre syv øer,er du nødt til at forlade bilen og hoppe om bord på en af de små både, der afgår fra byen.

La Maddalena tilhører øgruppen Arcipelago di La Maddalena, der ligger i Bonifacio-strædet i det nordøstlige Sardinien.
Bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen, hvor du får uovertruffen udsigt over byen og havet udenfor.

Castello-distriktet i Cagliari

Der er meget at opleve i Cagliari, Sardiniens største by. Mange af højdepunkterne kan findes i Castello-distriktet, den gamle bydel og fæstningen. Her finder du blandt andet et museumskompleks beliggende i fæstningens citadel, altså den inderste del af fæstningen. Flere af museerne vinder international anerkendelse, især Museum of Archaeology,Det Etnografiske Museum og National Gallery. I den gamle bydel er der også flere små kirker,en katedral, et gammelt rådhus, flere små paladser,teater, brønde, udsmykkede porte og meget mere. Selve befæstningen er dog det, der måske imponerer mest. Højdepunkter omfatter elefanttårnet bygget i 1307– 1305 St Pancras Tower og bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen– hvor du får uovertruffen udsigt over byen og havet udenfor.

Parkering og trafik med biludlejning

I byerne Sardinien er parkering i gaderne normalt påkrævet hver dag undtagen søndag og helligdage. Du betaler på parkeringsautomater eller ved at købe en parkeringstilladelse i tobakskiosker og lignende. I byerne er markeret beskattede parkeringspladser med blå linje. Gul linje er forbeholdt bevægelseshæmmede personer (skal have deres egen tilladelse). Hvis det er gratis at parkere, vil dette normalt være markeret med hvide linjer. Mange strande og seværdigheder har deres egne parkeringspladser. På nogle af disse er det gratis at parkere,mens andre steder skal du betale et parkeringsgebyr, normalt med kontanter.

Bemærk venligst, at der i Alghero, Cagliari, Sassari og nogle af de mindre byer er såkaldte ZTL-zoner i dele af byens centrum. Det vil sige, at området er bilfrit, ogdu får en bøde, hvis du kører der uden tilladelse.

Generelt er det nemt og behageligt at køre en udlejningsbil på Sardinien. Trafikken er mindre aggressiv end ellers i landet, men du bør stadig køre forsigtigt og opmærksomt. Mange af vejene er snoede– især de små veje på kysten. Fra Cagliari i syd til Porto Torres nord for Sassari ligger der en tosporet motorvej over hele strækningen. Der er strækninger af to-sporet motorvej mellem Olbia og Alghero, samt indgange til disse to byer og Cagliari, blandt andre. I mindre overbelastede områder kan vejenes kvalitet variere.

Trafikken er mindre aggressiv på Sicilien end ellers i landet, men du bør stadig køre forsigtigt og opmærksomt.

Lufthavn

Der er tre lufthavne på Sardinien, og alle tre håndterer både international og indenlandsk trafik fra resten af Italien. Øen er stor, og hvilken lufthavn du bruger, har derfor meget at sige om, hvor du skal bo.

  • Afstanden mellem Olbia og Alghero er ca. 138 kilometer. Drevet tager normalt ca. 1 time og 30 minutter.
  • Afstanden mellem Olbia og Cagliari er 274 kilometer, hvis du kører den hurtigste rute. Køretiden uden stop vil derefter tage omkring 2 timer og 45 minutter.
  • Afstanden mellem Alghero og Cagliari er 247 kilometer, hvis du kører den hurtigste rute. Køretiden vil derefter være omkring 2 timer og 30 minutter.
Olbia Costa Smeralda Lufthavn er det bedste valg, hvis du skal på ferie i den nordvestlige del af Sardinien.

Olbia Costa Smeralda Lufthavn

Lufthavnen lige udenfor Olbia er det bedste valg, hvis du skal på ferie i den nordvestlige del af Sardinien. Herfra er der relativt kort afstand til Maddalena-øgruppen og til feriebyer som Porto Rotondo, Porto Cervo, Palau, Santa Teresa Gallura og Golfo Aranci.

Biludlejning i Olbia Lufthavn

Olbia lufthavn ligger omkring 50 meter uden for terminalbygningen. Alle biludlejningsfirmaer har deres skriveborde samlet der. Udlejningsbilerne er parkeret i nærheden, og der er ikke behov for transport. Fra i dag vil du finde næsten 20 virksomheder, der tilbyder biludlejning i lufthavnen i Olbia. Dette omfatter internationale spillere som Hertz, Europcar, Goldcar, Avis og Sixt samt italienske virksomheder som SicilyByCar, Maggiore og Ruvoli Rent a Car.

Biludlejningsfirmaerne i lufthavnen i Alghero er samlet uden for ankomsthallen i terminalbygningen.

Alghero Riviera del Corallo Lufthavn

Hvis du skal på ferie på øens nordvestlige side, lufthavnen uden for Alghero er det bedste valg. Ud over den smukke by Alghero, kan du finde inden for rækkevidde af steder som Sassari, Castelsardo, Stintino, Porto Torres og Bosa.

Biludlejning i Alghero Lufthavn

Alle biludlejningsfirmaer i alghero lufthavn er samlet uden for ankomsthallen i terminalbygningen. Fra i dag gælder dette for omkring 20 virksomheder, herunder de mest berømte internationale aktører som Avis, Budget, Hertz, Europacar, National, Alamo og Sixt. Ud over disse, er der også mange italienske virksomheder at vælge imellem. Udlejningsbiler er parkeret i umiddelbar nærhed af et separat reserveret område.

I alt er der 20 skuespillere, der tilbyder biludlejning i lufthavnen i Cagliari.

Cagliari Elmas Lufthavn

Lufthavnen uden for Cagliari er det bedste valg, hvis du skal på ferie i den sydlige del af Sardinien. Det ligger omkring 7 kilometer uden for byens centrum. Den korteste afstand er til steder som Pula, Porto Pinetto, Costa Rei, Porto Corallo, Oristano, Sant ‘Antioco og Carloforte.

Biludlejning i Cagliari Lufthavn

Alle biludlejningsfirmaer er her samlet i området på forsiden af terminalbygningen. I alt er der 20 skuespillere, der tilbyder biludlejning i lufthavnen i Cagliari. Disse omfatter kendte virksomheder som Sixt, Avis, Hertz, Europcar og Goldcar, samt en række italienske virksomheder som Maggiore, Sardinya Rent a Car, Ruvioli og Dinamica Rent.