Billeje Marseille

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Marseille

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Marseille fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Marseille gennem os.

Marseille guide

Bilutleie Marseille
Marseille Biludlejning

Marseille, Frankrigs næststørste by, ligger på Middelhavskysten. Det har en befolkning på ca. 852.000 (2010). Mere end 1,5 millioner mennesker bor i hovedstadsområdet.

Marseille er Frankrigs vigtigste havneby og hovedstad i den franske region Provence-Alpes-Côte d’Azur og i det franske departement Bouches-du-Rhône. Marseille betragtes som Frankrigs ældste by. Det blev grundlagt af grækerne omkring 600 f.Kr, og blev derefter kaldt Massalia.

Byens oprindelige centrum er den gamle havn, vieux havn. Den er omkring 500 meter lang og 200 meter bred. Her finder du en række restauranter i alle prisklasser, og havneområdet er fyldt med liv i det meste af året. Marseilles traditionelle og verdensberømte fiskemarked ligger også i Vieux Havn. Hver side af havnen er bevogtet af fæstninger, som er blandt byens seværdigheder: Fort Saint-Jean og Fort Saint-Nicolas.

Attraktioner

Marseille har mange interessante turistattraktioner at byde på. Byens vigtigste vartegn er kirken “Basilique Notre Dame de la Garde“, der ligger i en højde 154 meter over havets overflade. Herfra er der en vidunderlig udsigt over byen og Middelhavet. På toppen af kirken knæler en 11 meter høj forgyldt statue af Jomfru Maria og Jesusbarnet. Marseilles ældste kirke fra 500-tallet – Abbaye Saint-Victor – ligger lige under sin højde. Det er efter sigende bygget til byens første martyrer.

En anden attraktion ikke at gå glip af i Marseille er den gamle fæstning “Chateau d’If”,der ligger på den lille ø If uden for havnen. Det er her forfatteren Alexandre Dumas placeret greven af Monte Cristo i den berømte 1844 roman. Ellers skal den lange Prado Strand (et par km syd for byens centrum) nævnes. Der er også en smuk strandpromenade, hvor barer og restauranter ligger i træk. Og hvis du har brug for en anden og roligere form for rekreation, kan en spadseretur i den store Borély park lidt øst for prado strand anbefales. Men her er der også mulighed for forskellige aktiviteter og oplevelser, hvis man ønsker det. Parken omfatter både en golfbane, en væddeløbsbane (Hippodrome) og Botanisk Have.

Basilique Notre Dame de la Garde ligger i en højde af 154 meter over havets overflade.

Udforsk Marseille med biludlejning

Marseille selv er mindre spændende end resten af det sydlige Frankrig. Således er dette den rigtige by til at erhverve en udlejningsbil i. Langs hele kysten fra Marseille, og især i retning af Italien,vil du finde berømte små og store byer, der tilbyder gode oplevelser. Inde i landet har du mindst lige så mange muligheder, og især hvis du sætter pris på smukke landskaber. Her er nogle forslag til kørselsruter, der ikke vil skuffe dig.

En af de mange smukke springvand i byen.

Aix-en-Provence – Den elegante kunstner by Provence

Denne by er så provencalsk som du får det. Atmosfæren er afslappende og elegant, og har tiltrukket kunstnere og andre berømtheder gennem tiderne. Centrum af Aix er konsekvent smuk, og er domineret af mange udsmykkede springvand. Nogle af disse har deres rødder hele vejen tilbage til romertiden. Mange berømte malere og forfattere har opholdt sig i lange perioder i Aix, herunder Ernest Hemingway og Paul Cézanne. Det er derfor, du finder et godt udvalg af museer og gallerier her, og berømte restauranter og caféer, som celebs frekventeres. Byens shopping og natteliv er også fremhævet blandt dem, der kender Aix.

  • Aix-en-Provence ligger lige nord for Marseille, og så tæt på, at du normalt vil bruge den samme lufthavn, hvis du skal til denne by. Ruten er kun 33 kilometer, med en køretid på omkring 30 minutter.
Den berømte strandpromenade La Promenade des Anglais.

Nice – Hovedstaden i den franske riviera

Nice er den næststørste by i Côte d’Azur-regionen, efter Marseille. Det er kendt for mange forhold, og især når det kommer til kultur og arkitektur. Mange verdensberømte kunstnere har haft Nice som base, og centrum af byen er domineret af smukke Belle Epoque-stil bygninger. Den mest berømte er Hotel Negresco, som ligger på den berømte strandpromenade La Promenade des Anglais. Nice skal opleves, når du er i Provence, og helst med en overnatning eller to. Her finder du mange spændende museer, gallerier og seværdigheder, gode restauranter, et pulserende natteliv og alt tæt på den smukke strand i byens centrum. Med Nice som udgangspunkt, og med biludlejning, er det nemt også at indhente andre steder et besøg værd, såsom Monaco og Cannes.

  • Fra Marseilles til Nice er det omkring 200 kilometer, hvis du kører motorvejen, der kommer ind i landet. Køretiden er derefter omkring 2 timer og 15 minutter.
  • Mange vælger at køre langs kysten, både for at stoppe i de hyggelige byer, og for at nyde havudsigten. Køretiden vil så være en hel del længere.

Avignon – Det brolagte sæde i Provence

Avignon var sæde for syv på hinanden følgende romersk-katolske paver i det 14. Byens omdrejningspunkt er Palais de Papes, det pavelige palads, der stadig har meget god stand. Dette er en af flere bygninger i byen, der er på UNESCOs verdensarvsliste,hvor de to andre mest berømte er Pont d’Avignon-broen,byens katedral og den romerske akvædukt Pont du Gard. I Avignon vil du opleve provencalsk byliv, når det er bedst. Her er der kulturelle arrangementer hele året rundt, store festivaler, fantastiske restauranter og et travlt byliv. Alle omgivet af smuk arkitektur og spændende seværdigheder.

  • Det er omkring 102 kilometer fra Marseille til Avignon. Køretiden er omkring 1 time og 10 minutter.
Flere bygninger i Avignon, der er på UNESCOs verdensarvsliste.
Klipperne danner et smukt landskab og blev i 2012 erklæret en nationalpark.

Les Calanques – Unikt klippelandskab og laguner

Les Calanques er en række bjergklipper, der er typiske for Middelhavsområdet. Området Provence, der bruger dette navn er ikke så langt fra Marseille, og strækker sig omkring 20 kilometer langs kysten, i retning af Cassis. Klipperne skaber et smukt landskab, og er ofte skældt omkring smukke strande med kalkholdigt hvidt sand. Området blev erklæret en nationalpark i 2012, til dels fordi flora og dyreliv her er unikt. For eksempel kan du få øje på ørne her, hvis du er heldig, og firben, der er op til 60 centimeter lange. I Les Calanques finder du også flere små og hyggelige fiskerbyer værd at stoppe ved. Mange af restauranterne er familiedrevne og er stolte af at servere lækre retter med lokale specialiteter.

  • Fra centrum af Marseille til Calanque de Morgiou og den smukke strand Plage Sauvage de Morgiou er det ikke mere end 17 kilometer. Kørslen er omkring 30 minutter.
Klosteret Notre-Dame de Sénanque fra 1148 med de duftende marker lavendel.

Gordes – Smuk bjerglandsby

Denne bjerglandsby betragtes som en af de smukkeste i Frankrig. Det ligger på en bakke nær Vaucluse-bjergene, og ikke for langt fra Avignon. Bosættelsen er for det meste fra middelalderen,og er velbevaret. Centret er domineret af en fæstning bygget i 1031, samt en smuk ledsagende kirke. Mellem de små og gamle huse, som folk bor i går er der smalle brostensbelagte gader, hvor du vil finde hyggelige caféer, restauranter og små butikker. I umiddelbar nærhed af Gordes finder du et berømt kloster kaldet Notre-Dame de Sénanque fra 1148. Der bør du stoppe ved blandt andet at opleve de områder af lavendel dyrket her, en typisk armatur i Provence.

  • Den korteste rute mellem Marseilles og Gordes løber via motorvej A6, og afstanden er derefter omkring 95 kilometer. Køretiden uden stop vil være ca. 1 time og 20 minutter.

Parkering og trafik med biludlejning

At finde parkering på gaden i Marseille er ikke let, hvis du foretrækker at sætte din bil i gaderne. Der er også flere områder, der ikke er særlig sikre. Indbrud i biler er desværre ret almindeligt, og især når køretøjet er naturligvis en udlejningsbil. Hotel garager og bevogtet parkeringsfaciliteter er en bedre løsning.

Kørsel inde i centrum af Marseilles kan være lidt trættende. Byen har ry for at have mere overbelastet trafik end Paris– og køerne kan være lange, især i myldretiden. Desuden er ikke alle chauffører lige tålmodige. I Marseilles kan du forvente at høre en masse dyttende med bilhorn.

Uden for Marseille, og i det meste af Provence, er det langt lettere at komme rundt med biludlejning. Du bør være på vagt i trafikken alligevel, men generelt er det sikkert på vejene i Frankrig. Vejene er også gode, men forventer, at du betaler vejafgifter på motorvejene. Det er også mere behageligt at køre om søndagen end i løbet af ugen. Lastbiler og trailere er ikke tilladt at bevæge sig i trafikken mellem 10:00 om lørdagen indtil 22:00 om søndagen.

I centrum af Marseille er der ofte tung trafik.

Lufthavn

Aéroport de Marseille Provence er den lufthavn, du lander på, når du går til denne del af det sydlige Frankrig. Det betragtes som den femte største i landet målt i antallet af passagerer. Lufthavnen har to terminaler. Den ene betjener de største selskabers ruteflyvninger, mens den nyeste terminal fortrinsvis betjener lavprisflyselskaber og charterflyvninger. Der er direkte fly her fra mange europæiske større byer, og du kan også nemt nå Marseille med en mellemlanding i byer som Paris, Amsterdam, Frankfurt, Zürich Zürich og Bruxelles.

Alle virksomheder, der tilbyder biludlejning i lufthavnen i Marseilles, er samlet i et separat center i hal 4 i terminalbygningen. Bilerne er parkeret ganske tæt på centrum. Fra i dag er der 11 spillere i denne lufthavn, herunder Avis, Budget, Sixt, Europcar, Goldcar og Hertz.

  • Det ligger 25 km fra Aéroport de Marseille Provence til centrum af byen. Den hurtigste rute går på motorvejen næsten hele vejen frem, og det tager omkring 25 til 30 minutter at køre.
Lufthavn i Marseille.