Billeje Grækenland

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Grækenland

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Grækenland fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Grækenland gennem os.

Grækenland guide

Bilutleie Hellas
Biludlejning Grækenland

Grækenland ligger i den sydøstlige del af Europa, specielt i den sydlige del af Balkan. Derudover omfatter landet en række større og mindre øer i Det Ægæiske Hav, samt øen Kreta. Den græske fastlandsdel grænser op til Albanien i nordvest, til Makedonien og Bulgarien mod nord og til Tyrkiet mod øst. Befolkningen er omkring 10,8 millioner. (2010), og landet dækker et område på ca. 132.000 km². I hovedstaden Athen er der 745.500 mennesker (3,5 millioner, hvis hele hovedstadsområdet tælles).
Andre større byer er Thessaloniki og Piræus på fastlandet, Heraklion (Iraklion) på Kreta og Rhodos by på øen Rhodos. Rhodos

Landskabet både i Grækenland selv og på mange af øerne (herunder Kreta) består af en masse bjerge – med flere toppe nå op til mellem 2000 og 3000 meter højde.

Grækenland har en række historiske attraktioner at byde på – flere går tilbage til antikken – og en række af dem er på UNESCOs verdensarvsliste. Det gælder bl.a. Akropolis i Athen, og resterne af den minoiske kultur på Kreta (blandt andet Knossos-paladset) – som er fra tiderne mellem ca. 2000 og 1450 f. Kr.

Den største lufthavn i Grækenland, Eleftherias Veniselos International Airport,ligger et par kilometer øst for Athen. Ellers er lufthavnene i Rhodos og Kreta meget travlt – og har stor turisttrafik i sommermånederne.

Kørsel i Grækenland

Motorvejen i Grækenland er i forholdsvis god stand og er let at køre på. Landevejene kan være mindre klare, og du bør køre noget mere defensivt og forsigtigt på disse, især langs kysten og op i bjergene. Hvis vi ser bort fra Athen og Thessaloniki, er der sjældent så meget trafik på græske veje, at drevet bliver ubehageligt og trættende. Tværtimod vil du finde mange strækninger af smukke landskab, der er perfekte for dem, der ønsker at udforske landet ved biludlejning. Dette gælder også på de græske øer, hvor der ofte er brug for bil, hvis du ønsker at komme rundt.

Al brug af en mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, bør du tale på den telefon, du har brug for at bruge håndfri.

Færdselsregler i Grækenland

 • I Grækenland, kør på højre side af vejen.
 • Kørelys er obligatoriske på bilen ved nedsat synlighed i dagtimerne.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 3 år og under 11 år (eller under 135 cm) bør altid bruge en godkendt barnestol/barnefastholdelsesanordning, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn under 10 år skal anbringes på bagsædet.
Hvis denne hastighedsgrænse ikke er angivet ved skiltning, skal du følge de nuværende hastighedsgrænser i Grækenland.

Hastighedsgrænser i Grækenland

Medmindre andet er angivet ved skiltning, gælder følgende hastighedsgrænser for hele Grækenland:

 • Byer: 50 kilometer/t
 • Landeveje: 90 km/t
 • Motorveje i byområder: 110 kilometer/t
 • Motorveje: 130 kilometer i timen

Grænsen for alkohol i Grækenland

I Grækenland er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,5° (0,5 g/l). Hvis du har et alkoholniveau over 0,5, får du en bøde. Du kan også risikere konfiskation af dit kørekort i alvorlige tilfælde.

Anbefalet biludlejning biludlejning

Grækenland er et spændende land at udforske med biludlejning, især hvis du er interesseret i oldtidens historie, smukke fiskerbyer og det afslappende liv langs landets kyst. Her er en række forslag til kørselsruter i forskellige regioner i landet.

Ruiner af et græsk tempel, overalt på halvøen finder du historiske monumenter, ruiner og spor af vores tidligste civilisation.

Rundvisning i Peloponnes

Peloponnes halvø er det store område, der ligger lige sydvest for Athen. Området anses for at være særligt vigtigt for civilisationens oprindelse. Her blev de første større byer i Europa grundlagt,herunder Sparta, Korinth, Mykene og ikke mindst Olympia, som også er oprindelsen til De Olympiske Lege. Landskabet på den store halvø byder på kontraster, med høje bjerge, floder og vandfald ogsmukke kystlandskaber. Det er nemt at køre rundt i Peloponnes, og overalt finder du historiske monumenter,ruiner og spor af vores tidligste civilisation. Der er også smukke landsbyer i massevis på halvøen, især på kysten, hvor du vil finde nogle af de bedste strande i Grækenland.

Rundvisning på Kreta

Kreta er den største af de græske øer, og også den mest folkerige. Som i resten af landet finder du mange historiske seværdigheder, arkæologiske udgravninger og andre spor af tidligere civilisationer på øen. Kreta er også et godt sted at holde ferie, og øen er let udforskes, hvis du har en bil til din rådighed. Der er en række store byer på Kreta, herunder Heraklion og Chania, og mange smukke bjerglandsbyer og fiskerbyer. Selv om det er muligt at tage en bilfærge fra fastlandet, er det normalt bedst at hente en udlejningsbil, når du er først på øen. Biludlejningsfirmaer kan findes på alle Kreta lufthavne, i byerne, og på de mest populære badebyer.

Kreta er et fantastisk sted at holde ferie. Her kan du kombinere strande og udforske historiske seværdigheder.

Den gamle by Delphi er det sted, hvor det berømte orakel var placeret.

Fra Athen til Thessaloniki

Thessaloniki ligger nord for Athen, ikke langt fra Makedonien, og i en bugt ved Det Ægæiske Hav. Drevet er ret lang, men du rejser forbi en række steder, der er meget spændende. Blandt andet kan du indhente den gamle by Delphi, det sted, hvor det berømte orakel var placeretog er nu på UNESCOs verdensarvsliste. Længere nord for Delphi, stop ved Olympos, bjerget, som gamle grækere menes at være residens for den græske gud Zeus og hans kone Hera. Undervejs vil du passere en række smukke landsbyer og byer værd at rejse forbi, og du kan tage omveje til fiskerbyerne ved havet. Hvis du ønsker at se flere af de smukkeste steder i Grækenland, kan du lægge ruten via for eksempel den smukke by Ioannina,og derefter det unikke kloster kompleks i Meteora.

Langs turen er der mulighed for at opleve en masse smuk natur.

Fra Athen til Ioannina via peloponnes

En af de mere omfattende og mest spændende forlystelser du kan tage baseret på Athen er at Ioannina via Peloponnes. Biludlejning til Korinth, hvor Peloponnes starter, kan foretages på omkring 1 time. Derefter kan du køre langs halvøens nordkyst op til Patras, hvor der er en broforbindelse til fastlandet. Derfra, gå videre til Amfilochia, og tag en omvej vest for Preveza, før du går til Ioannia, som ligger længere mod nord. Langs hele ruten passerer du smukke landskaber, badebyer, fiskerbyer, historiske seværdigheder, ogdu kører for det meste på gode veje.

Fra Athen til Chalkic og Euboea

Den gamle by Chalkia ligger i strædet mellem fastlandet og øen Euboea, lige nordøst for Athen. Byen er nævnt i homers Iliaden, og var længe et vigtigt handelscenter i denne del af Grækenland. I Khalkis vil du blandt andet opleve ruinerne af gamle templer, enimponerende fæstning fra 1500-tallet, mange spændende museer ogruiner af byzantinske klostre. Derfra tager du enten broen eller færgen over til Euboea, hvor du finder smukke badefiskerbyer, der tilbyder en unik atmosfære. Der er gode strande omkring stort set alle Euboea, hvoraf mange er placeret i bugter, der giver perfekte badeforhold.

Du vil finde smukke strande omkring næsten hele øen Euboea.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Grækenland

Alle de berømte internationale biludlejningsfirmaer kan findes i hele Grækenland. Skuespillere så Hertz, Sixt, Avis, Budget, National, Sparsommelighed og så videre er normalt altid repræsenteret i lufthavnene, i byerne og på feriedestinationer på de græske øer. Derudover kan du leje en bil mange steder fra mindre kendte virksomheder, herunder en lang række græske virksomheder, såsom Kosmos, Morphis og AutoUnion.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Grækenland

Skal jeg afhente og droppe min udlejningsbil på samme sted i Grækenland?

Langt de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland giver dig mulighed for at afhente og levere din bil på forskellige steder. De antager dog, at virksomheden har kontorer begge steder. Du skal normalt betale et envejslejegebyr, og prisen varierer fra virksomhed til virksomhed. Dette gives, når du bestiller bilen online, og du vælger forskellige leveringssted.

Hvad er aldersgrænsen for leje af en bil i Grækenland?

De fleste virksomheder kræver, at føreren skal være mindst 21 år gammel og har haft et kørekort i mindst 1 år. I nogle virksomheder er det kun føreren, der skal have et kørekort i 1 år, hvilket gør det muligt at få en udlejningsbil, hvis du er mindst 19 år gammel. Alle bilister under 25 år skal forvente at betale et ekstra gebyr.

Hvad koster det at have en ekstra chauffør?

Nogle virksomheder tilbyder biludlejning med en ekstra chauffør uden ekstra omkostninger, mens andre opkræver et gebyr. Størrelsen af gebyret varierer både med hensyn til, hvilket selskab du lejer fra, og den kategori af bil, du lejer. Et regelmæssigt niveau er fra 3 Euro til 10 Euro per dag, per ekstra chauffør.

Hvilke dokumenter skal jeg medtage i bilen?

Når du kører bil i Grækenland, skal det altid indeholde følgende dokumenter:

 • Gyldigt kørekort.
 • Gyldigt ID (Passport er bedst i udlandet).
 • Forsikring certifikat (dette er opnået ved biludlejningsfirmaet, når du afhenter bilen).
 • Køretøjslicens/ejerskabsbevis (dette opnås af biludlejningsfirmaet).

Hvis du har et internationalt kørekort, bør du tage dette med dig også, selvom det ikke er påkrævet i Grækenland.

Hvilken type bil passer bedst i Grækenland?

Hvis du kører rundt i Grækenland med en udlejningsbil om sommeren, kan det være vigtigt, at bilen har velfungerende aircondition, især på lange drev på fastlandet. Du vil ikke få noget særligt behov for firehjulstræk eller SUV i Grækenland. Vælg din bil med hensyn til den plads, du har brug for, hvor meget bagage du vil medbringe, og med hensyn til komfort og sikkerhed.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Grækenland?

I Grækenland er langt de fleste veje uden betalingsbåse. Undtagelserne er dele af attiki Odos-motorvejene (der krydser Attika), Egnatia Odos (det nordlige Grækenland), Korinth-Patras (Peleponnese-halvøen) og A1, der løber mellem Athen og Thessaloniki. For turister er det lettest at betale med mønter, sedler eller kort. Priserne for kørsel på betalingsveje er relativt overkommelige i Grækenland.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en bilulykke i Grækenland?

Alarmnummeret i Grækenland for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør også kontakte det biludlejningsfirma og/eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

Politi – 100

 • Brandvæsen – 166
 • Lægehjælp – 199
 • Vejhjælp – 104 eller 154

Destinationer