Billeje Bergen

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Norge
 4. chevron_right
 5. Billeje Bergen

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Bergen

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Bergen fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Bergen gennem os.

Bergen-guide

Bilutleie Bergen
Bergen Biludlejning

Bergen ligger på Norges vestkystog er administrationscenter i Vestland amt. Bergen er Norges næststørste by efter Oslo. Selve byen har omkring 261.000 indbyggere (2011), mens hovedstadsområdet har en befolkning på 375.000 mennesker.

Det blev grundlagt af kong Olav Kyrre i 1070 som Bjørgvin – hvilket betyder “eng mellem fjordene”. Det anses for at være en af Norges ældste byer, ogvar også den norske hovedstad indtil 1314. Den havde på sit grundlæggelse erstattet Nidaros (Trondheim) som hovedstad.

Bergen var en af den tyske Hanseforbundets vigtigste havnebyer i over 400 år, som stadig ses på Bryggen, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Under foreningen med Danmark var Bergen den tredjestørste by i tvillingeriget. Kun København og Altona (i Hamborg)var større. Indtil 1830’erne var det Norges største by.

Bergen er ellers kendt for sit regnfuldeklima, men er ikke desto mindre et populært rejsemål for både norske og udenlandske turister. Byen er af tradition omgivet af syv bjerge (men antallet er et spørgsmål om definition).

Det anbefales at besøge Bryggen i Bergen og ikke mindst fiskemarkedet.

Attraktioner

Blandt byens seværdigheder – ud over Bryggen – er der flere historiske bygninger. Blandt disse er den komplekse Bergenhus fæstning mest berømte, som blandt andet. omfatter håkonshallen fra 1200-tallet og Rosenkrantz-tårnet fra 1500-tallet. Ellers har byen flere interessante middelalderkirker – primært St. Mary’s Church, Korskirken og St. Olavs Kirke, alt fra 1100-tallet. St. Olavs Kirke er i dag identisk med Bergen Domkirke.

Flere store museer er også blandt byens mest populære retssager. Bergen Museum omfatter flere afdelinger, herunder kulturhistoriske samlinger, naturhistoriske samlinger og Botanisk Have. Byen har skabt flere store kunstnere, og i Fana-kvarteret ligger komponisten Edvard Griegs “Troldhaugen” – mens komponisten og violinisten Ole Bulls “Lysøen” ligger i Bergens nabokommune. Begge disse kunstneres hjem er en del af Kunstmusee i Bergen, som også omfatter Bergen Kunstmuseum og Vestlandske Kunstindustrimuseum. Ellers er Bergen Søfartsmuseum det største af sin art i Norge.

I umiddelbar nærhed af byen er der flere interessante klosterruiner fra 1100-tallet,herunder Nonneseter og Lysekloster.

Bergen er ellers en af Norges vigtigste kulturbyer, hvor den årlige Festival har international status. De fleste af koncerterne foregår i byens “største stue”, Grieghallen – en moderne koncertsal, der blev åbnet i 1978.

Hvis du har brug for rekreation af en anden natur, kan en spektakulær tur op ad en af Bergens syv bjerge anbefales. Op til Fløyen finder du “Fløibanen”, som er en svævebane, der blev åbnet i 1918 – mens toppen af Ulriken du kan nå med hoverpath (åbnet i 1961). Ellers er et besøg i det imponerende akvarium på Nordnes absolut at anbefale.

Tag gondolen op til Ulriken – den højeste af de syv bjerge.

Udforsk Bergen med biludlejning

Hordaland er en smuk del af Norge, med mange gode steder at tage på udflugt til. Her er der fjorde, bjerge og øer, uanset hvor du drejer, vandfald, klipper, smukke små landsbyer og unikke naturoplevelser. Nedenfor har du et par forslag, der er nemme at gennemføre ved biludlejning.

For at komme til Lysøen, tage rumfærgen over fra Lysekloster.

Ole Bulls villa på Lysøen

Komponisten og violinisten Ole Bull blev født i Bergen, men tilbragte sine sidste år på øen Lysøen syd for byen. I mellemtiden blev han i Frankrig og Tyskland,samt grundlæggelsen af en slags norsk koloni i det, der nu er USA. Ole Bull’s Villa på Lysøen er fra 1872 og har et meget karakteristisk udseende. Hovedbygningen er en slags kombination af schweizisk og arabisk arkitektur medrigelige udskæringer og smukke detaljer. Her finder du et museum dedikeret til musikeren, en hyggelig café, og om sommeren er der ofte koncerter på ejendommen. Du parkerer din bil på Lysekloster og tager båden derfra (sejlturen tager 6 minutter). Villaen er åben fra maj til september, men besøg kan bestilles uden for sæsonen.

 • Det er omkring 24 kilometer fra Bergen centrum op til Lysekloster, med en køretid på omkring 35 minutter.
Rosendals baroni med den storslåede renæssancehave i forgrunden.

Barony af Rosendal

Rosendal er en landsby og administrativt center i Kvinnherad kommune. Her ligger det, der engang var Norges eneste barony. Den danske adelsmand Ludvig Rosenkrantz flyttede hertil i forbindelse med karen Mowats ægteskab, og gården i Kvinnherad var en bryllupsgave. Han fulgte til sidst titlen baron. Slottet i landsbyen blev bygget i 1665, ogbetragtes sandsynligvis som en af de mindste i Europa. Her i dag er der et museum, der fortæller historien om baroniet. På gården er der også en stor renæssancehave, der betragtes som Norges ældste af sin art. Det er muligt at overnatte på baroniet, ikke i selve slottet, men i den tilhørende gård ved siden af haven.

 • Det er 118 kilometer, hvis du tager den korteste vej fra Bergen til Rosendal. Denne rute går via Gjermundshamn, hvor du skal tage færgen til Årsnes. Medmindre du skal vente længe på færgen, vil turen tage ca. 2 timer og 40 minutter.

Flåm og Flåm Jernbane

I den lille landsby Flåm kan du tage, hvad der betragtes som en af verdens smukkeste togture. Flåm Jernbanen løber fra Flåm, der ligger i bunden af Aurlandsfjorden, og op til bjergstationen Myrdal. Lokomotivet har arbejdet op næsten 900 meter i cirka 50 minutter, hvilket giver passagererne et tog og naturoplevelse, der er unik. Der er flere andre gode grunde til at besøge Flåm, herunder udsigten på Stegastein,gården på Otternes, og fantastiske naturoplevelser hele året rundt.

 • Det ligger 166 kilometer fra Bergens centrum til landsbyen Flåm. Drevet tager dig gennem et smukt landskab, og stopper ved voss, blandt andre. Uden at stoppe, forventer at bruge cirka 3 timer på hele strækningen.
En anderledes og smuk togtur med Flåm Railway.
Du kan gå under Steindalsfossen vandfald på en bebygget vandresti.

Steinsdalsfossen Vandfald i Norheimsund

Norheimsund ligger godt inde i Hardangerfjorden,Norges næstlængste, og verdens fjerde længste fjord. Hele området er en naturlig perle og byder på mange smukke seværdigheder og oplevelser. En af de nemmeste at komme til fra Bergen er Steinsdalsfossen vandfald i Norheimsund. Denne har et fald på 50 meter,og du kan gå under det på en pænt konstrueret vandresti. spasere under den Norheimsund er en smuk lille landsby, der er rart at toppe på alligevel, og lige ved vandfaldet finder du en dejlig butik og cafe. For eksempel, hvis du vil se flere af de smukke vandfald i denne region, kan du køre videre til Vøringsfossen vandfald, som ligger lige i bunden af Hardangerfjorden, eller til Låtefossen lige forbi Odda. Så er du også i nærheden af den berømte Trolltunga.

 • Fra Bergen til Norheimsund er det lige under 81 kilometer, og køreturen med biludlejning tager ca. 1 time og 30 minutter.
På øygardens øer kan du leje en hytte eller en fiskerhytte.

Øygarden og Kystmuseet

Øygarden kommune består af omkring 450 små og store øer,og ligger lige vest for Bergen, lige ved havet. I dette område er der mange, der har en hytte, og Øygarden er et populært rejsemål for Bergens, når bade og fiskeri. Mange steder finder du fiskernes hytter eller hytter, der er til leje,centre for alle former for bådture og havoplevelser ogmeget mere. I Rong, et lille sted på en af de yderste og nordligste øer, er et museum, som du bør se, om du er i området. Kystmuseet i Øygarden fortæller om både den traditionelle akvakulturindustri og om olieeventyret.

 • Det ligger 41 kilometer fra Bergens centrum til det lille torv Rong i Øygarden kommune. Køretiden er knap 40 minutter.

Parkering og trafik med biludlejning

Det er normalt ret nemt at finde parkeringsplads i centrum af Bergen. De markerede rum i gaderne er sjældent fulde, men her er der ofte tidsfrister for, hvor længe bilen kan stå. Hvis du har brug for langtidsparkering, er en af parkeringshusene en bedre løsning. Det er dyrt, at parkeringshusene ikke behøver at være dyrere, end hvis du parkerer din bil i gaderne. Hvis du er på en dagstur og bare vil slentre lidt i byens centrum eller langs kajerne i Vågen, er klostergarasjen den bedste løsning.

Det er generelt nemt at køre i norske byer, herunder i Bergen. Ikke desto mindre skal du være opmærksom på, at byens centrum er ret kompakt, med en god del smalle gader, ensvejsgader og gader, der kun kan bruges med sporvogn og bus.

Fra motorvejen til Bergen.

Lufthavn

Bergen Lufthavn hedder også Flesland, og er den største lufthavn i Norge efter Oslo Lufthavn Gardermoen. Der er i øjeblikket 15 indenlandske direkte flyvninger til Bergen Lufthavn. Derudover flyver flyruter til over 40 europæiske byer. Lufthavnen er derfor godt trafikeret, med omkring 6,5 millioner passagerer om året.

Der er i øjeblikket 5 biludlejningsfirmaer, der har kontorer og udlejningsbiler i lufthavnen. Det er Budget, Avis, Europcar, Sixt og Hertz.

 • Lufthavnen ligger lige under 20 kilometer fra Bergen centrum. Du kører på den fire-sporet vej næsten hele strækningen, og normalt tager drevet ca. 25 minutter.