Billeje Kreta

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Grækenland
 4. chevron_right
 5. Billeje Kreta

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Kreta

Sammenlign priser og find billig biludlejning på Kreta fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning på Kreta gennem os.

Kreta guide

Bilutleie Kreta
Kreta biludlejning

Kreta (621.000 indbyggere i 2011) ligger mellem Det Ægæiske Hav og Middelhavet, og er den største og mest folkerige af de græske øer.
Kreta har 3 bjergområder, og den højeste top – Idhi Óros – måler 2545 meter over havets overflade.

Kreta modtager omkring 3 millioner turister årligt, og øens vigtigste forretningsrute er turisme, handel og service. Det behagelige klima, strandene og de mange arkæologiske mindesmærker har gjort Kreta siden 1970’erne til et meget populært feriested.

Hovedstaden i Kreta – Iraklion (Heráklion) – ligger på øens nordkyst og har 173.000 indbyggere (2011). Byen er således den fjerde by. største i Grækenland. Fra havnen i Iraklion er der en bilfærge til bl.a. Piræus – beliggende lige ved Athen.

Andre større byer på Kreta er Chania og Rethymnon.

Attraktioner

Nogle af de mest berømte seværdigheder på Kreta omfatter den gamle by Knossos– det arkæologiske museum i Iraklion, ruinerne af den minoiske by Gournia og Samariak Gorge – som er Europas længste.

Samariaravinen er en kløft og nationalpark på Kreta. Kløften er 18 km!

Anbefalet biludlejning biludlejning biludlejning

Kreta er blandt de foretrukne af europæere, der ønsker at gå til sydlige breddegrader, og især for charter turister. Øen er ret stor, strækker sig på den længste omkring 250 kilometer i flyselskabet. Seværdigheder og oplevelser er mange, men hvor let tilgængelige de er, afhænger af, hvilken del af øen du er på. De afstande og køretid, vi har inkluderet, beregnes fra henholdsvis Heraklion og Chania.

Spinalonga – tidligere øen spedalske

Spinalonga – Lepers koloni

Spinalonga er en lille ø lige ud for kysten på Kretas nordøstlige side, tæt på den lille by Elounda. Der er også en halvø af samme navn lige ved siden af, men det er den lille ø, der er af størst interesse. Det var engang brugt til at stuve væk fattige mennesker smittet med bakterien Mycobakterium Leprae, og dermed var spedalske. Strandene omkring øen blev også brugt til udvinding af salt. Spinalonga er kendt fra både bøger og film, og er i dag en af Kretas største turistattraktioner. Hvis du har en biludlejning, kan du køre til Elounda, hvor du vil finde parkering, caféer, restauranter og alt andet, du har brug for. Der er også små både og guider i havnen, der tager dig på en interessant tur ud til kolonien af spedalske.

 • Fra Heraklion til Elounda er det 70 kilometer, med en køretid på omkring 1 time og 5 minutter.
 • Fra Chania til Elounda er det omkring 210 kilometer. Uden at stoppe, vil drevet tage cirka 3 timer.
På Elafonisi finder du stranden, som betragtes som en af de smukkeste sandstrande i verden.

Elafonisi – En af verdens fineste sandstrande

Elafonisi er en lille ø eller ø kun få meter fra kysten på Kretas sydvestlige ende. Der er også, hvad der betragtes som en af verdens fineste sandstrande. Når det er lavvande, kan du gå over tiløen, og der finder du et mindesmærke til en brutal begivenhed, der fandt sted under den græske uafhængighedskrig i begyndelsen af 1800-tallet. Der er også et kors på øen som et mindesmærke for et skib, der forliste her i 1907. De fleste mennesker rejser dog her for at nyde den smukke strand og det azurblå hav.

 • Fra Heraklion er det 212 kilometer til Elafonisi. Køretiden er ca. 3 timer og 20 minutter, hvis du kører uden at stoppe.
 • Fra Chania til Elafonisi er det omkring 74 kilometer. Kørslen er omkring 1 time og 30 minutter.
Palace of Knossos blev sandsynligvis bygget for mere end 3.500 år siden.

Knossos – Kretas største arkæologiske udgravning

Knossos er navnet på et palads, der sandsynligvis blev bygget for over 3.500 år siden. Det blev fundet i en arkæologisk udgravning i 1878, og er i dag en af Kretas vigtigste seværdigheder. Det menes, at slottet var centrum for en by, der var placeret her, hvor befolkningen kan have været så mange som 100.000 mennesker. Størrelsen af selve slottet sandsynligvis svarede til det område, der er nødvendige for to fodboldbaner. Det anbefales at leje en guide, når du besøger Knossos. Også undgå at tage turen, når solen er på sit højeste, hvis du er der om sommeren, fordi her kan det blive ret varmt. Hvis du er interesseret i græsk historie, kan du overveje at besøge det arkæologiske museum i Heraklion i samme lussing.

 • Knossos ligger blot 5 km fra Havnen i Heraklion. Med biludlejning tager omkring 10 til 15 minutter.
 • Fra Chania til Knossos er det omkring 142 kilometer, med en køretid på omkring 2 timer.
Den smukke fiskerby Khóra Sfakión.

Khóra Sfakión – Idyllisk fiskerby

Hvis du har en biludlejning, mens du er på ferie på Kreta, kan du overveje at stoppe ved en eller flere af de mange smukke fiskerbyer. Et af de bedste valg vil så være Khóra Sfakión på øens sydside. Den lille by har hvidmalede og smukke små huse, en behagelig havn og strand, nogle gode fiskerestauranterog hyggelige beboere. I det omkringliggende område finder du flere arkæologiske udgravninger, ruineraf en gammel fæstning og huler, der kan udforskes. Drevet til fiskerbyen beskrives også som meget smuk, og du ankommer til havet og kysten på siden af det hvide bjerg Pakhnes,som er øens næsthøjeste.

 • Fra Heraklion til Khóra Sfakión er det 145 kilometer, hvis du kører den korteste rute, det vil sige, du kører først i retning af Chania. Du bruger normalt omkring 2 timer og 15 minutter på turen.
 • Fra Chania til Khóra Sfakión er det 73 kilometer, med en køretid på omkring 1 time og 20 minutter.
Ifølge den græske mytologi siges Zeus at være vokset op i denne bjerglandsby.

Anogia – The Mountain Village, hvor Zeus voksede op

Ifølge den græske mytologi siges Zeus at være vokset op i landsbyen Anogia. Landsbyen ligger oppe i bjergene en del vest for Heraklion, i et blændende smukt landskab. I Anogia er det rart at sidde i en af de mange restauranter og caféer med udendørs siddepladser, nyde udsigten og spise lokale delikatesser. Kokkene sætter en ære i at servere lækker mad baseret på ingredienser, der findes i umiddelbar nærhed, og retter af lam er hovedfokus. I landsbyen finder du flere interessante museer og gallerier,og koncerter og festivaler afholdes ofte her.

 • Fra Heraklion til Anogia er det knap 37 kilometer, med en køretid på lige under 1 time.
 • Fra Chania til Anogia er det omkring 120 kilometer. Køretiden er lige under 2 timer, hvis du ikke stopper undervejs.

Parkering og trafik med biludlejning

I de større byer på Kreta er det ikke altid så nemt at finde udendørs parkeringsplads. I Chania og Heraklion finder du mange parkeringshuse åbne 24 timer i døgnet. Street parkering i de fleste byer er opdelt i tre zoner, markeret med blå, gul og hvid. På blå markeringer kan du parkere mod et gebyr. På gule markeringer er det kun politi og offentlige myndigheder, der kan parkere, mens parkering på hvide markeringer er tilladt og gratis for alle.

Vejene på Kreta er normalt i god stand.

Trafikken mellem byerne på Kreta er ikke så dårlig, og det er relativt let at køre her. Selv om der ikke er så mange strækninger af motorvejen, vejene er normalt i god stand og formår at køre på. Inde i byer som Chania og Heraklion, kan det være besværligt at ankomme i bil nogle steder. Der er mange smalle gader, og der er køer fra tid til anden.

Solopgang i Heraklion Internationale Lufthavn.

Lufthavn

Der er tre civile lufthavne på Kreta, der i øjeblikket er i brug. Disse er Chania International Airport, Heraklion International Airport,og Sitia Public Airport. De to første, Chania og Heraklion, er dem med langt den mest trafik. Her ankommer langt de fleste turister fra Europa. Sitia har langt mindre trafik i forhold til disse to, men det er inkluderet her, da nogle charterselskaber flyver der fra flere europæiske byer i løbet af sommeren.

Biludlejning på Heraklion International Airport

I lufthavnen uden for Heraklion kan du leje en bil fra Sixt, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Eurodollar, Holiday Auto og Tourent.

 • Heraklion International Airport – lufthavnen ligger omkring 3 km uden for byens centrum. Kørslen er mellem 5 og 10 minutter.

Biludlejning i Chania International Airport

I lufthavnen i Chania, Sixt, Hertz, Thrifty, Avis og Budget er repræsenteret, samt et par græske biludlejningsfirmaer.

 • Chania International Airport – lufthavnen ligger omkring 12 kilometer fra centrum af Chania. Kørslen er omkring 15 minutter.

Biludlejning i Sitia International Airport

Kun Hertz har et kontor i lufthavnen i Sitia.

 • Sitia Public Airport – lufthavnen ligger lige uden for den lille by, men du skal køre rundt på landingsbanen for at komme til terminalbygningen. Ruten er omkring 4 kilometer, med en køretid på omkring 5 minutter.