Billeje Athen

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Grækenland
  4. chevron_right
  5. Billeje Athen

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Athen

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Athen fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Athen gennem os.

Athen guide

Athen Biludlejning

Athen er hovedstaden i Grækenland og er en af verdens ældste byer, blev det grundlagt omkring 2000 år f.Kr. Storbyen har lidt over 3 000 000 indbyggere og er hjemsted for en tredjedel af landets befolkning. Byen er det administrative centrum af landet, og her finder du både parlamentsbygningen og præsidentboligen. Oprindelsen af både demokrati og videnskab kommer fra Athen.

Byen er berømt for sin rige historie og de mange arkæologiske minder. I en højde af 156 meter over byen er Akropolis, og området er synligt fra flere områder af byen. Flere af de gamle monumenter var i fare for vejrlig på grund af forurening og store dele af byens centrum er nu bilfri som en foranstaltning til at nedbringe forureningen.

Attraktioner

Hovedattraktionen i Athen er Akropolis med gammel arkitektur. Her finder du det mest berømte græske tempel Parthenon med sine doriske søjler og smukke udsmykning med skulpturer. Erekhtheion-templet ligger på den nordlige side af Akropolis og er opført i ionisk stil. Odeon til Herodes Atticus er et romersk teater sydvest for bakken. Under Akropolis er Agora i Athen, som var byens torv i antikken. 500 meter nord for Akropolis finder du det bedst bevarede græske tempel Hephaisteion.

Verdens første Olympiske Lege i moderne tid, fandt sted på Panathenic Stadium. Zeus- og Hadrians Bue er også værd at indhente. Der ligger adskillige museer i byen, herunder Akropolis-museet og det nationale arkæologiske museum.

Højt over hovedstaden Athen, er Akropolis trone.

Udforsk Athen med biludlejning

Athen er en spændende by på de fleste måder. Det er ofte forbundet med arkæologi og historie, og er måske blandt de bedste, når det kommer til seværdigheder. Samtidig er byen moderne, med et levende og hektisk bybillede. Ikke desto mindre mener mange, at de bedste oplevelser i Grækenland er dem, du finder uden for hovedstaden. Her er nogle forslag til udflugter, der er nemme at nå med biludlejning.

Klostrene er bygget på stejle søjler i sandstenen.

Meteora – Monk klostre på klipper af sandsten

Lige ved byen Kalambaka, nord for Athen, finder du nogle af de mest specielle munkekostre på planeten. Oprindeligt var der 24 af dem, men i dag er der kun 6 tilbage. Alle klostre er bygget oven på stejle søjler bestående af sandsten. Klostrene er blevet bygget og renoveret flere gange, og det menes, at oprindelsen er fra små kirker, der blev bygget på toppene engang omkring 1100-tallet. Du kan besøge alle seks af dem, men vær forberedt på en noget svimlende oplevelse, når du går op ad trappen på vej op til toppene. Meteora anses for at være en af de smukkeste landskaber i Grækenland, og er simpelthen nås fra Athen med biludlejning eller tog.

  • Det er 350 kilometer mellem Athen og Kalambaka og Meteora, hvor omkring 270 kilometer går på motorvejen. Med ingen stop undervejs, vil drevet tage omkring 4 timer.
De gamle grækere betragtede Delphi som verdens centrum. Her gik de for at kommunikere med guderne.

Delphi – Besøg Oracle

Delphi er navnet på både en lille by og et arkæologisk område i nærheden. De gamle grækere betragtede stedet som verdens centrum og gikher for at kommunikere med guderne. De gjorde det i det berømte tempel dedikeret til guden Apollo. Det er i dette tempel, at det velkendte orakel Delphi (Pythia, en præstinde, der angiveligt var i stand til at kommunikere med Apollo) blev anbragt. Dette er en af Grækenlands vigtigste seværdigheder, og godt besøgt af turister. Ud over en masse interessante arkæologi og museer kommer dutil at besøge en dejlig lille landsby, der klør sig op ad bjergsiden.

  • Afstanden mellem Athen og Delphi er 184 kilometer. Omkring 100 kilometer afstand kan køres på en motorvej, og det vil tage omkring 2 timer og 30 minutter at køre der uden at stoppe.
Ruinerne af templer til ære for havguden Poseidon og gudinden Aene.

Cape Sunion – Templer, historiske byer og svømning

Cape Sunion er forbjerget beliggende for enden af halvøen Attika, lige syd for Athen. Stedet er beskrevet i den episke digt Odyssey af Homer, og har en central position i græsk historie. Her finder du blandt andet ruinerne af templer til ære for havguden Poseidon og gudinden Athen, resterne af fæstningen fra krigen mellem Sparta og athenerne,en stor strand med hoteller, restauranter, caféer og butikker og muligheder for fremragende måltider med frisk fisk og skaldyr. Der er også flere hyggelige fiskerbyer nær Cape Sunion, der kan være et besøg værd.

  • Den hurtigste vej fra centrum af Athen til Cape Sunion er kun 67 kilometer lang, med en køretid på omkring 1 time. Hvis du har tid, kan du overveje at køre langs kysten på vestsiden af Attica. Uden et stop vil du bruge omkring 30 minutter mere på turen, men du kører i smukkere omgivelser.

Peloponnes – den europæiske civilisations vugge

Halvøen ligger lige vest for Athen kaldes Peloponnes, og menes at have været et af de første steder i Europa til at udvikle civilisationen. Her er de historiske bystater Sparta, Mykene og Korinth, landsbyen Olympia, hvor de oprindelige Olympiske Lege blev afholdt,og mange små og hyggelige fiskerbyer, der er fremragende steder at besøge. Strandene i denne del af Grækenland er uden tvivl blandt de fineste, og normalt er der en badeby ved siden af, hvor du vil finde gode hoteller at tage i. På Peloponnes får du en kombination af kultur, historie, naturoplevelser og gode strande, og du har ikke set Grækenland, før du har besøgt halvøen.

  • Korinth er den lille bue, der ligger lige der, hvor halvøen er forbundet med fastlandet. Skillelinjen er Korintherkanalen, søvejen, der forbinder Det Ægæiske Hav med Middelhavet. Fra Athen er det 84 kilometer til Korinth, med en køretid på omkring 1 time og 10 minutter. Der er en motorvej på de vigtigste strækninger af Peloponnes, hvis du ønsker at udforske mere af halvøen.
På halvøen er landsbyen Olympia, hvor de oprindelige Olympiske Lege blev afholdt.
Det kan være stressende at køre i centrum af Athen. I myldretiden er der ofte tung trafik og lange køer, som bidrager til mere utålmodige bilister.

Parkering og trafik med biludlejning

At finde parkeringspladser langs gaderne i Athens centrum kan være udfordrende, og parkeringshuse er normalt en bedre løsning, hvis du skal bruge din udlejningsbil, hvor du har brug for det. Det anbefales at forlade bilen, for eksempel på hotellet og i stedet bruge benene og offentlig transport.

Kørsel inde i Athen kan også være ganske stressende. I myldretiden er der ofte tung trafik og lange køer, hvilket bidrager til endnu flere utålmodige bilister.

I udkanten af Athen, og andre steder i Grækenland, er det langt lettere og mere behageligt at rejse rundt i biludlejning. Vejnettet er konsekvent godt, og vejkvaliteten er god, især på motorvejene. Ikke desto mindre bør du være mere opmærksom, end du måske er vant til. Grækerne har tendens til at køre hurtigt og aggressivt, og er ikke altid så optaget af hastighedsgrænserne. Med en rolig og lidt defensiv kørestil, vil du næppe få nogen problemer.

Eleftherios Venizelos lufthavn i Athen.

Lufthavn

Den største lufthavn i Athen kaldes Eleftherios Venizelos. Det blev bygget til at tjene Athen og Attika-regionen, og blev afsluttet, så det også kunne tage sig af trafikken i forbindelse med De Olympiske Lege i Athen i 2004.

Fra 2020 finder du fem biludlejningsfirmaer med kontorer i lufthavnen uden for Athen. Det er Avis, Budget, Sixt, Hertz og Enterprise. Alle virksomheders kontorer og tællere er placeret i ankomsthallen i hovedterminalen.

  • Lufthavnen ligger omkring 35 kilometer vest for centrum af hovedstaden. Der er en motorvej næsten hele vejen, selv ind i byens centrum. Derfor er køretiden ikke nødvendigvis længere i perioder med høj trafik, og de fleste mennesker gør det til deres destination i omkring 30 minutter.