Billeje Polen

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Polen

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Polen fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Polen gennem os.

Polen guide

Bilutleie Polen
Biludlejning Polen

Polen ligger i det nordøstlige Europa, på den østlige bred af Østersøen. Landet grænser op til Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ukraine, Hviderusland, Rusland og Litauen. Befolkningen anslås til 38,2 millioner. (2010), hvoraf 1,7 mio er bosiddende i hovedstaden Warszawa.

Andre større byer i Polen omfatter Kraków (756.600 innb.), Lòdz 753.000 innb.), Wroclaw (633.000 innb.), Poznań (561.000 inb.) og Gdànsk (456.000 inb.).

Store dele af Polen ligger på den nordeuropæiske lavslette, der strækker sig fra Uralbjergene i øst til Holland mod vest. I syd, men vi finder de bjergrige områder af Sudetene og Karpaterne, hvor de højeste toppe strækker sig på et par tusinde meter over havets overflade. Brønden og langt over 1000 km lang flod Wisla løber gennem landet, og har traditionelt været “livsnerven” i hovedstaden Warszawa.

Hovedstaden er et af de mest populære turistmål i Polen. Dette er en traditionel kulturby med en række museer, koncertsale og gallerier. Det er også et livligt natteliv og shoppingby. Arkitektonisk er det også interessant, og hele den gamle bydel står af den grund på UNESCOs verdensarvsliste.

Polens største og vigtigste lufthavn er Warszawa Frederic Chopin International Airport, beliggende 10 km syd for centrum af hovedstaden. En anden lufthavn med tung trafik er Gdansk Lech Walesa International Airport.

Kørsel i Polen

Motorvejene i Polen er normalt i god stand, og så behageligt at køre på som i de fleste andre lande. Men standarden på landevejene er varieret noget, og nogle af dem er ret fattige. De værste veje findes normalt på steder, hvor der er lidt trafik, og hvor de fleste turister stadig ikke rejser. Du bør køre defensivt i Polen alligevel, og især i udkanten. Også være ekstra opmærksom, hvis du kører efter mørkets frembrud, da mange strækninger mangler belysning.

I Polen kræves der dag dagtimerne dagtimerne dagtimerne dagtimerne dagtimerne dagtimerne dagtimerne dagtimerne.

Færdselsregler i Polen

 • I Polen kører du i højre side af vejen.
 • Kørselslamper er obligatoriske på bilen 24 timer i døgnet.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 12 år eller under 150 cm skal altid bruge godkendt barnefastholdelsesudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn må ikke sidde i et barnesæde, der vender bagud på forsæderne med en airbag.

Hastighedsgrænser i Polen

Hvis andet ikke er angivet, gælder følgende grænser:

 • Boligområde: 20 kilometer i timen.
 • Byer: 50 kilometer i timen (60 kilometer/t mellem 23,00 og 05,00).
 • Landeveje: 90 kilometer i timen.
 • Fire-sporet veje i byområder: 120 kilometer / t.
 • Motorveje: 140 kilometer i timen.

Bemærk venligst, at hastighedsgrænsen i boligområder i Polen er sat op om natten.

På landevejene i Polen er hastighedsgrænsen 90 km/t, medmindre andet er angivet.

Alkohol grænse i Polen

I Polen er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,5° (0,5 g/l). Hvis du har et alkoholniveau på over 0,5, vil det resultere i bøder, og du risikerer konfiskation af dit kørekort.

Anbefalet biludlejning

Turisme i Polen har været i et rekordtempo i løbet af de sidste to årtier, men landet er stadig betragtes som en lidt uopdaget perle på den front. Ud over en række smukke byer med middelalderlige bygder er Østersøkysten med til at gøre landet til et populært feriemål. I Polen kan du kombinere de smukke, gamle og ærværdiges interesser med solbadning og svømning på nogle af Europas bedste strande. Her er nogle forslag til udflugter, der er nemme at gennemføre, når du har en udlejningsbil.

Den fashionable badeby Sopot har tiltrukket turister til spa-ferie siden 1600-tallet.

Polsk Riviera

Området mellem byerne Gdynia og Gdansk kaldes ofte den polske riviera. Her finder du en af Europas fineste og længste strande medkalkhvidt og rent sand. Omkring halvvejs mellem de to havnebyer er Sopot, en fashionabel badeby, der har tiltrukket folk, der rejser på spa-ferie lige siden 1600-tallet. Promenaden i Sopot er en kæmpestor 511 meter lang, og med det betragtes som den længste i Europa. Langs promenaden er der eksklusive spa-hoteller, trendy barer, små butikker og mange gode fiskerestauranter. Der er også andre badebyer langs Rivieraen, der ikke er så luksuriøse som Sopot, hvor stranden er lige så stor, og ferielivet lige så behageligt. I dette område finder du også mange seværdigheder, såsom det UNESCO-listede Malbork Slot.

Middelalderbyen Toruń har flere bygninger, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Middelalderbyen Toruń

Middelalderbyen Toruń ligger helt centralt i den nordlige halvdel af Polen og kan nemt nås med biludlejning fra byer som Warszawa, Poznan, Lodz og Gdansk. Indbyggerne i Polen er en eller anden måde forkælet, når det kommer til smukke og gamle byer, men mange tror, at Toruń er i en klasse for sig, sammen med blandt andet Krakow. En række af monumenterne og bygningerne i Toruń er på UNESCOs verdensarvsliste,hvoraf flere går tilbage til det 13. En af de mest populære seværdigheder er det hus, som astronomen Nicolaus Copernicus boede i, og som i dag er et museum i hans navn. Copernicus er anerkendt som den, der beviste, at planeterne kredser om solen, hvilket ikke var en særlig populær idé på det tidspunkt, han boede i. Toruń er ellers kendt for at være den by, der opfandt honningkager. Hvis du besøger en af de hyggelige caféer, vil du naturligvis blive serveret mange sorter af wienerbrød, og de er gode til en kop kaffe.

Krakow og Auschwitz

Kraków er blandt de smukkeste byer i Europa, med en gammel bydel i byens centrum fuld af storslåede bygninger fra middelalderen. Stare Miaso er naturligvis på UNESCOs verdensarvsliste. Der kan du se blandt andet den smukke St. Mary’s Basilica, den store markedsplads Rynek Główny, verdens ældste “indkøbscenter” Sukiennice, og byens 1500-tals gotiske rådhus. På bakken i udkanten af den gamle bydel, og lige ved Wisla-floden, er Wawel Castle og den tilhørende katedral troner. På trods af alle de smukke ting Kraków har at byde på, er det stadig byens historie fra Anden Verdenskrig, der tiltrækker flest besøgende. Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau ligger omkring 30 miles vest for byens centrum og er i dag et museum og mindesmærke, der vidner om nazisternes grusomheder under krigen. For den historieelskende, Oskar Schindlersfabrik – det jødiske kvarter Kazimierz, Galiciens Museum og byens synagoge fra 1500-tallet – er også besøget værd.

I udkanten af den gamle bydel, ved Wisla-floden, er Wawel Slot.

Den gamle bydel i Lublin med seworthy gamle bygninger.

Lublin i øst

Lublin ligger ganske langt øst for Polen, og tæt på grænserne til både Hviderusland og Ukraine. Men det er ikke længere der fra Warszawa, end du kan nå med en udlejningsbil på mindre end to timer. Byen er meget smuk og har en række unikke seværdigheder at vise. Der er også færre mennesker, der rejser her i forhold til for eksempel Gdansk og Krakow. Besøgende til Lublin oplever derfor en mere afslappende atmosfære end hvad du finder andre steder. Lublins gamle bydel er intim, med mange smukke bygninger, smalle og hyggelige gågader og med behagelige spisemuligheder overalt. Byen har også en af landets fineste katedraler, et middelalderslot fra 1400-tallet ogen række spændende museer. Lublin er også kendt for sine fremragende bryggerier,og besøgende bør tage sig tid til at smage varerne på en af de hyggelige pubber i byens centrum.

Hele halvøen med indbydende strande ligger ved Gdanskbugten.

Kør langs Østersøen

Næsten hele kysten fra Świnoujście ved grænsen til Tyskland, til Hel-halvøen beliggende på Gdanskbugten, er dækket med smukke strande. Et drev langs denne del af landet er især rart at gennemføre om sommeren. Så badetemperaturen er rart, i badebyerne er der en masse folkeliv, og du vil opleve nogle af de bedste med Polen. For eksempel stop ved Międzyzdroje, den ferieby, som Polens film- og tv-stjerner rejser til, når de holder sommerferie, og når byen er vært for festivaler. Besøg også den smukke Słowiński National Park,kendt for sine unikke klitter, og deto små byer Ustka og Leba ligger på begge sider af naturområdet. Ud over flere hyggelige små byer og badebyer er der også mange spændende seværdigheder langs kysten. Du vil finde især mange smukke bygninger i byen Kołobrzeg, herunder byens basilika, og etsmukt fyrtårn fra 1600-tallet. Hvis du starter din tur mod vest, skal du sørge for også at indhente Sopot, Gdynia og Gdansk, når du passerer Hel-halvøen.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Polen

Der er et par polske virksomheder, der tilbyder biludlejning, såsom Panek og Express Leje en bil, men i begrænset omfang. I lufthavne og andre steder i landet er det primært de store internationale virksomheder, der dominerer markedet. Virksomheder som Hertz, Avis, Sixt, Europcar og Budget kan findes overalt, og næsten lige så meget som virksomheder som Dollar og Sparsommelighed.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Polen

Hvad er aldersgrænsen for at leje en bil i Polen?

Lejer og chauffør skal være mindst 21 år i Polen. Derudover skal føreren have haft et kørekort i mindst et år. Disse krav er også fastsat for eventuelle yderligere drivere. Det er almindeligt for et tillæg for alle chauffører under 25 år.

Er det sikkert at køre i Polen?

Polen er ikke blandt de sikreste lande i Europa med hensyn til antallet af trafikulykker. Ikke desto mindre er chancerne for en ulykke lav. Du bør være mere opmærksom på især modkørende trafik på to-sporet landeveje, og det anbefales, at du kører lidt defensivt. Efterlad aldrig bilen med værdigenstande i, selv i bagagerummet.

Har jeg brug for et internationalt kørekort i Polen?

Hvis du har et kørekort fra et EU- eller EØS-land, behøver du ikke et internationalt kørekort (IDP) i Polen. Hvis du har et kørekort fra USA, Canada, Caribien, Sydamerika, Australien, Asien eller Afrika, er der brug for internationalt kørekort. Husk, at IDP kun kan udstedes i det land, du kommer fra.

Skal jeg afhente og smide bilen på samme sted, når jeg lejer i Polen?

Envejsleje accepteres af alle biludlejningsfirmaer i Polen, men det afhænger normalt af, at virksomheden har kontorer begge steder. Nogle virksomheder opkræver et mindre gebyr for envejsudlejning, mens andre tilbyder gratis envejsudlejning.

Kan jeg køre til Kaliningrad, Ukraine eller Hviderusland med min udlejningsbil?

Om du kan køre din udlejningsbil til Kaliningrad, Ukraine eller Hviderusland afhænger af, hvilket firma du lejer. De fleste virksomheder er restriktive, når det pågældende land ikke er medlem af EU/EØS, og især disse tre lande. Hvis den virksomhed, du lejer fra, accepterer, at bilen er inkluderet uden for EU/Schengen, skal du forvente at skulle betale ekstra forsikring/gebyr.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Polen?

Antallet af motorvejsoverfarter i Polen er noget begrænset, og alle er opkrævet på alle eller en del af strækningerne. Dette gælder i øjeblikket for veje mærket A1, A2, A4 og A8. Gebyret afhænger af, hvor langt du kører på motorvejen, og du betaler i vejafgift kabiner, når du vil tage ud. Prisen er relativt lav, og du kan betale med både kreditkort og kontanter. For betaling med kontanter accepteres Zloty, Euro og USD.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en bilulykke i Polen?

Alarmnummeret i Polen er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør også kontakte det biludlejningsfirma og/eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

 • Politi – 997
 • Brandvæsen – 998
 • Lægehjælp – 999
 • Vejhjælp – 9637

Destinationer