Billeje Kristiansand

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Kristiansand

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Kristiansand fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Kristiansand gennem os.

Kristiansand guide

Bilutleie Kristiansand
Kristiansand Biludlejning

Kristiansand er en kommune i Vest-Agder amt, Norge. Selve byens centrum ligger for enden af Otra. Kristiansand har 84.319 (2012) indbyggere og er Norges sjettestørste by.

Centret er koncentreret omkring det ældste distrikt posebyen og Kvadraturen kendt for sine hvide træhuse bygget i gitre. I gaderne er der mange caféer og butikker. Kristiansand var en strategisk vigtig by, da Norge var i forening med Danmark på grund af sin nærhed til Danmark. Christiansholm Fæstning var en del af Christian 4.s plan for forsvaret af Kristiansand, da byen blev grundlagt i 1641 og stadig står velbevaret. Kristiansand har en krydstogtshavn, og der er daglige færger til Danmark.

Attraktioner

Området har haft en løsning helt tilbage i tiden. Et velbevaret skelet af en kvinde fra 6.500 f.Kr er blevet fundet i nabokommunen Søgne. Her ligger en af landets ældste kirker , OddernesKirke, fra omkring 1040.
Kristiansand er kendt som “sommerbyen” på grund af et godt klima og en stor tilstrømning af turister i sommermånederne. Dyreparken, der ligger 13 km øst for byens centrum, er især meget populær og den næstmest besøgte turistattraktion i Norge efter Holmenkollen. Her finder du også den populære Kardemomme By. Kristiansands fiskemol er en anden attraktion i sommermånederne.

Både forankret ved Fiskebrygga i Kristiansand.

Udforsk Kristiansand med biludlejning

Sydnorge og Kristiansand er ofte forbundet med hvidmalede huse, sommer idyls, træbåde og stegt makrel. Men det er ikke kun langs kysten finder du de unikke oplevelser, men også op i dalene og bjergene i Agder amt. Med biludlejning kan du hurtigt komme til en række steder, der giver unikke oplevelser, du ikke finder andre steder i landet. Her er et lille udvalg af let at fuldføre rides.

I Kristiansand Zoo kan du se både eksotiske arter og den mere berømte fra norsk fauna.

Kristiansand Zoo – Forlystelsesparker i træk

Et par kilometer øst for Kristiansand centrum finder du et eldorado for dem, der er børn eller barnlige på hjerte. Der er Zoologisk Have i Kristiansand, lige ved siden af Kardemommeby, Hakkebakkeskogen, Båtbasaren tivoli, Kjuttaviga med kaptajn Sabretooth som bestyrer, og Vandland med mange pools og vandrutsjebaner. Den zoologiske have har mange store arter at vise, herunder løver, krokodiller, geparder, sibiriske tigre, og chimpanse Julius, der betragtes som en national berømthed i Norge. Du kan også hilse på den nordiske art ulv, los og wolverine her, samt en række andre store dyr.

  • Den zoologiske have ligger ikke mere end 11 kilometer uden for centrum af Kristiansand. Der vil du køre i omkring 10 til 12 minutter med biludlejning.

Lindesnes Fyr – Norges sydligste punkt

Lindesnes Fyr har alle lyttet til omtalen af vejrudsigten i radioen. Dette er Norges sydligste punkt, hvis vi holder os til fastlandet, og fyret er blandt de ældste. Et fyrtårn blev først bygget her i 1650’erne, men den nuværende version opstod efter en ombygning i 1915. Verdenskrig, da tyskerne besatte Norge, blev Lindesnes betragtet som et vigtigt strategisk punkt. Så befæstninger blev bygget her, med tunneler og maskingevær reder, der stadig kan ses i dag. Der er også et museum på Lindesnes Fyr, der rapporterer om havet i Norge, og et center for besøgende, med biograf, udstillinger, museumsbutik og café. Det er også muligt at leje en lejlighed i fyrholderens bolig med pladstil op til 6 personer.

  • Det er 84 kilometer fra Kristiansand til Lindesnes Fyr, hvis du kører den hurtigste vej (europæisk rute 39). Køretiden er omkring 1 time og 20 minutter.
Lindesnes fyrtårn – Norges sydligste punkt.

Trollpark Evje – Aktivitetspark for hele familien

Denne aktivitetspark lige nord for Evje appellerer til alle med et legende sind og er velegnet til personer mellem 3 og 103 år. Her kan alle komme til at udfolde sig i den smukke natur, med rafting, klatring, bølgesurfing, kajak og kano,og meget mere. Centret har også sådanne ting som paintball pitch, vandland,klatreborg for børn, escaperoom,og meget mere egnet til små og store grupper. Du kan stoppe ved og have det sjovt for blot et par timer, hvis du vil, eller bestille en hytte eller telt til indkvartering. Trollparken er også et rigtig godt udgangspunkt, uanset om man vil cykle eller vandre ind i skovene eller op på de bjerge, der ligger omkring dalen.

  • Trollpark Evje ligger lige så forbyder landsbyen Evje, og omkring 72 kilometer lige nord for Kristiansand. Køretiden er ca. 1 time.
Sørlandsperlen Lyngør med sine hvide træhuse.

Lyngør – Sydnorges smukkeste lille by?

Der er mange smukke små byer i det sydlige Norge, og det er måske ligegyldigt, hvilke af de mennesker, du besøger. Ikke desto mindre mener mange, at hvis du først besøger en af dem, bør det være Lyngør. Bygden er opdelt i en række små holme, der er tæt på hinanden. Tidligere boede kaptajner ofte her i smukke små og hvidmalede huse med stakit omkring dandertehaver. Lyngør har også spillet en lille rolle i verdenshistorien. Der fandt søslag sted i strædet under Napoleonskrigen,hvor den britiske flåde forekom en kort proces med de fælles danske og norske krigsskibe. Den lille by har vundet priser for sin skønhed, og også som den bedst bevarede landsby i Europa.

  • Det ligger 103 kilometer fra byens centrum i Kristiansand til Lyngør. På vej der vil du passere mange andre små steder, der er gode at besøge. Drevet uden at stoppe vil tage dig omkring 1 time og 20 minutter.
Setesdal med sin smukke natur. Foto: Synne Åkre

Setesdal – Oplev nogle af de smukkeste landsbyer i Norge

Setesdal er navnet på den dal, der strækker sig mellem Evje og skisportsstedet Hovden, og hvor floden Otra løber igennem. Langs vejen er der flere hyggelige og små landsbyer, der er værd at stoppe ved. En af disse er Byglandsfjord, hvor du kan få en tur på vandet med den gamle træfyrede damper DS Bjoren. I Rysstad ligger Setesdalsmuseet, som har udstillinger, der viser kultur, historie og traditioner i denne del af Norge. I Valle finder du et top klatrecenter og Rygnestadtunet, enfredet gård med bygninger fra 1500-tallet. Der er også et rigt udvalg af fiskepladser, badesteder og andre naturoplevelser i Setesdal. Hvis du ønsker at tilbringe mere tid end en dagstur, vil du finde alt fra campingpladser med hytter til luksushoteller i dalen.

  • Fra Kristiansand til Byglandsfjord i begyndelsen af Setesdal er det omkring 75 kilometer. Ruten er omkring 1 time og 10 minutter.
Fæstningsgade i Kristiansand. I byens centrum vil du betale et gebyr på salgsautomater, hvis du finder gratis markeret plads i gaderne.

Parkering og trafik med biludlejning

Parkering i Kristiansand er omtrent det samme som i Norge. I byens centrum, vil du betale et gebyr på automater, hvis du finder en gratis markeret plads i gaderne. På hverdage er det gratis at parkere i byens centrum, mellem 17:00 og 08:00 om morgenen. I weekenden er det gratis efter 13:00 lørdag, og indtil mandag morgen. Alternativet er en af de mange parkeringshuse. I byens centrum finder du over 10 af disse, eller privat drevne udendørs parkeringspladser.

Det er nemt at køre i centrum af Kristiansand, hvis du er vant til trafik i skandinaviske byer. Det meste af byens centrum er også firkantet, hvilket gør det lettere at orientere. I myldretiden kan der være nogle trafikpropper, især i gaderne, der fører til på E18, og derefter i begge retninger, samt Setesdalsveien i nordlig retning.

Lufthavn

Kristiansand Lufthavn hedder også Kjevik i folkemunden. Dette er en international lufthavn betjener Agder amt og store dele af den sydlige del af Norge. Fra Kjevik er der direkte fly til Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim samttil udenlandske byer som London, Gdansk og Amsterdam. Der er også mange charterfly baseret på Kristiansand Lufthavn. I alt betjener lufthavnen over en million passagerer om året.

Fra i dag er kun fire biludlejningsfirmaer repræsenteret i lufthavnen i Kristiansand. Det er Sixt, Hertz, Avis og Budget. De to sidstnævnte deler tæller og personale, noget Avis og Budget også gøre i en række andre lufthavne. Terminalbygningen er ikke særlig stor, og det er nemt at finde biludlejningsfirmaerne.

  • Kristiansand Lufthavn ligger ca. 16 kilometer nord for byens centrum. Køretiden med biludlejning er omkring 20 minutter, hvis du vælger den korteste rute, der går via Timenes og Hamre.