Billeje Sicilien

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Italien
  4. chevron_right
  5. Billeje Sicilien

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Sicilien

Sammenlign priser og finde billig biludlejning på Sicilien fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning på Sicilien gennem os.

Sicilien Biludlejning

Sicilien Guide

Sicilien er den største ø i Middelhavet, og enaf de fem autonome regioner i Italien. Der bor knap 5 millioner indbyggere her. Siciliens historie er lang og spændende. De første mennesker på øen kan være ankommet for over 14.000 år siden, før blandt andet Færøerne, grækere, romere og maurere erobrede området.

I moderne tid er Sicilien blandt andet kendt for at have spillet en afgørende rolle i sammenslutningen af Italien, og for at være det sted, hvorfra den kriminelle organisation Cosa Nostra stammer.

Øens største byer er Palermo (668.000 indbyggere), Catania (312.000 indbyggere) og Messina (234.000 indbyggere). Langs kysten og op i bjergene er der mange smukke fiskerbyer og bjerglandsbyer.

Turisme er blevet en af øens vigtigste industrier, tilsammen, men blandt andet landbrug, kemisk industri, teknologi og udvinding af salt.

Attraktioner

Nattelivet, shopping muligheder, restauranter og så videre er omtrent det samme i de sicilianske storbyer, ligesom hvad du finder andre steder i Italien. På kunst- og kulturfronten anses Sicilien for at være vigtig i europæisk sammenhæng. Mange digtere, forfattere, malere og andre kreative sjæle er født og opvokset på Sicilien, eller de har haft lange ophold her.

De mange arkæologiske udgravninger på Sicilien er blandt de vigtigste seværdigheder. Her finder du flere steder med ruiner og rester fra Færøerne, Romerne, Maurerne og oldgræsserne, såsom templer,arenaer, amfiteatre og villaer.

Øen er også kendt for sine flere hundrede fæstninger og slotte– for ikke at nævne de mange tårne, der står langs kysten. Naturen er varieret og smuk. På Sicilien finder du mount Mount Etna, meden højde på 3326 meter over havets overflade.

Siciliens behagelige klima, gode madtraditioner, varierede landsbyer, smukke strande og spændende kultur har gjort øen til et meget populært feriemål.

Sicilien har flere fiskerbyer med fine strande og restauranter, der tilbyder traditionelle retter.

Udforsk Sicilien med biludlejning

Det er ikke noget problem at tilbringe mange uger med at udforske Sicilien med biludlejning. Øen er stor, og antallet af steder værd at besøge er overvældende. Her finder du alt fra rolige og rolige fiskerbyer til store byer som Palermo, hvor pulsen er helt anderledes. Sicilien er fyldt med smukke strande langs kysten, og inde i landet er der bjerge med landsbyer, vinmarker, olivenhaver og smukke landskaber. Der er også mange arkæologiske udgravninger på Sicilien, der fortæller om øens spændende historie. Her er et lille udvalg af anbefalede køreruter.

Afstande og køretid på Sicilien

Det er ikke hensigtsmæssigt at give afstande og køretid til de anbefalede forlystelser i denne vejledning. I stedet vælger vi at vise afstande og køretid mellem nogle af de største byer. Dette vil give dig en idé om, hvad du har brug for fra tid til at komme mellem de steder, du ønsker at se. Bemærk venligst, at disse afstande er dem, der kører på motorvejen.

  • Trapani til Palermo – afstanden er 107 kilometer, køretiden er 1 time og 25 minutter.
  • Palermo til Messina langs kysten – afstanden er 225 kilometer, køretid er 2 timer og 30 minutter.
  • Palermo til Catania via A19 indenlandske – afstanden er 210 kilometer, køretid er 2 timer og 25 minutter.
  • Messina til Catania langs kysten – afstanden er 96 kilometer, køretid er 1 time og 10 minutter.
  • Catania til Siracusa langs kysten – afstanden er 67 kilometer, køretid er 55 minutter.
Palermo tilbyder en masse spændende arkitektur fra forskellige epoker, her fra katedralen i byen.

Palermo – En kulturel smeltedigel

Hvis du er på Sicilien og har tid nok, vil du næsten nødt til at besøge Palermo. Byen er den største på øen, og var også hovedstad i, hvad der engang var det sicilianske kongerige, og senere i det hellige romerske imperium. Palermo er et mekka for dem, der kan lide kultur, ældre historie, smukke bygninger og ikke mindst meget god mad. I Palermo bør man tage sig tid til at se på den store arkitektur i forskellige epoker,besøge de smukke piazzaer,gå til fødevaremarkederne,sidde til cafeerne og måske tage en shoppingrunde. Byen har alle mulige kulturelle arrangementer at byde på, der er mange spændende museer her, og du vil finde det meste placeret centralt. Hvis du har brug for at slappe af med lidt solbadning og svømning bagefter, har du smukke strande lige i udkanten af byens centrum.

Taormina – Spændende badeby ved Etnas fod

Hvis du er i nærheden af Messina eller Catania, når du besøger Sicilien, kan du overveje en tur til den lille by Taormina. Det ligger på en klippe ved bredden af Det Ioniske Havog ved foden af Etna. Byen betragtes som meget smuk. Den tyske digter Goethe beskrev Taormina i en af sine bøger og mente, at byen var blandt Europas smukkeste. Udover sin beliggenhed er Taorminas hovedattraktion et amfiteater tilbage efter gamle grækere. På byens nordlige side finder du befæstninger, der blev bygget, da araberne regerede øen, og i centrum dominerer smukke murstenshuse og kirker fra 1200- og 1300-tallet. Efter at have kigget på byen op på klippen, kan du slentre ned til havet og strandene. Også stoppe ved den lille ø er Isola Bella (du kan gå tør skoet) og se på sjældne blomster og planter, der dyrkes der.

Taorminas hovedattraktion er et amfiteater, der er tilbage efter gamle grækere.
Barok arkitektur kendetegner byen Ragusa.

Ragusa – En af Siciliens smukkeste små byer

I 1693 blev den sydlige del af Sicilien ramt af et kraftigt jordskælv. Jordskælvet forårsagede store skader i byerne, og mange liv gik tabt. Den barokke bygning stil herskede i Italien, når byerne skulle genopbygges, som du ser meget tydeligt i blandt andet Ragusa. Byen ligger ganske tæt på lufthavnen i Comiso, og er en af seks lignende byer i samme område, som nu er på UNESCOs verdensarvsliste. Bygningerne strækker sig op på en bakke, som mange andre gør på Sicilien. Det er opdelt i to, Ragusa Ibla i bunden, og Ragusa Superiore øverst, og forbundet med fire smukke broer. Du vil finde mange dejlige kirker i byen, flere små paladser, dejlige små gader, trapper og en stille atmosfære. Maden serveres på den lokale restaurant er himmelsk, og området har en række traditionelle retter, der ikke kan findes andre steder på Sicilien.

Cefalù – En af de bedste badebyer

Cefalú er en af de bedste små byer at besøge på Sicilien, hvis du vil kombinere smuk arkitektur,god atmosfære og god mad med gode strande og badeliv. Byen ligger omkring en klippeklippe, hvor du finder ruinerne af et arabisk fort ogen nyere fæstning fra det hellige romerske imperium. I den historiske del af Cefalú er der mange imponerende bygninger. Den mest berømte er Duomo di Cefalú, en unik katedral, der blev bygget allerede i 1130. Kysten omkring byen er fyldt med dejlige strande. Inde i centrum af Cefalú ligger den, der er mest populær, stranden il Lungomare. Den er over fem kilometer lang og har gyldent og rent sand. Her er det lavvandet,hvilket gør badet temperatur normalt fremragende. I turistsæsonen er der en masse aktivitet på Il Lungomare, men hvis du vil nyde en roligere strand, vil du finde mange muligheder i nærheden.

Il Lungomare Beach er over fem kilometer lang og har gyldent rent sand. Her er det lavt, hvilket gør badet temperatur normalt fremragende.
Concordia-templet i har alle de doriske søjler intakte.

Agrigento – Byen i de græske templer

Byen Agrigento ligger på en bakke, et par kilometer fra havet på Siciliens sydkyst. Fra Palermo er det omkring 127 kilometer der, og en køretid på omkring 2 timer. Selve byen er værd at rejse forbi, både fordi landskabet og udsigten er fantastisk der, og fordi det har et gammelt og smukt centrum. Men den store trækplaster er Valle dei Templi (Tempeldalen), som ligger nær Agrigento. Der vil du finde velbevarede ruiner af flere templer, kirkegårde, krypter og meget mere, der dateres til omkring 500 år f.Kr. Concordia-templet er det mest imponerende. Alle kolonnerne er intakte, som du kun finder et par steder i det, der udgjorde det antikke Grækenland.

I de større byer finder du en række parkeringshuse, hvor du kan forlade din udlejningsbil.

Parkering på Sicilien

I byerne Sicilien er linjer markeret, hvor du kan parkere i gaderne. Blå linje betyder, at alle kan parkere, og normalt skal du betale et gebyr. Nogle steder er der masser af automater til skattebetaling , menandre steder kan automater være svære at finde. Bemærk venligst, at parkeringsgebyret også kan betales i tobakskiosker. Kvitteringen for betalt skat skal være synlig i lejebilens forrude. Hvide linjer betyder, at kun beboere i området får lov til at parkere, mens gule linjer kun er for varevogne, der afhenter og leverer.

Du vil også finde såkaldte Zona Disco nogle steder. Det betyder, at parkering på steder markeret med blå linje er gratis, men du skal sætte en oblat (blå) i vinduet i bilen. Oblaterne kan findes på posthuse, banker, tobakskiosker og turistinformation. Bemærk venligst, at parkering på Zona Disco er tidsbegrænset.

I de større byer finder du nogle parkeringshuse,og mange hoteller har deres egne garager, som ofte er tilgængelige også for dem, der ikke bor på hotellet.

Trafikken er noget mere stille og komfortabel uden for byerne, men her skal man også betale lidt ekstra opmærksomhed.

Trafik på Sicilien

Kørsel i centrum af de større byer som Palermo, Catania, Siracusa og Messina er ikke svært, når det kommer til at navigere sin vej frem. Trafikken er dog mere aggressiv end de fleste andre steder i Europa. Det anbefales, at du kører lidt defensivt,og være ekstra opmærksom. Følg strømmen i trafikken, og husk, at ikke alle bilister følger færdselsreglerne og skiltene.

I mindre byer og områder med et historisk centrum kan det være værre at navigere deres vej frem end i de større byer. Her kan dele af bymidten være lukket for trafik. Disse zoner kaldes Zona Traffico Limitato (ZTL), og vil blive markeret med tegn.

På Sicilien kan du køre på gode motorveje langs hele nord- og østkysterne. Der er også en lang motorvejsstrækning (A19) ind i landet, overfor nordkysten ned til Catania. Det gør det nemt at komme mellem Palermo, Messina, Siracusa og Catania og tilknyttede områder.

Trafikken er noget mere stille og komfortabel uden for byerne, men her skal man også betale lidt ekstra opmærksomhed. Mange af landevejene går i kuperet terræn, og kan være ret snoede.

Lufthavn

Der er fire internationale lufthavne på Sicilien, ud over et par, der kun betjener italienske indenrigsflyvninger. Langt de fleste turister, der besøger øen har ankomster og afgange fra enten Falcone Borsellino Lufthavn uden for Palermo, eller Catania-Fontanarossa Lufthavn. Disse er langt den største i antallet af passagerer, der betjenes. Nogle charterfly og lavprisselskaber bruger også Trapani-Birgi Lufthavn i den nordvestlige ende af Sicilien og Comiso Lufthavn, som ligger tæt på øens sydlige spids.

Falcone Borsellino Lufthavn

Lufthavnen uden for Palermo er den næststørste på Sicilien målt i antallet af passagerer. Her flyver en række europæiske virksomheder fra stort set alle større byer på kontinentet samt Alitalia fra både Rom og Milano. Der er i øjeblikket også direkte fly fra New York hit (United Airlines). Mange lavprisselskaber har fly til Palermo, og det samme er charteroperatørerne.

Lufthavnsudlejning i Palermo

På Falcone Borsellino Lufthavn finder du alle biludlejningsfirmaer indsamlet i ankomsthallen. Deres biler er parkeret i et dedikeret område lige udenfor, og du behøver ikke transport. Fra i dag finder du udlejningsbiler fra Avis, Hertz, Europcar, Goldcar og Sixt i lufthavnen, samt en række italienske virksomheder.

Lufthavnen uden for Palermo er den næststørste på Sicilien målt i passagerer.

Catania–Fontanarossa Lufthavn

Lufthavnen uden for Catania er den største på øen, med omkring 10 millioner passagerer om året. Her kan du flyve fra de fleste europæiske byer, samt en række andre steder, herunder Israel og Dubai. Lavprisselskaber som Ryanair flyver her fra tyve steder i Europa, og der er en stor del af charterflyvninger til denne del af Sicilien.

Biludlejning i Catania lufthavn

Biludlejningsfirmaer fundet på Catania lufthavn omfatter Sixt, Dollar Biludlejning, Sparsommelighed, Holiday Biludlejning, Alamo, Enterprise, National og Hertz, samt fem italienske virksomheder. Disse er samlet i ankomsthallen, med parkeringsplads i nærheden.

Trapani-Birgi Lufthavn

Lufthavnen i Trapani kaldes officielt Vincenzo Florio Airport Trapani-Birgi, men oftest bruges kun Trapani Lufthavn. Det er beliggende i langt nordvest for Sicilien, og er også bunden af det italienske luftvåben. Fra i dag, kan du flyve her med Ryanair fra udvalgte byer i Italien og Holland, samt nogle andre små flyselskaber og charteroperatører.

Biludlejning i Trapani Lufthavn

På trapani lufthavn er der 9 virksomheder, der gør biludlejning. Disse omfatter Hertz, Avis, Europcar og Enterprise, samt italienske spillere som Locauto, Essepirent og SicilyByCar.

Comiso Lufthavn

I øjeblikket kan du flyve til Comiso Lufthavn med lavprisselskaber som Ryanair og easyJet samt Alitalia og Brussels Airlines. Lufthavnen er velegnet til dem, der ferier på øens sydside, eller begynde at udforske Sicilien med biludlejning fra denne kant af øen.

Biludlejning i comiso lufthavn

I denne lufthavn finder du kun et lille antal biludlejningsfirmaer. Fra i dag, Avis, Budget og Maggiore har en fælles tæller inde i lufthavnen. Hertil kommer, at de lokale virksomheder SicilienByCar og Sicilien Rent Car har kontorer her.