Billeje Sverige

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Sverige

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Sverige fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Sverige gennem os.

Sverige guide

Bilutleie Sverige
Biludlejning Sverige

Det er beliggende i den østlige del af den skandinaviske halvø, og er omgivet af Norge mod vest og Finland mod nordøst. Sverige har 9,4 millioner indbyggere (2011). Landet har forbindelser til Danmark i sydvest via den 16 km lange “Øresundsforbindelse”, som består af et bro- og tunnelsystem med jernbane og motorvej mellem Malmø og København.

Sverige har søgrænser til Estland, Letland, Polen, Tyskland og Rusland,og har også kystlinje mod Skagerak, Kattegat og Øresund mod vest, Østersøen mod syd og Den Botniske Bugt og Den Botniske Bugt mod øst.
De store øer Gotland og Öland i Østersøen hører også til Sverige.

Sverige er opdelt i 3 forskellige typer landskaber: det nordsverige højland – hvor landets højeste bjerg Kebnekaise ligger (2.111 m.a.s.l.), det midt-svenske lavland – med blandt andre nogle af Sveriges største søer. Vänern og Vättern samt det sydlige svenske højland og Skåne – som for det meste består af skovklædte flade landskaber.

Hovedstaden i Sverige er Stockholm, beliggende på østkysten mod Østersøen. Stockholm er landets største by med omkring 1,4 millioner. befolkningstal og er også Sveriges vigtigste politiske og økonomiske centrum. Stockholm har et stort shopping- og kulturtilbud samt en række historiske attraktioner.

Andre større byer i Sverige er Göteborg, Malmø, Uppsala, Linköping, Västerås og Örebro.

Landets største internationale lufthavn er Stockholm Lufthavn – Arlanda, men også Göteborg Lufthavn – Landvetter, Stockholm Lufthavn – Skavsta og Malmø Lufthavn har tung trafik.

Sverige kan tilbyde mange smukke øgrupper med farverige havboder tæt på. Her fra Smögen på Sveriges sydkyst.

Kørsel i Sverige

Vejene i Sverige er for det meste altid gode at køre på, især motorveje og andre hovedveje. De vigtigste veje med to kun én vognbane i hver kørselsretning har normalt midterste sektioner, hvilket gør trafikken sikrere. Desuden har disse veje ofte brede baner på højre side, hvilket gør det lettere at overhale. Svenske bilister er også konsekvent venlige og hjælpsomme i trafikken, og det er almindeligt at lægge ud godt til højre for at lade andre biler ved. Selv om Sverige er et af Europas sikreste lande at køre i, bør du være ekstra opmærksom uden for byerne. Der kan være dyr i vejbanen, både fra gårde og fra skovene. Store dyr som elg, hjorte og rensdyr kan forårsage alvorlige ulykker.

I Sverige er det nødvendigt at bruge trafiklys 24 timer i døgnet.

Færdselsregler i Sverige

 • I Sverige kører du i højre side af vejen.
 • Kørselslamper er obligatoriske på bilen 24 timer i døgnet.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 135 cm skal altid bruge godkendt barnefastholdelsesudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn må ikke sidde i sæder med aktiveret airbag.
Hastighedsgrænse på 80 km/t på en landevej i Sverige.

Hastighedsgrænser i Sverige

I Sverige varierer hastighedsgrænserne alt efter en række faktorer. Det er de vigtigste regler:

 • Byer: 50 kilometer i timen.
 • Landeveje: 70 kilometer i timen
 • Motorveje: 110 kilometer i timen.

Hvis ovenstående generelle hastighedsgrænser ikke gælder, vil grænsen blive markeret med et tegn:

 • I boligområder tæt på hospitaler, tæt skoler og lignende er hastighedsgrænsen normalt sat ned til 30 kilometer i timen.
 • Landeveje har ofte en hastighedsgrænse på 90 kilometer i timen, hvis vejen har midterste dele.
 • Nyere motorveje af høj kvalitet kan have 120 kilometer i timen som hastighedsgrænse.

Alkoholgrænse i Sverige

I Sverige er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,2 (0,2 g/l). Hvis du har et alkoholniveau over 0,2, vil det resultere i bøder, og du risikerer konfiskation af dit kørekort.

Anbefalet biludlejning biludlejning

I Sverige kan afstandene til populære steder og seværdigheder være lange, men samtidig er dette et af de sikreste og mest komfortable lande at køre i. Den mest populære rute findes i syd, og især langs kysten mod Østersøen. Det er også langs kysten, at det bedste ved svenske kulinariske traditioner og kultur kommer til sin ret. Her er nogle forslag til udflugter, der vil give dig en smagsprøve på det gode liv i Sverige.

Den mest populære rute findes i syd, især langs kysten mod Østersøen. Her kan du opleve hovedstaden Stockholm og alt, hvad storbyen har at byde på.

Vaxholm Kastell indeholder i dag et museum, hotel og restaurant.

Stockholms skærgård

Omkring Stockholm er der over 30.000 øer og holme,og du kan nemt nå mange af de smukkeste i bil. For eksempel køre til Vaxholm, øen, der betragtes som øgruppens hovedstad og er ikke mere end 30 til 40 minutter væk fra Stockholm. Lige uden for vaxholms centrum ligger fæstningen Vaxholms Kastell på en lille ø, som i dag huser et museum, hotel og restaurant. Ikke så langt fra Vaxholm ligger den ret store Värmdön, der er berømt for sine små steder med kunstgallerier, museer og kulturelle arrangementer. På Värmdön finder du også flere af de bedste restauranter i Stockholms skærgård. Efter et ophold her kan du stoppe ved Saltsjöbaden. Dette sted er berømt for gode spa-hoteller, gode restauranter, små butikker med kunsthåndværk og smukke strande.

Gränna er berømt for sin produktion af polka grise. I flere af de små butikker kan du lave din egen.

Vätternrundan

Vättern er Sveriges næststørste sø efter Vänern, og også en af de største i Europa. Hvert år er der et cykelløb omkring Vättern, men ruten er også blevet populær at køre i bil i de senere år. Afstanden rundt er omkring 300 kilometer. Du kører forbi en række hyggelige små byer og landsbyer,og du vil finde sommerhusudlejning og campingpladser mange steder langs søens kyster. Blandt de mange oplevelser og seværdigheder, du kan fange på Vätternrundan, er zoologisk have i Borås, elgparken i Skullaryd,de små slikfabrikker i Gränna (her kan du lave dine egne polkagrise), Lost City badeparken uden for Örebro, og du kan besøge øen Visingsö med færge fra Gränna. Der er også flere historiske bygninger og slotte omkring Vättern, især i middelalderbyen Vadstena og i Örebro.

Den historiske handelsby Visby med sine intime brostensbelagte gader.

Gotland

Gotland er den største ø i Sverige medca. 59.000 indbyggere. Omkring halvdelen af befolkningen bor i den smukke og historiske by Visby. Visby betragtes som den bedst sete efter handel by i Nordeuropa, og blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1995. Centret er domineret af bygninger op til 800 årgamle, omgivet af en fæstningsmur og med intime og brostensbelagte gader. Resten af Gotland er dækket med gårde og skove, med hyggelige landsbyer her og der. Her rejser folk for at nyde naturen og de smukke omgivelser,cykling, vandreture, fiskeri, svømning, deltage i festivaler og spise god mad. Gotland er kendt for sine mange førsteklasses restauranter. Med biludlejning er det meget muligt at udforske hele øen i et par dage, men de fleste vælger at bruge mere tid på smukke Gotland. Du kan enten tage et fly til Visby, og afhente udlejningsbil der, eller tage en færge. Færgerne afgår fra Oskarshamn nord for Kalmar, og fra Nynäshamn lige syd for Stockholm. Overfarten tager omkring 3 timer.

Se Sveriges store byer

En af de bedste road trips i Sverige er at køre mellem Stockholm, Göteborg og Malmø. Ganske vist tager turen fra Stockholm til de to andre byer omkring 6 timer, men vejene er meget gode, og der er mange muligheder for at opleve noget unikt på turen. Mellem Malmø og Göteborg er køretiden omkring 4 timer, og turen løber langs Sveriges smukke vestkyst. Kontrasterne mellem byerne er værd at indhente, og alle tre tilbyder unikke oplevelser og seværdigheder. I Stockholm er slotte, øer, kanaler, gamle bydele og det pulserende natteliv de store drawcards. Göteborg er mere afdæmpet og stille,med et smukt centrum og stærk forbindelse til havet. Malmø er under fuld renovering, med nye moderne bygninger, oget blomstrende udendørs og kulturelt liv. Det er også meget kort afstand til København fra Malmø, hvis du ønsker at opleve endnu flere af Skandinaviens større byer. Envejsudlejning er ikke noget problem i Sverige, og især ikke når bilen returneres i en af disse byer.

Drevet mellem de store byer ender i Malmø. Byen er under fuld renovering, med nye moderne bygninger, og et blomstrende udendørs og kulturelt liv.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Sverige

I Sverige er det for det meste kun de store og internationalt kendte virksomheder, der tilbyder biludlejning. Virksomheder som Hertz, Europcar, Avis, Budget og Sixt kan findes overalt. Virksomheder som Alamo, National og Dollar er også godt repræsenteret i Sverige. I de største byer som Stockholm, Göteborg og Malmø er der lokale svenske biludlejningsfirmaer, som ofte tilbyder biler i nichekategorier, såsom varevogne og luksusbiler.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Sverige

Hvad er aldersgrænsen for at leje en bil i Sverige?

Mange biludlejningsfirmaer i Sverige accepterer, at chaufføren og lejeren er 19 år gamle, men du vil også finde nogle, der kræver, at du er 21 år gammel. I alle tilfælde skal du have haft dit kørekort i mindst 1 år. Dette gælder for de mest overkommelige kategorier af biler. Dyre biler kan have en aldersgrænse så højt som 30 år, og kræver, at føreren har et kørekort i mindst 2 år. Hvis du er under 25 år, vil du normalt blive opkrævet et ekstra gebyr for unge chauffører.

Hvilke kreditkort accepteres, når jeg lejer en bil i Sverige?

Alle kreditkort fra internationalt anerkendte virksomheder som Visa, American Express, Mastercard og Eurocard accepteres i Sverige. Hvis du er svensk statsborger med et betalingskort fra svensk bank, vil enhver virksomhed lade dig betale med betalingskort. Men enhver, der lejer en bil skal præsentere et kreditkort, der er i samme navn som lejeren. Dette skyldes, at biludlejningsfirmaer reservere et depositum til at dække eventuelle fradragsberettigede, brændstof, bøder og lignende.

Kan jeg køre bilen til Norge, Finland og Sverige?

Hvis du har lov til at krydse grænser med en udlejningsbil afhænger helt af det pågældende land. Hvis landet er inden for EU- og EØS-samarbejdet, som gælder for alle de nordiske lande, er svaret normalt “ja”. Der kan dog være restriktioner i forhold til den bilkategori, du har lejet (spørg på forhånd), og nogle virksomheder opkræver et mindre gebyr for at krydse grænser.

Er det sikkert at køre i Sverige?

Sverige er blandt de sikreste lande i verden at køre i. Vejene er meget gode, og svenske chauffører er konsekvent dygtige og venlige. Du bør stadig køre forsigtigt og sikkert, både fordi bøderne for trafik krænkelser er høje, og fordi der kan være vejrforhold i Sverige, der kræver det. Bemærk venligst, at store dyr (elg, hjorte, rensdyr) kan komme ind på vejen i udkanten. Store dyr kan forårsage meget alvorlige ulykker.

Hvilken type bil skal jeg leje i Sverige?

De fleste mennesker gør fint med almindelige udlejningsbiler i Sverige. Det er også usandsynligt, at der vil være behov for firehjulstræk eller SUC om vinteren. Landet er ikke kuperet, og det er sjældent med voldsomme snemængder på vejene. Undtagelsen kan være, hvis du skal til nogle af de mest højtliggende skidestinationer i landet om vinteren.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Sverige?

I Sverige behøver du ikke at betale vejafgifter på motorveje og landeveje. Man skal dog betale på broerne i Motala, Sundsvall, Svinesund og Øresundsforbindelsen til Danmark. Der er også et gebyr for at køre i centrum af Göteborg og Stockholm i myldretiden på hverdage. I Stockholm er gebyret 20 SEK at køre gennem vejafgiften, mens det i Göteborg koster 18 SEK.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en biludlejningsulykke i Sverige?

Alarmnummeret i Sverige for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør derefter ringe til biludlejningsfirmaet og / eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

 • Politi – 114 14
 • Lægehjælp – 1177

Destinationer