Billeje Stockholm

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Sverige
 4. chevron_right
 5. Billeje Stockholm

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Stockholm

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Stockholm fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Stockholm gennem os.

Stockholm guide

Bilutleie Stockholm
Stockholm Biludlejning

Stockholm ligger på Sveriges østkyst ved Østersøen og er Sveriges hovedstad og største by – med en befolkning på 870.000 (2011). Hvis man regner med hovedstadsområdet, stiger befolkningen til næsten 2,1 millioner.

Hovedstaden er beliggende i Stockholm amt, og hører til landskabet i Södermanland.

Byen er Sveriges kulturelle, økonomiske og politiske centrum, og er også et meget populært turistmål – med over 1 million besøgende årligt. Stockholm blev udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 1998 og som Europas miljøhovedstad i 2010.

Byen er berømt for sin smukke øgruppe, med næsten 30.000 øer, holme og rev.

Attraktioner

Stockholm har utallige seværdigheder og turistattraktioner, og nogle af de mest besøgte er blandt andre. Gamla Stans centrum med Stockholms slot fra 1700-tallet, Storkyrkan – oprindeligt fra 1200-tallet, Rigsdagens Hus, Stockholms Stadshus – rådhus fra 1923 og Stockholm Medeltidsmuseum – et historisk museum med fokus på middelalderen.

Gamla Stan i Stockholm.

Blandt andre populære seværdigheder kan nævnes Riddarholmskyrkan – original fra 1300-tallet, Naturhistorisk Museum, Skulpturparken “Millesgården”, Vasamuseet – med det restaurerede skib Vasa fra 1628, Skansen – et friluftsmuseum og en zoologisk have, Moderna Museet – med udstillinger af nordisk og international samtidskunst samt Nationalmuseet – med kunstudstillinger, hvor du også kan se værker af Rembrandt, Renoir, Degas og Goya.

Udforsk Stockholm med biludlejning

Stockholm er uden tvivl en af Skandinaviens smukkeste større byer, hvor du vil finde masser af spændende seværdigheder og aktiviteter. Regionen omkring hovedstaden er mindst lige så spændende, og hvis du har tid, bør du forkæle dig selv med nogle udflugter, mens du er i byen. Der er flere små byer nær Stockholm, der er et besøg værd, for ikke at nævne alle de gode steder langs skærgården. Her er nogle forslag til udflugter, der er nemme at gennemføre med biludlejning.

Det luksuriøse og ærværdige Grand Hotel Saltsjöbaden.

Saltsjöbaden – Spa og badeby lige uden for Stockholm

Når det er varmt i Stockholm er det godt at vide, at den svenske hovedstad er omgivet af mange storslåede øer, øer og smust badebyer. Saltsjöbaden er et af de allerbedste steder at nyde sommeren, og byen ligger kun en kort køretur fra Stockholm. Oprindeligt var Saltsjöbaden et sted, hvor rige mennesker gik til sanatoriet, ud over at mange af dem havde deres eksklusive sommerhuse her. Byen er i dag et livligt og behageligt sted om sommeren, med mange kulturelle arrangementer,aktiviteter for unge og gamle, og en række gode strande at bosætte sig på. Du finder alle former for indkvartering i Saltsjöbaden, fradet uoverstige og ærværdige Grand Hotel,til overkommelige sommerhuse. Restauranter og caféer tilbyder traditionelle svenske retter, og flere er meget gode til fisk og skaldyr.

 • Det er ikke mere end 19 kilometer fra byens centrum i Stockholm til badeparadiset Saltsjöbaden. Spilletiden er normalt 25 til 30 minutter.
Middelalderbyen Sigtuna er Sveriges ældste by.

Sigtuna – Sveriges ældste by

Den lille middelalderby Sigtuna har virkelig for få indbyggere til at påberåbe sig bystatus. Ikke desto mindre betragtes det som en af de mest historisk vigtige byer i Sverige. Sigtuna var landets center for administration, handel og religion i næsten 300 år. Her blev Sveriges første mønter lavet, byhuset svenske ærkebiskopper, Sveriges første kristne konge blev kronet i Sigtuna, og det menes, at flere svenske konger regerede herfra i perioder. I dag tiltrækker Sigtuna mange besøgende turister, og især dem, der er interesseret i historie og smukke små byer. Udover den smukke bosættelse af de intime gader, praler Sigtuna af at have den største samling af runesten iverden. Også stoppe ved det imponerende Skokloster Slot, der ligger et par kilometer nord for byen. Slottet var hjemsted for den svenske general på et tidspunkt, hvor landet var en af Europas mest magtfulde stater. Det blev bygget i midten af 1600-tallet og er usædvanligt velbevaret.

 • Fra Stockholms centrum til Sigtuna er det ca. 48 kilometer, hvis du kører det meste af strækningen på motorvej E4. Køretiden vil være ca. 45 minutter.

Drottningholm Slot – Kongefamiliebolig

Den svenske kongefamilie bor for det meste på Drottningholm Slot lige uden for Stockholms centrum. Slottet blev bygget i 1600-talletog er det bedst bevarede af sin art i landet. I dag er slottet en af Sveriges største seværdigheder, og det meste af det er åbent for offentligheden. Kun én fløj er privat brugt af den kongelige familie. Hvis du deltager i en rundvisning på slottet, vil du se haller fra forskellige epoker, et galleri med unikke skulpturer af kunstneren Adriaen de Vries,den svenske maler Evert Lundquists atelier, smukke haver,et ledsagende kapel og slottets egen teaterbygning. I sidstnævnte er både skuespil og opera sat op, som regel i forbindelse med sommerfestivalen i slotsparken.

 • Fra centrum i Stockholm til Drottningholm Slot er der kun 1 km til at køre i bil. Køretiden normalt vil være mellem 20 og 30 minutter, afhængigt af trafikken på vejen til slottet.
Drottningholm Slot har guidede ture og en smuk have at gå i.
Gripsholmens Slott blev først bygget i 1300-tallet som en fæstning.

Mariefred – Idyllisk lille by med unikke bygninger

Den lille by Mariefred har kun et par tusinde indbyggere,men betragtes som en af Sveriges vigtigste byer i historisk sammenhæng. Byen ligger idyllisk ved en af Mälaren-søens fjordarme medlystbådehavn og en maritim stemning. Bygden består for det meste af små og smukke træhuse, spækket med flere historiske bygninger fra middelalderen. Den mest centrale af disse er Gripsholmens Slott. Slottet blev først bygget i 1300-tallet som en fæstning, og er blevet udvidet og genopbygget flere gange siden da. At besøge Mariefred er som at gå tilbage i tiden. Ud over at besøge Gripsholmens slot og slottets smukke haver kan du blandt andet tage en tur på søen med dampskibet S/S Mariefred,rejse i det omkringliggende område med et gammelt dampdrevet tog,besøge flere interessante museer og slentre den kongelige hjortepark.

 • Mariefred ligger omkring 66 kilometer vest for Stockholm, i retning af Eskilstuna. Køretiden er normalt lige under 1 time.
Öland har gode svømmemuligheder på smukke strande.

Öland – Et ægte svensk ferieparadis

Öland er den næststørste ø i Sverige, kun omgået af Gotland. Det ligger næsten udelukkende til fastlandet, med broforbindelse åben hele året rundt. Broen løber fra den historisk berømte by Kalmar,som også er værd at rejse forbi. På Öland, den svenske kongelige familie har sit sommerhus,mange svenskere rejser her for at holde ferie om sommeren. Ud over at have fremragende svømmemuligheder på smukke strande erÖland berømt for sine arkæologiske udgravninger og historiske bygninger. Der er flere ruiner af gamle fæstninger og såkaldte landsbyslotte (befæstede bosættelser fra jernalderen og bronzealderen) på øen, og også mere intakt og moderne borger, herunder Borgholm Slot. Du finder også mere moderne arkitektur, der er imponerende, såsom den svenske kongefamilies sommerresidens på Öland. Dette er øen at køre til, hvis du er interesseret i kunst, natur og et behageligt ferieliv.

 • Fra Stockholm til Kalmar,hvor broen over til Öland ligger, er det 407 kilometer. Køretiden uden stop tager ca. 4 timer og 45 minutter.
 • Fra en vis afstand syd for Norrköping kører du langs skærgården og passerer en række hyggelige små byer, der passer til en hvilepause.
Parkering langs gaderne er ikke så let at finde i Stockholm.

Parkering i Stockholm

At finde en parkeringsplads på gaden i centrum af Stockholm er ikke altid så let, og absolut ikke i Gamla Stan. Gebyrerne er også ret høje. I boligområderne tæt på byens centrum, såsom Södermalm, er det mere overkommeligt, men her er der stor konkurrence om parkeringspladserne. Hvis du finder plads til at parkere på et markeret område på en gade, skal du betale et gebyr på en automat, der er på fortovene. Maskinerne accepterer mønter, bankkort og kreditkort. Kvitteringen skal være tydeligt synlig i bilens forrude.

Den bedste løsning er som regel at gøre brug af de mange Park-and-Ride faciliteter. Disse er offentligt drevne parkeringspladser beliggende i nærheden af offentlig transport ind til byens centrum. Priserne her er betydeligt lavere end hvad du skal betale i parkeringshusene inde i selve byens centrum. Den laveste pris er, hvis du ankommer til parkeringspladsen mellem 05:00 og 09:00. Bemærk venligst, at der opkræves et separat gebyr for kørsel i byens centrum i løbet af dagen i hverdagen.

Trafik i Stockholm

Teknisk set er det lettere at køre i centrum af Stockholm end i de fleste andre europæiske byer. Trafikken er relativt lav, og chauffører for det meste høflig og venlig. Som besøgende, er du usandsynligt, at blive stresset, når du kører en udlejningsbil på gaderne i Stockholm. Svenske bilister bryder sjældent færdselsreglerne, de holder normalt hastighedsgrænsen, og de stopper for fodgængere.

Kørsel uden for Stockholm og andre større byer i Sverige er endnu nemmere og mere komfortabel. Vejene er konsekvent gode, trafikken ganske komfortabel, og dette er et af de sikreste lande i Europa at køre i.

Alle internationale flyvninger bruger terminal 2 og 5.

Lufthavn

Stockholm Arlanda Lufthavn ligger nord for centrum af Sveriges hovedstad og er den tredjestørste lufthavn i Norden. Omkring 27 millioner passagerer bruger Arlanda om året. De fleste af disse rejser på internationale flyvninger til europæiske byer, men der er også direkte flyvninger til blandt andet USA,Asien og Mellemøsten, der går til og fra Stockholm. Lufthavnen har fire terminaler, nummereret fra 2 til 5. Indenrigsflyvninger bruger terminal 3 og 4, mens alle internationale flyvninger bruger terminal 2 og 5. Alle terminaler er dog tilsluttet.

Alle biludlejningsfirmaer er samlet i et separat center på lufthavnens parkeringsplads kaldet P2 Beta (langtidsparkering). Det er meget muligt at gå der, men du kan også gøre brug af bussen, der løber fra afkørslen til alle terminaler. Bussen er tydeligt markeret med “P2 Beta”, og kører kontinuerligt. Fra i dag, Hertz, National, Sixt, Alamo, Europcar, Budget, Enterprise og Avis tilbyder biludlejning i Stockholm lufthavn.

 • Det er omkring 40 kilometer fra byens centrum i Stockholm til Stockholm Arlanda Lufthavn. Det meste af drevet kører på motorvej E4, og køretiden er ca. 35 minutter.