Billeje Ålesund

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Norge
  4. chevron_right
  5. Billeje Ålesund

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Ålesund

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Ålesund fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Ålesund gennem os.

Ålesund guide

Bilutleie Ålesund
Ålesund Biludlejning

Ålesund ligger på vestkysten af Møre og Romsdal amt, og har 44.000 indbyggere (2012). Byen ligger i det solsjældelandskab og er Norges 11. største by.

Ålesund er et stort handels- og kulturcenter for regionen, og har også en vigtig eksporthavn – hvor eksportvarerne primært er fisk og fiskeprodukter. Skibsrute “Hurtigruten” (der løber mellem Bergen – Kirkenes) ankommer til Ålesund havn dagligt, og om sommeren kan du tage hurtigruten fra Ålesund til Geiranger.

Byen strækker sig over flere øer, og byens centrum ligger på Aspøya og Nærvøya. Ålesund blev ramt af en bybrand i 1909, og store dele af byens centrum blev fuldstændig beskadiget. I dag er byen kendt for sin Art Nouveau archicle tour med tårne, spir og ornamenter.

Ålesund er kendt for sin art nouveau-arkitektur.
Atlanterhavsparken i Ålesund.

Attraktioner

Nogle populære turistattraktioner i Ålesund omfatter: Ålesund Kirke fra 1909, Ålesund Museum – med sine kulturhistoriske udstillinger inden for jagt, fiskeri og skibsfart, Middelaldermuseet med sine arkæologiske udgravninger, Fiskerimuseet, Sunnmøre Museum – en fri museum/folkemuseum med udstillinger af huse og både, Borgund Kirke – med sin kerne fra middelalderen samt kunstmuseet KUBE.

3 km vest for byens centrum ligger Atlantic Park, som er Ålesunds Akvarium. Dette er et af Nordeuroens største saltvandsakvarier, hvor besøgende kan lære mere om dyrelivet i Atlanterhavet.

Udforsk Ålesund med biludlejning

Ud over at være en af Norges smukkeste byer har Ålesund meget at byde på for dem, der ønsker at tage på udflugter med biludlejning. Naturen er det store drawcard. De, der har tid, bør indhente både de øer, der ligger uden for byen, og de imponerende bjerge og fjorde, der dominerer hele regionen. Nedenfor finder du nogle forslag til udflugter. Den første, et drev til Trollstigen, tager dig langs broderparten af strækningen kaldet Atlantic Road, angiveligt den smukkeste vej i verden.

Trollstigen – en af Norges mest berømte seværdigheder

Trollstigen er en strækning af county road 63, der bugter sig op ad bjerget, og er en del af bjergpasset, der forbinder Åndalsnes med landsbyen Valldal. Vejstrækningen betragtes som en af landets mest berømte turistattraktioner og seværdigheder. Det højeste punkt er 850 meter over havets overflade, hvor du vil finde et stort bebygget udsigtspunkt med et spektakulært panorama. Der finder du også en café, souvenirbutik,toiletter og muligheder for en tur langs bjergskråningen med bro over Stigfossen. Bemærk venligst, at Trollstigen er lukket om vinteren og kun er åben fra omkring slutningen af maj til begyndelsen af oktober.

  • Fra Ålesund til Trollstigen er det omkring 120 kilometer, hvis du kører via Helland i retning af Åndalsnes. Drevet vil normalt tage omkring 2 timer og 15 minutter.
Spektrariske Trollstigen med sine skarpe sving op ad bjerget.
Alnes fyr ligger på Godøy uden for Ålesund.

Alnes Fyr – en kort køretur fra Ålesund

Dette smukke fyrtårn ligger på Godøy uden for Ålesund. Det er muligt at køre hele vejen gennem de undersøiske tunneler, der fører til Ellingsøya og Valderøya, og videre til broen til Godøya. Alnes Fyr blev bygget i 1869, derefter med en kranlampe oppe i tårnet, og hans egen fyrtårnsmester med familie, der boede der hele året rundt. Det er blevet genopbygget flere gange, og den version, du ser i dag, er fra 1937. Ud over at udforske den smukke fiskerby Alnes fårdu mulighed for at komme op til fyrtårnet og nyde udsigten over havet derfra. Caféen, der tilhører fyrtårnshuset, er berømt for sine hjemmebagte kager og har også en historisk udstilling at byde på.

  • Det er ikke mere end ca. 20 kilometer fra Ålesund centrum til Alnes Fyr. Turen med en udlejningsbil tager normalt mindre end 25 minutter.
Atlanterhavsparken har et unikt akvarium med fisk og havdyr, der lever langs den norske kyst.

Atlantic Park – Lige uden for Ålesunds centrum

Atlanterhavsparken er Norges første videnskabscenter for alt, hvad der har med havet at gøre. Her kan du opleve og lære om alle de arter, der lever i vores eget vand. Centret har et unikt akvarium med fisk og havdyr, der bor langs den norske kyst, og Europas største udendørs pool, hvor rock kobber (en sælart) svømmer. Disse kan ses tæt på, herunder fra den tilhørende undersøiske observatorium. Atlantic Park har også et legeland for børn– en lille park med oddere, en pingvinpark, en café og flere aktiviteter, der engagerer folk i alle aldre.

  • Atlanterhavsparken ligger en kort køretur vest fra Ålesund centrum. I bil tager turen dig mindre end 10 minutter.

Geiranger Skywalk – Se Geirangerfjorden fra Dalsnibba

Dette udsigtspunkt kan prale af at være Europas højeste, som er tilgængeligt ad landevejen. Platformen er 1500 meter over havets overflade,med en dråbe helt ned til over 500 meter. Det blev åbnet for offentligheden i 2016, og tilbyder en fantastisk udsigt ned til Geiranger centrum og bunden af fjorden. Derudover får du en fantastisk udsigt over de bjerge, der omgiver fjorden, herunder Blåbreen. Hele dette område er på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan køre hele vejen til Geiranger Skywalk og parkere der, hvis du vil, eller vælge at sætte bilen til parkeringspladsen nedenfor. Så får du en god gåtur på omkring 350 meter. Turen går på en sikker og bebygget sti, der løber langs klippefladet, hvilket giver dig et endnu bedre indtryk af de storslåede omgivelser. Bemærk venligst, at vejen til Dalsnibba er lukket om vinteren ogåben fra omkring midten af maj til begyndelsen af oktober.

  • Det er omkring 116 kilometer fra Ålesund til Dalsnibba og Geiranger Skywalk, og du skal beregne ca. 2,5 timers køretid.
En fantastisk udsigt over dalen og fjorden fra Geiranger Skywalk.
Det er nemt at komme i bil i centrum af Ålesund.

Parkering og trafik med biludlejning

I Ålesund kan du parkere i de fleste gader,med et gebyr mellem 08:00 og 16:00 på alle hverdage, samt lørdage. Uden for disse tider er parkering på afmærkede kommunale parkeringspladser gratis. Bemærk venligst, at enkeltparkeringspladser er øremærket til korttidsparkering,og i så fald kan udlejningsbilen stå der i højst to timer. De fleste hoteller har deres egne parkeringspladser til deres gæster, men nogle af disse kræver et gebyr. Derudover er der fire parkeringshuse i byens centrum.

Trafikken i Ålesund centrum er som de fleste andre norske små byer. Det er nemt at komme dertil, og sjældent kø eller kork. Bemærk venligst, at de amtslige og nationale veje i regionen kan have en vis trafik om sommeren.

Lufthavn

Dem, der ankommer til Ålesund med fly på øen Vigra. Fra 2020 er biludlejningsfirmaerne Sixt, Budget, Avis, Europcar og Hertz repræsenteret i Ålesund Lufthavn Vigra. Deres kontorer er forenet og let at finde. Den bil, du lejer, er parkeret lige uden for terminalbygningen.

  • Det er kun 18 kilometer fra lufthavnen til Ålesund centrum. Drevet er ganske smuk, og går over øerne Valderøya og Ellingsøya, forbundet med hinanden og Ålesund med en bro og to undersøiske tunneler. Den tid, det tager i bil er omkring 15 til 20 minutter.