Billeje Oslo

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Norge
 4. chevron_right
 5. Billeje Oslo

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Oslo

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Oslo fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Oslo gennem os.

Oslo guide

Bilutleie Oslo
Oslo Biludlejning

Oslo (tidligere Christiania og Kristiania) er hovedstaden i Norge,samt navnet på en kommune og amt. Oslo kommune har omkring 607.300 indbyggere (2011), mens næsten 1,5 millioner bor i hele Oslo-regionen. Centrale administrative og politiske institutioner såsom Storting, regeringskontorer, højesteret, kongeslottet og de fleste andre nationale offentlige organer er placeret i Oslo.

Ifølge snorris kongelige sagaer blev Oslo grundlagt af kong Harald Hardråde omkring år 1050. Men nogle arkæologiske udgravninger i nyere tid har vist, at der har været bosættelse her tidligere end år 1000. Myndighederne besøgte således på sikker historisk grund, da Oslo fejrede sit 1000-års jubilæum i år 2000. I 1314 overtog Oslo status som national kapital efter Bergen. Som følge af en stor bybrand i 1624 blev byen flyttet en lille afstand mod vest og anlagt på Akershus Slot og fæstning under navnet Christiania, mens den oprindelige Oslo beholdt sit navn som et område uden for byen. Under byudvidelsen i 1859 blev oslos forstad indlemmet i Christiania, og fra 1925 blev Oslo igen byens navn.

Det var kong Håkon 5. Magnusson, der tidligere havde været hertug af det meste af Det Østlige Norge og havde en plads i Oslo, der startede opførelsen af Akershus Fæstning – efter at han var blevet konge i 1299. Senere blev Akershus også en kongelig residens. 5, 2014, i New York City. Magnusson indledte også en række andre byggeaktiviteter (herunder St. Mary’s Church). Under hans regeringstid havde byen en ekspansionsperiode.

Attraktioner

Oslo har mange seværdigheder at byde på. Nogle af de mest kendte og mest populære bi-aktioner er – ud over Akershus Slot og Fæstning – Holmenkollbakken (verdens mest berømte skibakke), Oslo Rådhus (især fordi Nobels fredspris tildeles der) og Frognerparken med Oslo Bymuseum og det imponerende Vigeland plante – en stor skulpturpark designet af Norges mest berømte billedhugger, Gustav Vigeland.

Bygningen ligger langs Karl Johan.

Ellers skal Munch-museet på Tøyen nævnes, hvor man kan se Edvard Munchs mest berømte kunstværker samt Nationalgalleriet, detmodernistiske og imponerende operahus i Bjørvika, Kongeslottet og Storingsbygningen. Sidstnævnte ligger på byens paradegade, Karl Johan, som strækker sig fra slottet til Oslos hovedbanegård.

Et lille område lige uden for byens centrum, der indeholder en ret attraktioner er Bygdøy. Her finder du henie-onstad kunstcenter,Kon Tiki Museum,Norsk Folkemuseum (Bygdøy), Søfartsmuseet og Vikingeskibsmuseet. Vikingskipsmuseet

Udforsk Oslo med biludlejning

Ud over oslo-området med mange gode naturoplevelser finder du en række spændende og historiske attraktioner lige uden for hovedstaden. Disse er de nemmeste ting at gøre med biludlejning, da ikke alle har så god en forbindelse til offentlig transport. Her er et lille udvalg af de bedste kørselsforhold for dem, der ønsker at komme ud af Oslogryta.

På Bærums arbejde kan du købe kunst og kunsthåndværk på stedet.

Bærums Verk – Et unikt og historisk kultursted

Landsbyen Bærums Verk blev etableret i begyndelsen af 1600-tallet,hvor der blev bygget et jernsmelter. I dag er de gamle bygninger, der ligger langs bredden af floden Lomma, en slags åbent museum og kunstcenter. Den kulturelle bit omfatter en skulpturpark, gallerier og museum. Der er også over 50 småbutikker på arbejdet, hvoraf mange sælger kunst og kunsthåndværk lavet på stedet, samt flere spisesteder og caféer. Det bedste spisested er den fremragende restaurant Vertshuset Bærums Verk. Kroen åbnede første gang i 1640, hvilket gør den til Norges ældste.

 • Det er ikke mere end lige under 20 kilometer fra Oslo centrum til Bærums Verk. Den korteste rute er at følge E18 mod Drammen, indtil du når Høvik, og tage af sted derfra. Dette tager dig omkring 25 minutter. Hvis du ikke er kendt, eller mangler navigation i udlejningsbilen, er det måske bedst at tage ud fra E18 i Sandvika.

Tusenfryd – Norges største forlystelsespark

Norges største forlystelsespark ligger blot en kort køretur fra Oslo. Dette er en meget populær destination, især for dem, der har børn og unge i rejsefesten. Tusindfryd blev åbnet i 1988, men er blevet betydeligt udvidet og udviklet siden da. Her finder du hårde rutsjebaner,karruseller, radiobiler, cowboyby, tømmerafløb, rumskud og andre spændende attraktioner. Der er også en separat børnepark i Tusenfryd samt en swimmingpool med swimmingpool, rutsjebaner og swimmingpool, der er åben om sommeren.

 • Når du rejser fra Oslo til Tusenfryd, skal du køre E6 mod Svinesund og Sverige tilVinterbro. Der er et godt tegn på, hvordan man tager ud til forlystelsesparken. Afstanden er omkring 23 kilometer, og du normalt bruger 15 minutter i bil.
En af kanonerne ved Oscarsborg.

Oscarsborg og Drøbak

Fæstningen Oscarsborg ligger lige ved siden af den smukke lille by Drøbak i Oslofjorden. Selve fæstningen blev først bygget i 1640’erne på to holme beliggende i fjorden. I moderne tid er Oscarsborg primært kendt for at torpedere det tyske krigsskib Blücher den 9. Hentet 2009-05-22. Hele fæstningens historie kan læres om fæstningens eget museum,og der tilbydes guidede ture. Når du er i området, overveje at tilbringe lidt tid i Drøbak så godt. Denne by er især smuk om sommeren. Centrum af Drøbak er domineret af små hvidmalede træhuse, der giver byen en fornemmelse for Sørlandsidyll. Medbring dit badetøj, hvis du stopper ved om sommeren. Du finder mange gode svømmesteder på denne side af Oslofjorden, og også have badelandet i Drøbak lige nord for byens centrum.

 • Det er ret præcist 40 kilometer fra Oslo til Drøbak, hvis du kører E6 mod Moss. Du vil bruge omkring 40 minutter på denne rute. Det er også muligt at køre E18 fra Oslo på den modsatte side af fjorden via Asker og Sætre. Dette er en pænere drev. Afstanden vil derefter være 55 kilometer, med en køretid på omkring 1 time.
Sølvminerne i Kongsberg – tidligere landets største industriområde.

Sølvminerne i Kongsberg – Norsk Minemuseum

Sølvminerne i Kongsberg er Norges største mineområde medover 80 forskellige miner opdelt i et begrænset område. I 1600- og 1700-tallet var dette landets største industriområde. Her arbejdede og kæmpede den for omkring 4000 minearbejdere, og disse arbejdsfartøjer tegnede sig for næsten 10% af det samlede bruttonationalprodukt i Union Danmark Norge. Hele stedet er i dag et historisk museum, og omfatter ikke kun bygningerne, men også selve minerne. Du kan tage minetoget ned i den største mine (King’s Mine). Toglinjen har en længde på over 2000 meter,hvilket bringer dig næsten 1100 meter under jordens overflade.

 • Minemuseet ligger lige uden for Kongsbergs centrum. Den nemmeste måde at komme dertil er at tage E18 til Drammen, og derefter tage ud til Kongsberg via Hokksund. Ruten er derefter omkring 81 kilometer, og drevet vil tage omkring 1 time og 15 minutter.
På Langedrag kan du gå ind til de socialiserede ulve.

Langedrag – Se ulve og andre polardyr

På Langedrag Naturpark kan du opleve dyr, der ligger i norsk fauna tæt på. Hovedattraktionen er nok de mægtige og socialiserede ulve i parken. Derudover vil du møde over 20 andre dyrearter– herunder los, elg, moskusokse, rensdyr, polarræve og vildsvin. Hele udvej er fantastisk, med bjælkehuse, der har græstage liggende ved en lille dam, og med udsigt over tunhovdfjorden. Du kan selvfølgelig spise her på din egen restaurant, og overnatte, hvis du vil tilbringe mere tid i parken. Det er også åbent på Langedrag hele året rundt, og et vinterbesøg kan være lige så stort som et sommerbesøg.

 • Den korteste vej fra Oslo til Langedrag går via Tyrifjorden op til Nesbyen, på hovedvej 7 mod Bergen. Strækningen er derefter omkring 180 kilometer, og tager omkring 3 timer og 10 minutter.

Parkering og trafik med biludlejning

Antallet af parkeringspladser er blevet ret reduceret i Oslo i de seneste år. Samtidig stiger prisen på vejafgifter – ognogle gader er lukket for biltrafik. Dette er en del af at reducere de miljømæssige konsekvenser af biltrafikken. Det anbefales, at besøgende lader bilen parkere i et parkeringshuseller på hotellets parkeringsplads. I byens centrum kan du nemt nå med sporvogn og bus ellertil fods. Du kan også leje en cykel eller elektriske scootere,som bliver mere og mere populære.

Hvis du ikke er kendt i Oslo, og vant til at køre der, kan byen opfattes som ganske vanskeligt at komme ind i bil. I byens centrum er mange gader envejs, og nogle gader er lukket for private bilister. Ind og ud af byen er dog ikke særlig besværligt. Skiltningen er god, og hvis du har navigation i udlejningsbilen, er det usandsynligt, at du kører galt overalt.

Hvis du ikke er kendt og vant til at køre i Oslo, kan det føles ret svært at komme dertil i bil. Inde i centrum af Oslo anbefales det at bruge offentlig transport.
Gardermoen er Norges største lufthavn.

Lufthavn

Oslo Lufthavn Gardermoen er langt den største og vigtigste lufthavn i Norge. Det forbinder lige under tredive steder på hjemmemarkedet med hovedstaden, og har flyruter, der går til omkring 150 andre steder i verden. Derudover er der omkring 80 destinationer, du kan nå fra Oslo lufthavn med charterfly. I alt betjener lufthavnen lidt over 28 millioner passagerer i løbet af året.

I Oslo Lufthavn er alle biludlejningsfirmaers skranker og kontorer samlet i bygningen uden for hovedindgangen til terminalbygningen (P10). Der finder du tællerne af Avis, Hertz, Sixt, Europcar og Budget. Undtagelsen er enterprise, som har sit skrivebord i forhallen.

 • Det er omkring 50 kilometer fra centrum af Oslo og til Gardermoen. Næsten hele strækningen kører på motorvejen, og tager normalt omkring 45 minutter i bil.