Billeje Aberdeen

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Skotland
  4. chevron_right
  5. Billeje Aberdeen

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Aberdeen

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Aberdeen fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Aberdeen gennem os.

Aberdeen guide

Bilutleie Aberdeen
Aberdeen Biludlejning

Aberdeen ligger i Skotland– nærmere bestemt på den nordøstlige kyst – ved floderne Dee og Don.
Aberdeen har 217.000 indbyggere (2010) og er Landets 3. største by. Byen har en stor fiskerihavn og er et vigtigt handelscenter for regionen.

Aberdeen er også centrum for olieaktiviteter i det britiske Nordsøen, og kaldes ofte “Europas oliehovedstad”. Aberdeen kaldes også ofte “granitbyen” – fordi en stor del af bygningerne her er opført i granit.

Byen ligger på University of Aberdeen, som blev grundlagt i 1495 og er et af Skotlands ældste universiteter.

Attraktioner

Nogle populære turistattraktioner i byen omfatter: St. Machar’s Cathedral fra 1530, shoppinggaden “Union Street” med sine mange butikker, Brig o’Balgownie broen fra 1320, det historiske museum “The Marischal Museum” samt aberdeen kunstgalleri – med udstillinger af malerier og skulpturer.

Byen har også et maritimt museum, teatre og koncertsteder, mange smukke parker og haver samt et varieret natteliv.

Der er gode svømmemuligheder om sommeren i Aberdeen, og lidt nord for byen ligger byens mest populære sandstrand – som er 3 km lang.

En af de mange store parker i Aberdeen.

Udforsk Aberdeen med biludlejning

Aberdeen og det omkringliggende område er blandt de bedste europæiske byer for dem, der kan lide at udforske på egen hånd med biludlejning. Naturen er smuk, vejen ganske god, og med lidt trafik. Du vil sandsynligvis både se og opleve en masse på drevene. I det, der er kendt som højlandet, er der mange kendte seværdigheder, og området er bestemt værd at rejse forbi. Det samme må siges om de mange smukke små fiskerbyer, der ligger langs kysten nord og nordvest for Aberdeen.

Dunnottar Slot ligger på en klippe direkte ud mod Nordsøen.

Dunnottar Castle – Fæstning på Stonehaven

Ruinerne af dunnottar Fortress ligger lige syd for den lille by Stonehaven,kun en kort køretur fra Aberdeen. Fæstningen er smukt placeret på en klippe, der stikker ud i Nordsøen,hvilket giver optimal beskyttelse mod angribere. Klippen er blevet befæstet i det mindste siden 1200-tallet,men de fleste af de ruiner, du ser i dag, er rester fra en omfattende rekonstruktion, der fandt sted i middelalderen (ca. 1580). Dunnottar er en af de mest berømte seværdigheder i landet. Tusindvis af turister kommer her hvert år, og festen er også kendt fra filmen Hamlet, som blev produceret i 1990. Området er også kendt for et vrimlende fugleliv,og du kan ofte se forskellige hvalarter i havet uden for fæstningen.

  • I bil tager turen mellem Aberdeen og Dunnottar ca. 30 minutter. Stonehaven ligger kun 14 km syd for byens centrum, og det er omkring 3 kilometer til slottets tilsluttede parkeringsplads.
Den berømte sø, hvor havet monster Nessie angiveligt bor.

Loch Ness – Besøg Nessie Sea Monster

Den berømte sø, der efter sigende huser Nessie, en myte, der har eksisteret i omkring 1.500 år, ligger lige ved siden af den lille by Inverness. Søen er den næststørste i landet, og er kendetegnet ved, at det er ekstremt lang og smal (56 kilometer på den længste). Langs vandet er der mange behagelige og små landsbyer,med kroer og taverner vant til at byde besøgende velkommen. For eksempel stop ved Drumnadrochit og se sømonstrosterets eget museumeller besøg ruinerne af Urquhar Slot fra 1300-tallet. Urquhar Castle

  • Fra Aberdeen i bil tager turen til Loch Ness mellem 2,5 og 3 timer. Drevet går på landeveje, og hvis du tager den korteste rute, afstanden er 217 kilometer.

Balmoral Castle – Kongefamiliens Sommerresidens

Balmoral Castle ligger i området Royal Deeside, ligeinde i landet fra Aberdeen. Dette er en af de mest populære rides for dem, der besøger byen. Oprindeligt residens for Sir William Drummond var placeret her (siden 1390’erne), men efter den kongelige familie købte ejendommen i 1852, slottet du ser i dag blev bygget. Balmoral betragtes som en af dronning Elizabeth II’s foretrukne boliger om sommeren, og hun besøger slottet årligt. I området finder du hyggelige kroer, kan du leje et sommerhus eller tage i ærværdige hoteller,der er mange naturstier her, og du kan besøge slottet selv og slotshaven,så længe dronningen ikke er på sommerferie der.

  • Balmoral Castle ligger omkring 49 miles vest for Aberdeen. Drevet kører på en landevej langs floden Dee, og tager omkring 1 time og 15 minutter.

Crovie – Idyllisk fiskerby

Crovie er en af Skotlands smukkeste og mest maleriske fiskerbyer. Det lille samfund består kun af en lille række af små huse, bygget på et tidspunkt, hvor båden var det eneste fornuftige transportmiddel i området. Rækken af huse er klemt inde mellem Nordsøen og klipperne bag, og du er nødt til at parkere en kort afstand, og derefter få en god tur ned til landsbyen. Hvis du har set filmen Local Hero fra 1983, ved du, hvad du vil opleve. Filmen blev delvist indspillet i Crovie. Det er muligt at overnatte her i små kroer og ilejligheder med egen forplejning i nogle af husene.

  • Crovie kan nås fra Aberdeen i cirka 1 time, hvis du kører din egen bil. Afstanden er cirka 74 kilometer. På samme kyststrækning som Crovie finder du en række andre store landsbyer, der også er et besøg værd.
Det lille samfund består af kun en lille række små huse mellem Nordsøen og klipperne bag.
I Aberdeen er der gode muligheder for et par runder golf.

Golfferie i Aberdeen

Aberdeen er et meget godt udgangspunkt for dem, der kan lide at kombinere storbyferier med golf. Med en udlejningsbil kan du nemt nå mange af Skotlands fineste golfbaner på under en time. Derudover har du mere end nok baner at vælge imellem i umiddelbar nærhed af byen.

Parkering og trafik med biludlejning

Det er ret nemt at parkere i Aberdeen. I byens centrum finder du forskellige zoner, ogi nogle af dem er der gratis parkering 24 timer i døgnet. I de mest overbelastede gader og kvarterer opkræves et acceptabelt gebyr ved parkeringsautomater på fortovene.

Husk at køre på venstre side af vejen i Aberdeen.

Du kan også indlæse en app på din smartphone (RinGo), som du bruger til kontantfri parkering. Appen skal være knyttet til en gyldig bank eller et gyldigt kreditkort. Hvis du ønsker at forlade udlejningsbilen under et tag, vil du finde et godt udvalg af parkeringshuse i byens centrum, i forhold til størrelsen af byen (mere end 10 parkeringshuse).

Kørsel med din egen udlejningsbil i Aberdeen er nemt og ligetil, bortset fra at du skal huske på at køre i venstre side af vejen. Dette bliver mest til ret hurtigt. Der er ikke særlig meget trafik i gaderne, og de fleste vil opleve byen som klar til at navigere i. Hastighedsgrænserne er godt markeret med skilte, og skotterne følger stort set de samme principper som andre europæiske lande. I byer og bebyggede områder, hastighedsgrænsen er ca enten omkring 30 kilometer / t (20 mph) eller 50 kilometer / t (30 mph), mens der på motorvejen kan du køre på omkring 112 kilometer / t (70 mph).

Lufthavn

Aberdeen International Airport ligger ikke mere end 10 kilometer nordvest for byens centrum (Port-adhair Eadar-nàiseanta Obar Dheathain i skotsk-gallisk). Det har kun én hovedterminal, der betjener over 3 millioner passagerer om året, og er ligetil og ligetil for rejsende.

I terminalbygningen er flere af de store biludlejningsfirmaer repræsenteret, herunder Avis, Alamo, Europcar og Sixt samt britiske virksomheder som Easirent.

  • Du kan forvente en køretid mellem byens centrum og lufthavnen på omkring 20 til 25 minutter, afhængigt af hvor meget trafik der er på vejen.