Billeje Edinburgh

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Edinburgh

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Edinburgh fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Edinburgh gennem os.

Edinburgh guide

Bilutleie Edinburgh
Edinburgh Biludlejning

Edinburgh er hovedstaden i Skotland,og er beliggende på østkysten ved fjorden Firth of Forth. Byen har 486.000 indbyggere (2010), og er Skotlands kulturelle, administrative og finansielle centrum.

Edinburgh er på UNESCOs verdensarvsliste i sin helhed. Byen har en stor turisttrafik, med så mange som 13 millioner besøgende årligt.

Edinburgh University blev grundlagt i 1583 og er verdensberømt for sit medicinske fakultet.

Attraktioner

Den gamle bydel har smalle gader og en række bygninger fra 1500-tallet. Der er også universitetet, rådhuset, 1500-tallet St. Giles Cathedral og 1640-parlamentsbygningen. Nybyen har brede gader og store pladser/pladser, og her finder du blandt andet. National Portrait Gallery, St. Mary’s Cathedral fra 1879 og byens bredder.

Edinburgh Slot er byens største turistattraktion. De ældste dele af fæstningen er fra 1100-tallet og ligger på slottets bjerg (133 m.). Fæstningen er åben for offentligheden, og her er der en række museer – blandt andet. Skotlands Crown Regalia (“The Ancient Honours of Scotland”).

Byens museer og gallerier omfatter National Museum of Scotland, Scottish National Gallery, City Art Centre og Museum of Childhood.

Edinburgh har en zoologisk have og botanisk have,gode indkøbsmuligheder og et stort antal pubber og natteliv. Byen er vært for en årlig populær sommerfestival – “Edinburgh Festival” – med fokus på kunst, drama og musik.

Fra Calton Hill med dejlig udsigt over Edinburgh.

Udforsk Edinburgh med biludlejning

Skotland er et af de bedste lande i Europa at opleve med biludlejning. Det er sikkert og nemt at køre her, og landet byder på mange spændende muligheder. Fra Edinburgh har du meget at vælge imellem, uden at turene behøver at tage lang tid. Ikke desto mindre kan vi anbefale på de varmeste anbefalede lidt længere ture, såsom det skotske højland. Her er en masse forslag.

Rosslyn Chapel – dele af Da Vinci Code udfolde sig her.

Rosslyn Kapel – Historisk Kapel nær Edinburgh

Ikke for langt fra Edinburgh, i sydlig retning, finder du Rosslyn Chapel. Denne kirkebygning har en central plads i skotternes historie og er dedikeret til Saint Matthew. Kapellet blev bygget i 1500-tallet. Det har for det meste undsluppet skader fra forskellige krige, og i dag synes meget som det gjorde oprindeligt. Du har måske læst om kapellet, eller set det på film, som dele af Da Vinci Code udfolder sig her.

  • Fra centrum af Edinburgh til landsbyen Roslin, hvor Rosslyn Chapel ligger tæt på, er det 11,5 kilometer. Turen tager dig cirka 20 minutter med biludlejning.
Loch Lomond set fra en af bjergene i Trossachs.

Loch Lomond og Trossachs Nationalpark

Loch Lomond er den største sø på de britiske øer. Det er beliggende i Trossachs National Park, som er kendetegnet ved storslåede bjerge, store skovområder, mange søer,og en række dejlige landsbyer. Mange mennesker rejser her for at gå vandreture i bjergene og skovene, eller bare for at opleve det autentiske skotske landskab. Der er flere slotte i området, der kan besøges, kan du fiske på søen, du kan springe bådture, og der er flere aktivitetsparker egnet til folk i alle aldre.

  • Fra Edinburgh til landsbyen Balloch, der ligger i den sydlige og nærmeste ende af Loch Lomond, er det omkring 105 kilometer. Så kører du omkring 70 kilometer på motorvejen via Glasgow, og resten på landeveje. Dette vil tage omkring 1 time og 30 minutter.

Besøg et Whisky Distillery nær Edinburgh

Du bør besøge et destilleri, når du besøger Skotland. Whisky er trods alt så skotsk, som det kan være. At vælge, er dog ikke så let. Nogle foretrækker at besøge destillerier, der producerer Whisky, de kan lide eller kender fra før, mens andre vælger den korteste og nemmeste løsning. Her er tre gode destillerier, som du kan nå i bil fra Edinburgh.

  • Glenturret Distillery – Her produceres single malt whisky, og det mest berømte mærke i destilleriet er The Famous Grouse. Glenturret ligger omkring 86 km fra Edinburgh, tæt på landsbyen Crieff. Du vil bruge omkring 1 time og 15 minutter på drevet.
  • Glenkinchie Distillery – Dette er måske den nemmeste løsning, hvis du ikke ønsker at køre så langt. Glenkinchie ligger uden for landsbyen Pencaitland, kun 25 kilometer øst for Edinburgh, med en køretid på ca. 30 minutter.
  • The Borders Distillery – Destilleriet er en storslået bygning, lige i centrum af den lille grænseby Hawick. Her finder du meget gode ture,og Hawick er i sig selv et besøg værd. Du kører 50 miles syd fra Edinburgh og turen tager omkring 1 time og 20 minutter.
På Glenturret Distillery producerer de single malt whisky. Den mest berømte mærke herfra er The Famous Grouse.
I North Berwick finder du miles af indbydende strande.

North Berwick – Dejlig by på kysten

North Berwick er en af Skotlands mest maleriske små byer. Det ligger på kysten vest for Edinburgh,om hvor fjorden begynder. Her slentrer du blandt smukke små huse omkring sandstrandene,eller du sidder i en af de mange hyggelige og familiedrevne caféer og restauranter. I North Berwick opfattes de fleste ting som smukke og fredelige. I nærheden finder du også Tantallon Castle,mange gode golfbaner ogmiles af indbydende strande at bosætte sig på. Besøg også havfuglecentret i udkanten af byens centrum.

  • Det er ikke mere end 40 kilometer fra Edinburgh til North Berwick. I bil bruger du omkring 40 minutter på drevet.
Den berømte sø, hvor havet monster Nessie angiveligt bor.

Loch Ness og højlandet

Den mystiske Loch Ness, hvor søuhyrerne Nessie efter sigende bor, er en af de mest populære udflugter i Skotland. Den lange og smalle sø ligger i det skotske højland. Dette område er meget smukt, med mange hyggelige landsbyer spredt rundt omkring. Der er også en række andre ting værd at tage til drevet, såsom Urquhart Castle,landsbyen Drumnadrochit og byen Fort Augustus. Oplever højlandet og søen er noget, du bør overveje at bruge lidt tid på, helst med en overnatning eller to.

  • Fra Edinburgh til Loch Ness er det omkring 270 kilometer, hvis du kører den korteste rute via Perth. Uden at stoppe, vil drevet tage omkring 3 timer og 25 minutter. Bemærk venligst, at kun en lille del af strækningen kører på motorvejen.
Det er ikke svært at finde parkeringsplads i Edinburgh.

Parkering og trafik med biludlejning

Generelt er der lidt svært ved at finde en parkeringsplads i Edinburgh, men ikke altid i gaderne. Byen er relativt lille og klar, med god mærkning. Centret er opdelt i zoner , ogdu betaler anderledes i forhold til den zone, du er i. Der er også forskellige tidspunkter for gratis parkering i de forskellige zoner. Du kan finde dette ved at se på tegnene.

Hvis du vil undgå stress for at finde parkering på gaden,er en af de mange parkeringshuse bedre muligheder. I udkanten af byens centrum finder du også flere såkaldte park-and-ride. Her er det billigt eller gratis at parkere din bil, og du har gode forbindelser til byens centrum med bus.

Kørsel i Skotland er generelt nemt og ligetil. Vejene er gode, skiltningen er god, og trafikbilledet den måde, du er vant til hjemmefra. Den største udfordring er at huske, at du er nødt til at køre på venstre side af vejen.

Lufthavn

Edinburgh Lufthavn (i skotsk-gallisk kaldes det Port-adhair Dhùn Èideann) er den største lufthavn i Skotland, med omkring 14 millioner passagerer om året. Her er det ligegyldigt, hvor dit fly kommer fra, fordi alle ender i lufthavnens eneste terminal.

Alle biludlejningsfirmaer afhentes i et separat center. Fra i dag er der 9 operatører, der tilbyder biludlejning der, herunder Alamo, Avis, Sixt, Eropcar og Hertz, og deres biler er parkeret i nærheden.

  • Afstanden fra lufthavnen til centrum af Edinburgh er 11,5 kilometer. Drevet tager ca. 15 til 20 minutter, afhængigt af trafikken på vejen.
Edinburgh Lufthavn er Skotlands største lufthavn.