Billeje Helsinki

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Finland
 4. chevron_right
 5. Billeje Helsinki

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Helsinki

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Helsinki fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Helsinki gennem os.

Helsinki guide

Bilutleie Helsinki
Helsinki Biludlejning

Helsinki, eller Helsinki, er hovedstaden i Finland og er beliggende i langt syd for Finland på Den Finske Bugt, en arm af Østersøen. Byen har en befolkning på 604.380 (2012) indbyggere. Både finsk og svensk er officielle sprog. Helsinki er det oprindelige navn på byen, og hvad det hedder på svensk.

Helsinki blev grundlagt i 1550, 300 år efter svenskerne var kommet ind i landet, af den svenske konge Gustav Vasa. Men der var en lille befolkning i byen, og det forandrede sig ikke, før Rusland erobrede Finland i 1808, og Finland kom under den russiske zar. Finland opnåede uafhængighed i 1917 efter den russiske revolution samme år.

Attraktioner

Byen har ry for at være god til design,og i 2009 blev byen valgt til at være World Design Capital i 2012. Museet for moderne kunst designet af Steven Holl er et interessant eksempel på moderne arkitektur. Det er også populært at besøge den fashionable Nokia-butik i Aleksandergatan lige i byens centrum.

Mange karakteriserer byen som“befriende anderledes”,den er afslappet med et godt natteliv, gode indkøbsmuligheder og mange museer. Sauna og svømning muligheder er også gode, for eksempel i den smukke swimmingpool Yrjönkatu fra 1928.

Lige uden for byen på nogle øer ligger slottet Sveaborg, som er et af verdens største kystforter og blev påbegyndt af svenskerne i 1748. UNESCOs verdensarvssted er et populært rejsemål, især om sommeren.

Mange karakteriserer Helsinki som befriende anderledes.

Udforsk Helsinki med biludlejning

Helsinki er en spændende by at besøge, men du har ikke oplevet Finland, før du har set øgruppen, skovene, søerne og de mange middelalderbyer. Med biludlejning kan du nemt nå mange gode steder i nærheden af hovedstaden. Vejnettet er veludviklet, og de vigtigste strækninger har normalt en god motorvej. Her er nogle forslag til kørselsruter, når du vil udforske Suomi.

Middelalderbyen Porvoo blev etableret i slutningen af 1300-tallet.

Porvoo – Middelalderby nær Helsinki

Middelalderbyen Porvoo ligger inden for kort kørsel fra Helsinki, på kysten øst for hovedstaden. Det blev etableret i slutningen af 1300-tallet,men den bevarede bosættelse, du ser i dag, er for det meste fra 1700- og 1800-tallet. I centrum af den smukke gamle bydel finder du en af Finlands fineste kirkebygninger,Porvoo-katedralen fra år 1410. Ud over de idylliske små gader og arkitektur er Porvoo kendt for at have mange hyggelige spisesteder og caféer samt flere spændende museer. Hvis du stopper ved, bør du smage byens berømte Runeberg kage,opkaldt efter den finske nationale digter J.L. Runeberg, der boede her.

 • Det er kun 51 kilometer fra Helsinki til Porvoo, og du kører næsten hele strækningen af motorvejen. Med en udlejningsbil bruger du omkring 40 til 45 minutter hver vej.
Nuuksio National Park har flere små søer og vand, du er heldig, du kan se et flyvende egern!

Nuuksio – Nationalpark med flyvende korn og ulve

Nuuksio National Park viser nogle af de smukkeste ting om finsk natur. Det er også meget tæt på Helsinki,og er derfor et perfekt sted at stoppe ved, hvis du vil have lidt væk fra bylivet. I Nuuksio har du en tendens til at vandre i skovene, der løber gennem dale og sukkulabler, der blev dannet i den sidste istid. Træerne er gamle og eventyrlige– der er masser af små søer og vand der, og hvis du er heldig, vil du se nogle af de dyr, der bor i nationalparken. Udover ulve, ræve og elg, er der også flyvende egern i Nuuksio. Besøg også Haltia Naturcenter, hvis du stopper ved nationalparken. Der er interessante udstillinger, der beskriver livet i parken, og en dejlig cafe og restaurant.

 • Fra Helsinki til naturcentret Haltia i Nuuksio Nationalpark er der 32 km. Turen går til nabobyen Esbo og tager ca. 1 time og 5 minutter i bil.
Sapokka Vandland i Kotka.

Kotka – En vigtig by i Finlands historie

En god afstand forbi Porvoo, og mod øst fra Helsinki, ligger kystbyen Kotka. Traditionelt betragtes Kotka som et af landets vigtigste centre for skibsfart og handel, og også som en vigtig plads i forsvaret. I dag er uddannelse og kultur i en mere central position. Her finder du mange spændende museer, derer mest fokuseret på militær og maritim historie. Byen er også ganske smuk. Ikke så gammel og ærværdig som Porvoo, men med hyggelige kvarterer, hvor du vil finde gode caféer at slå sig ned på. Besøg en eller flere af byens berømte parker, hvis du besøger Kotka, såsom Sapokka Water Park,Sibelius Park eller katariina park ved fæstningsruinerne i det svenske strædet slot.

 • Fra Helsinki til Kotka er det 133 kilometer, og du kører næsten hele strækningen af motorvejen. Turen tager ca. 1 time og 45 minutter hver vej.

Hämeenlinna – Berømt fæstning og Sibelius fødested

Hämeenlinna er en by lige nord for Helsinki, som kaldes Tavastehus på svensk. Det betragtes som en af landets vigtigste byer på flere måder. Det er også blandt de ældste, og var et center allerede i vikingetiden. Da svenskerne regerede Finland i middelalderen, byggede de en imponerende fæstning på en ø nær Tavastehus. På finsk kaldes fæstningen Hämen Linna, deraf navnet på byen. Fæstningen blev senere flyttet til Vanajavesi-søen, som ligger lige nord for byen. Fæstningen betragtes som en af landets bedste seværdigheder. Ved siden af fæstningen er der en stor park med svømmemuligheder og aktiviteter, der passer til folk i alle aldre. Hämeenlinna er også kendt som fødestedet for den store finske komponist Jean Sibelius, og selvfølgelig har byen et godt museum for musikentusiasterne.

 • Kør lige nordpå på motorvej E12 for at komme fra Helsinki til Hämeenlinna. Ruten er ca. 100 kilometer lang, og turen tager normalt 1 time og 5 minutter i bil.
Fæstningen Hämen Linna – deraf navnet på byen.
Turku var tidligere finlands hovedstad.

Turku – Finlands mest livlige by

Turku kaldes i svenske Turku, og var tidligere hovedstad i Finland. Byen er også den ældste i landet. Det fik sandsynligvis bystatus engang i 1200-tallet, på et tidspunkt, hvor denne del af landet var en kastebold mellem stormagterne Sverige og Rusland. Byen er kendt for at være både smuk og spændende. En god del af arkitekturen i byens centrum er fra middelalderen,der er en stor katedral her, og i Turku er der rigtig mange festivaler,koncerter og andre kulturelle arrangementer. Udover at besøge nogle af byens mange museer, seværdigheder oggode restauranter, kan du se på de smukke omgivelser, parker og skærgård. Hvis du har børn med dig, mumilandet bør besøges, en eldorado for alle, der kan lide Tove Janson’s børnebøger.

 • Det er 167 kilometer fra Helsinki til Turku. Du kører stort set hele strækningen af motorvejen og vil normalt bruge omkring 2 timer på turen.
Der er sjældent voldelige køer i Helsinki.

Parkering og trafik med biludlejning

Relativt store byer som Helsinki er normalt ikke den nemmeste at finde parkering på gaden i. Byen har tre zoner til parkering,hvor zone 1 og 2 er i byens centrum. Prisen på parkering er dyrest i zone 1, og er reduceret, når du bevæger dig længere væk fra byens centrum. Som i de fleste andre lande og byer er det kun tilladt at parkere på afmærkede steder. Der er god skiltning, der fortæller dig, hvilke tidspunkter der gælder for gratis parkering. Du betaler enten ved automaterne, der er på fortovene, eller med din mobiltelefon. Med mobilbetaling skal du først tilmelde dig hos en af de virksomheder, der tilbyder denne løsning (EasyPark, eParking, Parkman eller Spottery).

Kørsel i centrum af Helsinki er relativt let. Der er sjældent voldelige køer, men selvfølgelig mere tæt trafik, når folk skal til og fra arbejde. Gaderne er godt afmærket, men der er en god del af envejskørsler her, og det anbefales at have navigation i udlejningsbilen.

Lufthavn

Helsinki-Vantaa Internationale Lufthavn ligger lige nord for centrum af Finlands hovedstad. Dette er langt den mest overbelastede lufthavn i landet, med over 20 gange flere passagerer end lufthavnen i Oulo, som er den næste på listen. Fra de fleste større byer i Europa er der direkte fly til Finlands hovedstad. Helsinki-Vantaa er en veldrevet og klar lufthavn. Det er gentagne gange stemt en af de bedste og mest brugervenlige i Europa.

Der er også bestilling ved biludlejningsfirmaers skriveborde og kontorer. Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Avis, Sixt, National og Europcar er samlet i samme område af korridoren mellem Terminal 1 og Terminal 2. Dette gør det nemt for både dem, der vil levere biludlejning, og dem, der vil afhente bilen, når de ankommer i Helsinki. Undtagelsen er lavprisselskabet Rental Cars, som har en tæller i forbindelse med lufthavnens parkeringsfaciliteter.

 • Fra centrum af Helsinki til lufthavnen er det omkring 21 kilometer. Den hurtigste rute er, når du tager European Route 12, så snart du kommer ud af byens centrum gader. Tiden vil så være omkring 40 minutter.
Helsinki-Vantaa International Airport – et fly går ned til landing.