Billeje Tenerife

  1. Forside
  2. chevron_right
  3. Billeje Spanien
  4. chevron_right
  5. Billeje Tenerife

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Tenerife

Sammenlign priser og finde billig biludlejning på Tenerife fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning på Tenerife gennem os.

Tenerife Guide

Tenerife er den største af De Kanariske Øer,og også den med det højeste antal indbyggere. Som på de andre øer i Makaronesien øgruppen, tenerife blev først beboet af de indfødte Los Guanches, et folk, der kom over havet fra Nordafrika. Efter erobringerne af både romere og maurer overtog den spanske conquistador herredømmet i begyndelsen af 1500-tallet.

I dag er Tenerife et af Spaniens største turistmål, og øen byder over 5 millioner besøgende velkommen hvert år. Dette er også øens vigtigste industri, efterfulgt af landbrug og fiskeri. Klimaet på Tenerife gør det særligt gavnligt at dyrke bananer, majs, løg, tomater, druer og tobak her.

På De Kanariske Øer er der en behagelig temperaturer hele året rundt,hvilket gør øgruppen et populært turistmål både om vinteren og om sommeren. De fleste mennesker rejser til en af de mange og typiske feriesteder, men i Tenerife vil du også finde relativt store byer, herunder Santa Cruz de Tenerife (188.000 indbyggere) og San Cristobal de La Laguna (129.000 indbyggere). Der er også mange hyggelige og små fiskerbyer på øen, der er populære at besøge.

Tenerife byder velkommen til over 5 millioner besøgende hvert år, hvilket også er øens vigtigste industri,

Attraktioner

Resorts og større byer har normalt gode indkøbsmuligheder, og en temmelig livlig restaurant og natteliv tilbud. Mange af de bedste natklubber og barer kan findes på Playa de las Américas, i Puerto de la Cruz, i Los Cristianos, og i Costa Adeje, samt i de største byer. Maden i restauranterne er typisk spansk, men helst med et lokalt twist. Der serveres frisk og fin fisk og skaldyr overalt på øen.

De vigtigste seværdigheder på Tenerife omfatter mange monumenter, såsom katedralen i San Cristobal de La Laguna,fæstningen i landsbyen San Andrés og Torres de Santa Cruz, som er Spaniens højeste skyskraber. Der er også flere spændende arkæologiske udgravninger på øen.

Der er flere smukke naturområder på Tenerife, og næsten halvdelen af øens landskab er beskyttet og erklæret en nationalpark.

Mange af de bedste natklubber og barer findes på Playa de las Américas.

Udforsk Tenerife med biludlejning

Selvom Tenerife er en forholdsvis lille ø, er det en klar fordel at have en udlejningsbil her. De, der bare bo tæt på hotellet og hyppige den samme strand, gå glip af en masse spændende ting. Øen har mange dejlige små fiskerbyer, der skal besøges, og tilbyder også unikke naturoplevelser. Nedenfor er nogle forslag til de mest populære forlystelser.

Afstande og køretid på Tenerife

I denne vejledning inkluderer vi ikke afstande og køretid for de foreslåede udflugter. Afstandene afhænger af, hvor du starter din rejse alligevel. Men aldrig sidde i en bil på Tenerife i lang tid. For eksempel tager det knap 40 minutter at komme i bil fra lufthavnen i syd (Tenerife South Airport) til Santa Cruz de Tenerife lige op den nordlige ende af øen. Kørsel hele runde omkring Tenerife er usandsynligt, at tage længere tid end mellem 2,5 og 3 timer.

Teide – den store vulkan bjerg midt på Tenerife på en kæmpestor 3.718 meter over havets overflade.

Pico del Teide – Tag en tur til toppen af Spanien

Teide er navnet på det store vulkanske bjerg midt på Tenerife. Toppen af bjerget er en kæmpestor 3.718 meter over havets overflade,hvilket gør det til det højeste punkt i Spanien. På verdensplan betragtes Teide som den tredjehøjeste vulkan. Vulkanen betragtes også som aktiv, men det sidste udbrud var over 100 år siden (1909). Teide og nationalparken, der omgiver bjerget, er nu en nationalpark og er på UNESCOs verdensarvsliste. Når du er på Tenerife, bør du forkæle dig selv med enten midten ved foden af bjerget eller op til udsigtsplatformen nær toppen. Du kan gå der, hvilket vil tage dig omkring 5 timer, eller tage svævebanen. Svævebanen er det mest populære valg, og det tager ikke mere end 8-9 minutter op.

I byen Güímar er der en samling af pyramider, bygget i lavasten.

Pirámides de Güímar – Se pyramiderne på Tenerife

I den lille by Güímar på Tenerifes østkyst finder du et mærkeligt fænomen, når det kommer til bygningskunst. I hvad der nu betragtes som en etnografisk park er der en samling af pyramider, bygget i lavasten, som du kan finde overalt på vulkanøen. Oprindeligt var der 9 af disse pyramider, men kun 6 af dem tilbage i dag. Der er flere teorier om grunden til, at pyramiderne blev bygget. En af dem antyder, at pyramiderne er et tilfældigt biprodukt af normal aktivitet på gårde i området, mens en anden antyder, at fænomenet er knyttet til lignende fænomener, du finder i blandt andet Sicilien,i Mexico og i Peru. Uanset sandheden er Pirámides de Güímar et besøg værd, når du er på Tenerife. I parken finder du også et museum, et auditoriumog nogle dejlige botaniske haver at slentre i.

Siam Park – Et af Europas største vandlande

Siam Park er et 10-minutters vandland på Costa Adeje på den sydlige spids af Tenerife. Parken er en af de mest omfattende i Europa, og blev indviet af prinsessen af Thailand selv. Siam er kendt som det gamle navn i Thailand. Udover uendelige muligheder for at svømme, er der omkring 15 forskellige attraktioner i parken. Nogle af dem er beregnet til børn, mens andre er egnet til at give dig et lille adrenalinspark. Som forventet er hele parken tema relateret til Thailand. I alt er der 25 bygninger her, hvoraf de fleste er restauranter og caféer, som er kopier af typiske huse, du finder i det gamle Siam. Vandlandet er åbent hele året rundt, hvilket gør det til det perfekte sted at køle ned, når Atlanterhavet og strandene på Tenerife ikke friste.

Candelaria – En vigtig del af De Kanariske Øers historie

Den lille by Candelaria ligger på øens østkyst, lige syd for Santa Cruz de Tenerife. Byen er primært et religiøst center for hele øen. I candelarias basilika er der en Madonna figur, der er et stop over på pilgrimsrejse, der løber over hele Tenerife, og byen er stedet for en årlig fiesta i denne sammenhæng. Madonna figur siges at være blevet fundet af Guanchefolk. Det var øens urner, der boede på Tenerife, da spanske conquistadorer overtog De Kanariske Øer i 1500-tallet. Conquistadorerne fortolkede figuren, at det repræsenterede madonnaen, og de byggede en lille eremitage til at placere figuren i. Hermitage blev senere omdannet til basilikaen, der står der i dag. Candelaria er en populær lille fiskerby blandt dem, der besøger Tenerife også for sine fremragende restauranter. Det omkringliggende område er også et godt terræn at gå i. Du vil blandt andet passere flere forhistoriske huler, hvor urnerne begravede og mumificerede deres afdøde.

I candelarias basilika er der en Madonna figur, der er et stop over på pilgrimsrejse, der løber over hele Tenerife
Sandet ved Tejita er blandet vulkansk aske.

Playa de El Médano og Playa de la Tejita

Disse to strande betragtes som blandt de bedste i Tenerife,og er tæt på hinanden. Strandene er adskilt af et næs, hvor La Montaña Roja ligger, en lille vulkansk bjergtop, der er en af øens turistattraktioner. Tejita Beach er stedet at bosætte sig på, hvis du vil svømme og solbade i smukke omgivelser. Sandet her er blandet vulkansk aske,og er blødt og behageligt. El Médano Beach er populær blandt dem, der kan lide at forblive aktive, når de er ved vandkanten. Også her er der blødt og behageligt sand, men stranden har flere bølger og vind end Tejita. Det er derfor, du vil se en masse spreads som windsurfer og kiting på El Médano. Navnet er ved den måde, det samme som fiskerbyen stranden ligger ved. Der vil du finde en behagelig atmosfære og mange gode spisesteder.

Parkering på Tenerife

I byerne Tenerife, kan du parkere gratis i gaderne i de fleste steder, men som regel kun i markerede steder. Gule linjer og hvide linjer betyder, at du vil få en bøde, hvis du forlader din bil der. I værste fald er bilen trukket væk. Blå linjer betyder, at der er tidsbestemt parkering, og du skal betale et gebyr.

Den bedste løsning i byerne er normalt at bruge parkeringspladser, eller parkeringspladser forbundet med hotellerne. Du skal betale gebyret, men i Tenerife er priserne for parkering lave i forhold til det meste af Europa.

Trafik på Tenerife

Kørsel i de små byer på Tenerife er let, og der er normalt ikke lange køer der. Uden for byerne er vejene generelt i god stand. Der er en motorvej fra Las Machas på øens vestside, ned til øens sydlige spids, og hele vejen op til Santa Cruz de Tenerife på øens nordlige side. Derfra er der en motorvej op til øens nordlige side, og længere langs kysten til Los Realejos. Det er for det meste kun, når du går uden for hovedfærdselsårerne og ind i byer, at du er nødt til at køre de noget ringere landeveje.

Husk, at i Spanien, herunder på De Kanariske Øer, kan du få en bøde for at køre med nøgne torso (og underkrop). Selv hvis det er varmt, og du lige er kommet fra stranden, sat på din skjorte eller lignende! Du bør også undgå at handle, der kan distrahere dig under kørslen. For eksempel kan du få en bøde, hvis du spiser eller drikker, mens motoren kører.

Kørsel i de små byer på Tenerife er let, og der er normalt ikke lange køer der. Uden for byerne er vejene generelt i god stand.

Lufthavn

Der er to lufthavne i Tenerife, der håndterer internationale flyvninger. Den største er placeret på øens sydkyst, og kaldes derfor Tenerife South Airport, eller Aeropuerto de Tenerife Sur på spansk. Navnet Reina Sofía Lufthavn bruges også lokalt. Her bliver der serveret cirka 11 millioner passagerer om året. Lufthavnen er således den næststørste på De Kanariske Øer, efter Gran Canaria Lufthavn. Der er rutefly her hele året rundt fra de fleste større byer i Europa. Derudover er der ekstra høj trafik i de travleste sæsoner, især charterflyvninger.

Den mindste, Tenerife North Airport,er naturligt beliggende på den nordlige del af øen, og lige ved siden af byen San Cristóbal de La Laguna. Der bliver årligt serveret ca. 3,7 millioner passagerer. Fra denne lufthavn er der flyvninger internt mellem De Kanariske Øer, og til en række spanske og europæiske byer.

Den største lufthavn i Tenerife ligger på sydkysten og kaldes derfor Tenerife South Airport.

Biludlejning på Tenerife South Airport

På Tenerife South Airport, biludlejningsfirmaer har to områder. Nogle har deres tællere i stueetagen i ankomsthallen, og nogle har deres skriveborde i forhallen på gulvet ovenfor. Virksomhederne er i øjeblikket Hertz, Europcar, Sixt, Goldcar, Interrent, TopCar, Cicar og Auto Reisen. Udlejningsbilerne er alle parkeret i et dedikeret område, tæt på terminalbygningen.

Biludlejning på Tenerife North Airport

Denne lufthavn er lille og klar, og du vil finde alle de skranker af biludlejningsfirmaer i ankomsthallen. Fra i dag er Cicar, Auto Reisen, Europcar, Goldcar, Budget, Hertz og Avis tilgængelige i Tenerife North Airport.