Billeje Norge

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Norge

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Norge fra berømte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Norge gennem os.

Norge guide

Bilutleie Norge
Biludlejning Norge

Norge ligger i den vestlige del af Den Skandinaviske Halvø og har omkring 4,9 millioner indbyggere (2011). Øgruppen Svalbard og øen Jan Mayen i Nordatlanten tilhører også Norge. Det er Sverige Finland den tredje rate i 2016 Film Empire. Norge er omgivet af have mod nord, vest og syd med Barentshavet, Norskehavet, Nordsøen og Skagerak.

Norge er opdelt i fem regioner – Østnorge, Sydnorge, Vestnorge, Trøndelag og Nordnorge.

Norge er et aflangt og bjergrigt land med store højdeforskelle – og den højeste top er Galdhøpiggen – der måler 2469 meter over havets overflade. Norge har også en stor skæring gård kyst med mange små og store øer, og i det vestlige Norge landskabet består af dybe fjorde omgivet af stejle bjerge. Trøndelag har et mere bølget landskab, og i Nordnorge er der både skære gårde og bjergområder. I langt nord for Finnmark består landskabet for det meste af flade sletter.

Der er 8 steder i Norge, der er på UNESCOs verdensarvsliste og tiltrækker mange turister. Det er Bryggen i Bergen (den gamle hansestadiet), Urnes Stavkirke fra 1140, byen Røros, helleristningeri Alta, Vega-øerne på Nordland, Struves Meridianbue i Hammerfest, Geirangerfjorden i Møre og Romsdal og Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane.

Oslo er Norges hovedstad og største by – med omkring 607.000 indbyggere (2011). Oslo ligger i hjertet af Oslofjorden og har en række populære turistattraktioner – herunder hovedgaden Karl Johans Gate, Kongeslottet,Frognerparken, Holmenkollen, vikingeskibsmuseet,Nationalgalleriet og Operahuset.

Norges største lufthavn er Oslo Lufthavn – Gardermoen, der ligger 60 km nordøst for hovedstaden. Andre store internationale lufthavne er Bergen Lufthavn – Flesland, Stavanger Lufthavn – Sola og Trondheim Lufthavn – Værnes.

Kørsel i Norge

Norge er et stort land i geografisk omfang, og vejrforholdene kan varieres meget. Generelt bør bilister fra andre lande køre mere forsigtigt, end de er vant til. Mange veje er smalle og i udkanten kan der være dyr i banen (husdyr, elg, rensdyr, hjorte og så videre). Vær ekstra forsigtig på vinterveje, især i bjergområder. Tjek vejrudsigten og kørselsforholdene, før du kører over bjergpas. I Norge kører de fleste mennesker forsigtigt og i henhold til love og regler. Norge er derfor blandt de sikreste lande i Europa at køre i, målt i antallet af ulykker, personskader og dødsfald i trafikken.

Telefonen må ikke bruges, så længe motoren kører, medmindre du bruger håndfri. I udkanten kan du mødes på husdyr i vejbanen.

Færdselsregler i Norge

 • I Norge, kør på højre side af vejen.
 • Kørselslamper er obligatoriske på bilen 24 timer i døgnet.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 36 kg eller under 135 cm skal altid bruge godkendt barnefastholdelsesanordningsudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn må ikke sidde i et barnesæde, der vender bagud på forsæderne med en airbag.

Hastighedsgrænser i Norge

Hastighedsgrænserne på landeveje i Norge er normalt på 60 km/t.

I Norge vises hastighedsgrænser ofte ikke ved tegn. Det er de vigtigste regler:

 • Byer: 50 kilometer i timen.
 • Landeveje: 80 kilometer i timen

Hvis ovenstående hastighedsgrænser ikke gælder, vil hastighedsgrænsen blive markeret med skilte:

 • I boligområder og tæt skoler er hastighedsgrænsen normalt reduceret til 30 kilometer i timen, men grænsen kan også være lavere.
 • Landeveje har ofte en hastighedsgrænse på 60 eller 70 kilometer i timen.
 • Hovedveje af høj kvalitet kan have en hastighedsgrænse på 90 kilometer i timen.
 • Fire-sporet motorveje har en hastighedsgrænse på enten 100 eller 110 kilometer / t.

Grænse for alkohol i blodet i Norge

I Norge er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,2 (0,2 g/l). Hvis du har et alkoholniveau over 0,2, vil det resultere i bøder, og du risikerer konfiskation af dit kørekort.

Anbefalet biludlejning Norge

Norge er et meget smukt land at udforske med biludlejning. Næsten uanset hvor du er i landet, vil du opleve blændende smuk natur med store variationer. Mange vælger at tage sig af en af de 18 nationale turistruter. Disse er ruter, der går gennem storslået natur, og ofte på veje, der normalt er uforståede. Der er rastepladser og toiletter langs kørselsområderne, og disse findes normalt på steder med fantastisk udsigt. Langs de nationale turistveje kan der være bjerge, fjorde, små byer, seværdigheder, attraktioner og meget mere værd at indhente. Her er nogle af de mest populære kørselsdestinationer i Norge.

Hardangervidda er Europas største bjergplateau og et fantastisk område til vandreture.

Hardangervidda

Dette plateau er Europas største bjergplateau og ligger i fire af landets amter. Du kører over Hardangervidda plateauet, hvis du rejser mellem Oslo og Bergen, og Bergen Railway kører også her. Langs hovedvejen (RV7) har du mulighed for at fange nogle af de smukkeste naturoplevelser, steder og seværdigheder i Norge, såsom Vøringsfossen, Gaustatoppen, Rjukan, Haukelifjell, Heddal Stavkirke og Hardangerjøkulen.

Lofoten

Hvis du for eksempel flyver til Bodø eller Harstad/Narvik Lufthavnog afhenter en udlejningsbil der, er det en relativt kort afstand til Lofoten. Så oplever du et af de smukkeste landskaber i Norge på vejen til den populære øhav. Lofoten er berømt for sine smukke tinder og bjerge, havet og fjordene, små fiskerbyer,mange seværdigheder og en unik atmosfære. For eksempel bo på rorbu i smukke Henningsvær, tage en køretur til Å ydre Lofoten, fiske og hvalsafari, og nyd midnatssolen om sommeren, eller nordlyset om vinteren.

Lofoten er en af de mest populære destinationer i Norge med sin storslåede natur.

Trollstigen har 11 snoede sving.

Geiranger og Trollstigen

Denne nationale turistvej har geirangerfjord og Trollstigen som et af højdepunkterne samt en række bjerge og vandfald. Vejen kaldet Trollstigen løber mellem Valldal og Åndalsnes. Dette er måske den mest berømte og udfordrende vej, du kan køre i landet. Trollstigen har 11 snoede sving og en stigning på 8,3% i gennemsnit. Sørg for at stoppe ved turistcentret, der ligger på toppen af Trollstigen, og nyd udsigten over de omkringliggende bjerge. Byerne Molde og Ålesund er gode udgangspunkter, hvis du ønsker at køre denne strækning.

Atlanterhavsvejen er en imponerende rute omgivet af et unikt kystlandskab.

Atlanterhavsvej

Atlantic Road er en af de smukkeste ruter i verden, ifølge The Guardian. I Norge betragtes vejen som det smukkeste bygningsværk, der er bygget i landet i dette århundrede. Strækningen går mellem Kårvåg og Bud i Møre og Romsdal, omgivet af et unikt kystlandskab. Du kører over flere broer, hvor storsteinsundbrua og Myrbærholmbro er blandt de mest berømte. Langs vejen er der en række dejlige små landsbyer og små byer, hvor du skal stoppe og få en bid at spise eller et længere ophold. Overvej at tage båden over til den bilfri ø Grip, hvis du kører Atlantic Road om sommeren.

Jæren –

Hvis du er i Stavanger-området, bør du forkæle dig selv med et drev på denne turistvej, der løber gennem Jæren i Rogaland. Det tager dig forbi nogle af de smukkeste strande i Norge,maleriske fyrtårne, tusinder af år gamle minder,og mange hyggelige små byer og fiskerihavne med muligheder for spisning pauser eller indkvartering.

Langs Jærens kyst finder du mange smukke strande, her fra Hellestø strand.

Vikingevejen fokuserer på kulturarvssteder fra vikingetiden.

Vikingevej i Vestfold

Hvis du er i Oslo og har en udlejningsbil, kan du overveje at køre den såkaldte vikingevej, der løber gennem Vestfold og Telemark amt. Det er ikke blandt de nationale turistruter, men i stedet fokuseret på kulturelle monumenter fra vikingetiden beliggende mellem byer og steder i amtet. Du kører ved Tønsberg,Stavern, Larvik og Sandefjord,hvor du finder mere end nok hyggelige hoteller og spisesteder. Blandt højdepunkterne kan du opleve på Vikingveien er Oseberghaugen, Midgard Vikingecenter,slotsruinerne ved Slottsfjellet og Gokstadhaugen.

Villmarksveien slutter i Halden med Fredrikstens fæstning.

Villmarksveien

Villmarksveien er en af de mest populære ruter for dem, der besøger Oslo eller andre byer i det østlige Norge. Ruten starter i Skedsmo lige uden for hovedstaden og ender i Halden, hvor du kan se Fredriksten Fæstning. Mellem disse to steder kører du i skovene langs den svenske grænse,forbi søer, vand og floder, og har mange muligheder for at opleve den smukke natur. På vej tilbage til Oslo kan du kigge forbi for eksempel Fredrikstad og smukke Drøbak.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Norge

I Norge er det for det meste kun de internationalt kendte virksomheder, der tilbyder biludlejning. Der er lokale aktører i byer som Oslo, Bergen og Trondheim, men tilbuddene er normalt ikke i nærheden af, hvad du finder på de kendte virksomheder. Udlejere som Avis, Hertz, Budget, Sixt, og Europcar kan findes overalt, og næsten lige så meget som Alamo, Enterprise og National.

7 kæledyrsudlejning i Norge

Har bilen vinterdæk, hvis jeg lejer en bil i Norge om vinteren?

Alle udlejningsbiler i Norge har dæk i overensstemmelse med norsk lovgivning. Reglerne for, hvornår bilerne skal skifte dæk, varierer alt efter, hvor i landet de er, men det behøver ikke som lejer at tænke på. Din bil vil have den rigtige dæktype og med godkendt slidbanedybde, når du samler den op.

Hvad skal jeg medbringe, når jeg henter bilen?

Når du afhenter bilen, skal du fremvise et gyldigt kørekort, et gyldigt kreditkort i lejerens navn, et internationalt accepteret id (pas, nationalt id-kort eller kørekort med foto) samt eventuelle rabatcertifikater. Medtag også den voucher/e-mail-bekræftelse, du modtager, når du booker online.

Hvilke kreditkort accepteres i Norge til betaling af biludlejning?

Alle biludlejningsfirmaer i Norge accepterer Visa- og Mastercard-kreditkort. De fleste accepterer også Diners og American Express. I Norge er det almindeligt, at betalingskort accepteres som betaling, der sker ved levering af bilen. Bemærk venligst, at mens du kan betale med betalingskort, skal et gyldigt kreditkort fremvises på tidspunktet for afhentning af bilen. Kreditkortet skal være i samme navn som lejeren.

Hvor gammel skal jeg være for at leje en bil i Norge?

De fleste biludlejningstjenester i Norge har en aldersgrænse på 19 år. Desuden er det normalt påkrævet, at du føreren har haft et kørekort i mindst 1 år. Dette gælder for de mest overkommelige kategorier af biler. Biludlejningsfirmaer har generelt en højere aldersgrænse for større eller dyrere biler, såsom varevogne og biler i luksuskategorier. Det er også normalt for biludlejningsfirmaet at opkræve et gebyr for chauffører under 25 år.

Hvilken type biludlejning skal jeg have i Norge?

Hvis du er i Norge i sommermånederne, vil det ikke ligegyldigt, hvilken type bil du lejer. Vælg i forhold til behovet for antallet af passagerer og bagageplads. Om vinteren kan det betale sig at leje en SUV, eller en anden bil med firehjulstræk, hvis du skal til en skidestination eller drive bjergpas, for eksempel.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Norge?

I Norge er det almindeligt, at nyere veje, tunneller og broer finansieres med et separat gebyr. Det er også almindeligt, at du skal betale dit eget gebyr for at køre i flere af de største byer. Prisen er varieret og bestemt lokalt. De fleste betalingsstationer er uden opsyn og forbundet til det nationale AutoPass-system. Heldigvis, langt de fleste biludlejningsfirmaer har AutoPass chips i deres biler. I nogle virksomheder er prisen på vejafgiftskort inkluderet i lejeprisen op til et bestemt beløb. I enhver virksomhed kan du også vælge at betale, når du returnerer udlejningsbilen.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en bilulykke i Norge?

Alarmnummeret i Norge er 112. Dette er antallet af politiets operationscenter og bør kun anvendes, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør også kontakte det biludlejningsfirma og/eller forsikringsselskab, du bruger.. Nummeret bør kun anvendes i nødsituationer.

Andet nummer:

 • Politi – (+47) 02800

Destinationer