Billeje Island

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Island

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Island fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Island gennem os.

Island guide

Bilutleie Island
Island Biludlejning

Island er Europas næststørste ø og en republik i Nordatlanten, der ligger mellem Norge og Grønland. På trods af sit areal på 103 000 km2 har landet ikke mere end 307 000 indbyggere (2010). Omkring 120.000 af dem bor i hovedstaden Reykjavík. Andre byområder omfatter Kópavogur, Hafnafjördur og Akureyri.

Det er kun kysten, der er beboet, da det indre af Island er domineret af bjerge, vulkaner, lava ørkener og gletschere. Den islandske kyst er kendetegnet ved fjorde,mens bjergene inde i landet når i omkring 2000 meters højde. Den højeste top er Hvannadalshnúkur (2.110 m). Flere af vulkanerne i Island er mere og mere aktive. Den mest berømte er Hekla og Katla. Vatnajökull-gletsjeren er den næststørste gletsjer i Europa. Kun Austfonna på Svalbard er større. Det har et areal på over 8.000 km2.

En af de største turistattraktioner i Island er Vatnajökull Nationalpark. En anden populær attraktion er den vandsprøjtende varme kilde Geysir, der ligger i Haukadalur (hvor der også er en nationalpark). Desuden skal vikingens gamle tingsted Thingvellir nævnes – som er en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Islands største lufthavn er Keflavik International Airport – beliggende ca. 50 km sydvest for hovedstaden.

Vatnajökull-gletsjeren er den næststørste gletscher i Europa og har et areal på over 8000 kvadratmeter.

Kørsel i Island

I Island bør du nok køre mere forsigtigt, end du er vant til. Trafikken er behagelig i sig selv, med relativt små biler på vejene. Men der er mange veje i udkanten, der ikke har asfaltdække (grusveje), og mange veje er også smalle. Der er også en lang række broer i Island, der ikke har plads til trafik i begge retninger på samme tid. Bemærk venligst, at der kan være husdyr på vejene mange steder. Bemærk også, at vejene i Island ofte er bygget op, hvilket hjælper med at holde den snefri om vinteren. Samtidig er der en øget risiko for at miste kontrollen over bilen, hvis du ikke bliver i vejbanen.

I Island kører du i højre side af vejen.

Færdselsregler i Island

 • I Island, kør på højre side af vejen.
 • Kørselslamper er obligatoriske på bilen 24 timer i døgnet.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 3 år skal sidde i en godkendt barnestol.
 • Børn under 135 cm skal altid bruge godkendt barnefastholdelsesudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.
 • Børn må ikke sidde i et barnesæde, der vender bagud på forsæderne med en airbag.
 • I Island er det forbudt at køre væk fra afmærkede veje.
På asfalterede landeveje i Island er hastighedsgrænsen 90 km/t, medmindre andet er angivet.

Hastighedsgrænser i Island

Husk, at hastighedsgrænserne i boligområder kan indstilles til 30 kilometer/ t. Hvis andet ikke er angivet, gælder følgende grænser:

 • Byer: 50 kilometer/t
 • Landeveje uden asfaltdæksel: 80 kilometer i timen
 • Landeveje med asfaltdæksel: 90 kilometer i timen

Bemærk, at i Island kan du overhale skilte med lavere anbefalede hastighedsgrænser. Disse tegn er rektangulære og blåfarvede og bruges normalt på strækninger, hvor der er en øget risiko for ulykker, såsom smalle broer, vridninger og andre strækninger med en høj ulykkesfrekvens.

Alkoholgrænse i Island

I Island er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,5° (0,5 g/l). Hvis du har et alkoholniveau over 0,5, vil det resultere i store bøder og konfiskation af kørekort.

Anbefalet biludlejning

En køretur i det islandske landskab er normalt en uforglemmelig oplevelse. Du vil ikke finde denne form for natur andre steder i verden. De kørende måder, vi har anbefalet, er derfor fokuseret på de mange unikke naturfænomener, der er på sagaøen.

Seljalandfoss er et af de smukkeste vandfald i Island.

Hringvegur – Wikipedia

Hringvegur hedder også Þjóðvegur 1, det vil sige Rute 1, og er vejen, der løber i en sluttet cirkel rundt om hele øen. Den samlede afstand er 1322 kilometer. Hvis du skulle køre hele Route 1 uden at stoppe, ville turen have taget omkring 15 til 16 timer. Turister, der ønsker at opleve hele øen er glade for at køre hele runden, men de kan tilbringe en uge eller mere på turen. Hringvegur tager dig forbi mange af Islands bedste seværdigheder, spændende fiskerbyer, og du får en unik naturoplevelsepå samme tid. Det er også populært at drive dele af Hringvegur til for eksempel idylliske små byer som Vik og Skagafjörður eller naturfænomener som Seljalandsfoss og Jökulsarlon. En anden populær mulighed, hvis du ønsker at ankomme til Island med båd, er at tage skibet, der går fra Hirtshals i Danmarktil Seyðisfjörður. I Seyðisfjörður kun du afhente biludlejning, og for eksempel køre til Reykjavik langs enten nord eller sydkyst.

Geyser Stokkur er brudt ud flere gange i timen og ligger tæt på Geysir.

Gullni hringurinn – Wikipedia

Hvis Hringvegur bliver for ambitiøs, er den kortere rundtur Gullni hringurinn måske en mere attraktiv mulighed. Navnet kan oversættes som “Den Gyldne Cirkel” og eren kørerute på omkring 300 kilometer, der løber i Reykjavik-området. Selv hvis du passerer mange seværdigheder på dette drev, er det muligt at gennemføre det på en dag. Den faktiske kørsel er ikke mere end ca. 3 til 4 timer. Spørgsmålet er, hvor mange stop du vil tage undervejs, og hvor længe du vil bruge, når du stopper. Du passerer fantastiske naturfænomener som Geysir og Strokkur, þingvellir nationalpark (Tingvellir), Kerið vulkankrater,et par smukke vandfald og et par dejlige små byer med spændende arkitektur. Hvis du er interesseret i teknologi og teknik, bør du også kigge på de geotermiske kraftværker Hellisheiði og Nesjavellir.

Reykjanes

Reykjanes er halvøen, der strækker sig vest fra hovedstaden, og hvor du vil finde, blandt andet Keflavik Lufthavn. I dette område finder du masser af spændende oplevelser og seværdigheder samt et unikt landskab. Den blå lagune det mest berømte sted på halvøen. Der kan du svømme i varmt vand hele året rundt,og måske sygeplejerske din krop på en af verdens bedste kurbade. I den lille fiskerby Sandgerði er der par spisesteder, som mange mener er Islands bedste fiskerestauranter. Hvis du følger vestkysten derfra, vil du nå Sandvik, hvor de eurasiske og nordamerikanske kontinentale plader mødes. Over kløften, der adskiller kontinenterne, er der bygget en lille bro, så her kan du teknisk set tage et besøg i Nordamerika. Du bør også overveje at besøge Vikingemuseet som det ydre meste af næsset, et Rock ‘n’ Roll museum i Keflavik, Hvalsneskirkja fra 1887, det geotermiske område gunnuhver og fyrtårnet ved Reykjanesviti.

Den blå lagune i Island er et populært rejsemål for turister. Her kan du svømme i det varme vand hele året rundt!

Látrabjarg er verdens største koloni af havfugle.

Fjorde i nordvest

Hvis du vil se nogle af de smukkeste landskaber i Island, kan du overveje et drev til fjordene, der ligger på øens nordvestlige ende. Vestfjordene har en kontrasterende og unik stemning, med høje klipper, der kaster ud i havet. Inde i flere af fjordene finder du fiskerbyer, der har været der siden de første mennesker ankom til øen. I Vestfjordene finder du også flere fugleklipper, herunder Látrabjarg, som er verdens største koloni af havfugle. Denne klippe er også det punkt i Europa, der ligger i det fjerne vest. Der er flere steder i Vestfjordene, hvor du vil finde varme kilder (du kan svømme i nogen af de), og området er berømt for sine mange smukke vandfald. Hvis du er heldig, vil du se polarrev i den uberørte natur. Det tager ikke mere end ca. 2 timer og 30 minutter at køre fra Reykjavik til starten af de vestlige fjorde. Når du er der, kan du snart blive fristet til at tilbringe flere dage med at udforske den smukke natur.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Island

Selvfølgelig er antallet af udlejningsudlejningssteder i Island lavere end i de fleste andre lande. Landet har ikke mange indbyggere, og de fleste turister har Reykjavik som deres primære fokus. I de største byer og i Keflavik Lufthavn dominerer internationale aktører som Hertz, Avis, Sixt, Enterprise, Budget, Dollar og Thrifty. Hvis et lille sted tilbyder biludlejning, er det også normalt sådan et selskab pågældende. Der er også nogle islandske virksomheder, der tilbyder udlejningsbiler, især i Reykjavik-området, herunder Lagoon Biludlejning, Route 1 Biludlejning, Go Island og Reykjavik Auto. Men antallet af biler disse virksomheder har til rådighed, er normalt lav.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Island

Har jeg brug for et internationalt kørekort i Island?

Hvis du har et kørekort fra et land inden for EU, EØS, USA eller Canada, vil dit nationale kørekort være tilstrækkeligt. For andre lande skal du normalt vise et internationalt kørekort. Husk, at internationale kørekort kun kan udstedes i det land, du kommer fra.

Skal jeg bruge et kreditkort for at leje en bil i Island?

Et gyldigt kreditkort skal fremvises i lejerens navn, når du afhenter bilen i Island. Kortet bruges til at sikre et depositum, der vil dække eventuelle fradragsberettigede for skader på bilen, bøder og brændstof. Tjek, om dit kreditkort giver dig gratis fradragsberettiget forsikring.

Hvad skal jeg medbringe, når jeg får bilen?

Gæster, der afhenter en bil, skal fremvise et gyldigt kørekort (og i givet fald et internationalt kørekort), pas eller andet godkendt billed-id og et gyldigt kreditkort. Alle dokumenter skal være i lejerens navn. Yderligere chauffører skal give et gyldigt identifikations- og kørekort.

Hvad er aldersgrænsen for at leje en bil i Island?

Den mest almindelige aldersgrænse for at få en udlejningsbil i Island er 20 år. Føreren skal også have haft kørekort i mindst et år. For nogle (dyre) kategorier af biler kan alderskravet være højere. Det er også almindeligt, at der opkræves et gebyr for alle chauffører under 25 år.

Har jeg brug for en SUV eller en firehjulstræk bil i Island?

Hvis du bare kører i området omkring Reykjavik, har du næppe brug for andet end en almindelig personbil i Island. Om vinteren er der noget andet, især hvis du vil køre uden for hovedstaden. Vejene kan være iskolde og snedækkede, og derefter en SUV eller anden bil med firehjulstræk kan være godt at have. Men kom ind i vejret og forholdene, før du går på lange drev.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Island?

I Island behøver du ikke bekymre dig om betalingsveje eller broer, og du vil ikke støde på betalingsbåse. Undtagelsen er tunnelen Vaðlaheiðargöng, der løber mellem Fjosladalur og Eyafjordur, lige uden for Akureyri. Hvis du kører denne afstand, anbefales det, at du forudbetales (mindst 3 timer i forvejen). Fra 2020 er forudbetalingsprisen 1500 ISK sammenlignet med 2500 ISK, når du først er der.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en biludlejningsulykke i Island?

Alarmnummeret i Island for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør derefter ringe til biludlejningsfirmaet og / eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

 • Politi – 444 100
 • Lægehjælp – 1770