Billeje Riga

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Letland
 4. chevron_right
 5. Billeje Riga

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Riga

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Riga fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Riga gennem os.

Riga guide

Bilutleie Riga
Riga Biludlejning

Riga er hovedstaden i Letland, og er beliggende på floden Daugava – 15 km syd for udløbet i Rigabugten på Østersøen. Byen har omkring 700.000 indbyggere (2011), og er Letlands økonomiske og kulturelle centrum. Derudover er byen et transportknudepunkt og har en af Østersøens vigtigste havne.
Herfra er der færger til Stockholm,Kiel og Lübeck.

Riga har et rigt kulturliv med teatre, opera, kunstgallerier, museer samt et permanent cirkus (åbnet i 1888). Der er også en række årlige musikfestivaler i byen.

Attraktioner

Rigas UNESCO-listede gamle bydel ligger på den østlige bred af floden. Distriktet er berømt for at have en af Europas bedste samlinger af Art Nouveau bygninger.
Blandt de mest populære seværdigheder her finder du operaen fra 1863, Frihedsmonumentet fra 1935, Riga Fæstning fra 1340,1860’ernes parlamentsbygning, katedralen fra 1220 og Peterskirken (oprindeligt fra 1300-tallet) med sit 135 meter høje tårn.

Riga har omkring 50 store og små museer– nogle af de mest besøgte er “Letland National Historical Museum” – med udstillinger om landets historie fra istiden til i dag, By- og Søfartsmuseet, Besættelsesmuseet, Folkets Museum og byens to kunstmuseer.

Rigas gamle bydel har Europas bedste samlinger af art nouveau bygninger.

Udforsk Riga med biludlejning

Det er ved at blive populært at få en udlejningsbil, når de rejser til Riga i Letland. Du bør ikke køre ret langt, før du mødes i små byer med middelalderlige bygder, smukke slotte, smukke skove og ikke mindst indbydende strande. De korte afstande giver dig mulighed for at fange meget mere end bylivet, selvom turen til Riga kun varer et par dage. Nedenfor er forslag til nogle af de mest populære forlystelser.

Slottet i Cesis blev først påbegyndt allerede i 1209.

Cēsis – Smuk middelalderby nær Riga

Den store by Cēsis ligger nordøst for Riga og er let at nå med biludlejning. Byen ligger inde i en nationalpark kaldet Gauja. Det betragtes som en af de smukkeste i Letland. Byens største attraktion er et slot, der først blev påbegyndt tilbage i år 1209, men som er blevet udvidet og ændret flere gange senere. Byens centrum er domineret af smukke huse fra middelalderen, enimponerende kirke fra 1200-tallet,en behagelig plads og en indbydende atmosfære. Her er det afslappende at gå i brostensbelagte gader, mens du lærer om lettisk kultur og historie.

 • Fra Riga til Cēsis er det omkring 89 kilometer, hvis du vælger den hurtigste kørerute, der kører på motorvej A2. Så kører du forbi, blandt andet Sigulda, som også er værd at stoppe. Køretiden direkte til Cēsis er ca. 1 time og 15 minutter.

Kolkasrags – Det bedste sted at se solnedgangen

Kolkasrags er navnet på den spidse forager nordvest for Riga, hvor Østersøen møder Rigabugten. Her rejser folk for at bade, solbade på de dejlige strande, se på fugle, der ligger i området, gå på vandreture i skoven og nyde den rolige natur. Lige i nærheden af forageren er landsbyen Kolka,som du kører forbi på vej til parkeringspladsen. I Kolka er der flere smukke bygninger, herunder tre berømte kirker. Byen har også et spændende kulturcenter og museum, der er et besøg værd. Det bedste du kan gøre der, er dog at have et måltid på en af de gode restauranter. Der serveres friske fiske- og skaldyrsretter af landsbyens fiskere.

 • Fra Riga til Kolkasrags er det omkring 157 kilometer. Hele turen løber langs kysten og vil tage omkring 2 timer og 15 minutter, hvis du kører uden at stoppe.
Solnedgangen over Kolka. Her rejser folk for at bade og solbade på de dejlige strande.
I århundreder har kunstnere og forfattere rejst til Sigulda for at blive inspireret af den smukke natur.

Sigulda – Letlands smukke ekstremsportsby

Du passerer den smukke by Sigulda, hvis du kører til Cēsis. Mens begge betragtes blandt de smukkeste i landet, er landskabet, der omgiver Sigulda, lidt mere fascinerende. Her har kunstnere og forfattere rejst i århundreder for at blive inspireret. Byen er beskrevet som porten til Gauja National Park,og er opdelt i to af floden af samme navn. Her finder du flere storslåede slotte og fæstninger fra forskellige epoker. Nogle er restaureret og tjener som museer, mens andre er gamle ruiner, der ligger pænt placeret i terrænet. Sigulda er også kendt som et sted for dem, der kan lide at udfordre deres nerver. Her kan køre bobslæde,hoppe i bungee fra store højder, flyve i vindtunneler, klatre høje træer og meget mere.

 • Fra centrum af Riga til den lille landsby Sigulda er det omkring 54 kilometer. Det meste af turen kører på motorvej A2 (E77) med en køretid på ca. 50 minutter.
Rundāles Palace blev bygget i midten af 1700-tallet.

Rundāles Pils – Baltikums Versailles

Dette palads er ofte forbundet med Versailles uden for Paris, både på grund af arkitekturen og de smukke haver omkring bygningen. Det blev bygget i midten af 1700-tallet,da det, der i dag letland blev styret af hertugdømmet Kurland og Semgallen. I 1795 blev hertugdømmet en del af det russiske imperium, og Catherine II af Rusland besluttede, at Rundāles Pils skulle gives som en gave til sin elskers lillebror, grev Baldrian Zubov. Han brugte igen det storslåede palads som sommerresidens, indtil slottet fik nye ejere efter Zugov’s død. Senere har Rundāles Pils fungeret som felthospital for Napoleons hær,skole, militærbolig og museum. I dag er dette en af Letlands vigtigste seværdigheder, ud over at slottet bliver brugt i officielle sammenhænge.

 • Rundāles Pils ligger omkring 40 km syd for Riga. Den bedste måde der er europæisk rute 67 (E67). Køretiden vil derefter være ca. 1 time og 5 minutter.
Du kan nyde en masse tid i Tallinn selv på en dagstur fra Riga.

Tallinn – Kør med Estland med biludlejning

Hovedstaden i Estland er ikke så langt væk fra Riga, og du når dertil i et par timer i bil. Da begge lande er inden for Schengen-området, er det normalt problemfrit at krydse nationale grænser med en udlejningsbil, men spørg biludlejningsfirmaet først for at være sikker. Tallinns centrum er meget velbevaret, med hele den middelalderlige gamle bydel et UNESCO World Heritage Site. Byen er heller ikke særlig stor, og du kan indhente dig selv på en dagstur fra Riga. Ikke desto mindre overveje at tage en overnatning eller to. Besøger Tallinn giver en dejlig kontrast til Lativa hovedstad. Mens Riga kan beskrives som livlig og kosmopolitisk, Tallin er mere charmerende og intim.

 • Det er omkring 310 kilometer fra Riga til Tallinn, og langt størstedelen af turen vil gå på motorvejen. Uden et stop vil det tage omkring fire timer at køre til Estlands hovedstad.
Inde i centrum af Riga er der sjældent en kø, selv i myldretiden.

Parkering og trafik med biludlejning

I Rigas gamle bydel er det for det meste meget svært at finde parkeringsplads, og du bør forlade din udlejningsbil uden for dette område. Flere af de parkeringspladser i gaderne, der ligger tæt på den gamle bydel er forbeholdt folk, der bor der, og uden et gyldigt bevis for bopæl i bilvinduet risikerer du at få din udlejningsbil trukket væk. Hvis det er tilfældet, er dette markeret med skilte. Når du finder gratis parkering, skal du betale ved automater, der står på fortovene. Kvitteringen skal være tydeligt synlig på bilens instrumentbræt. Der er en række parkeringspladser i byens centrum, herunderdrevet af Europark. Det er også muligt at efterlade bilen på flere af de største hoteller.

Inde i centrum af Riga er der for det meste ingen problemer med at køre med en udlejningsbil. Der er sjældent en kø, selv i myldretiden. På landevejene, når du går ud af byen, bør du være ekstra opmærksom. Desværre er Letland ret langt oppe på ulykkesstatistikkerne i Europa, hovedsagelig på grund af skødesløse chauffører. Vær særlig opmærksom på modkørende køretøjer på skift, da der er tidspunkter, hvor folk tager chancer og kører forbi også der. Kvaliteten af nogle veje er heller ikke den bedste i udkanten, mens de vigtigste veje mellem de største byer har en anstændig standard.

Riga International Airport er den største lufthavn i de baltiske lande.

Lufthavn

Riga International Airport er den største lufthavn i de baltiske lande. Som i dag, har det internationale forbindelser til næsten 80 destinationer, primært i Europa. Antallet af passagerer om året er næsten 8 millioner, hvoraf de fleste kommer fra England , Rusland og de skandinaviske lande. Lufthavnen er ikke så stor i omfang, og alt er samlet i to etager i samme terminalbygning.

Biludlejningsfirmaers tællere kan findes i E og C sektorer i ankomsthallen. Fra i dag, Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Toprent og Greenmotion er tilgængelige på Riga International Airport. Udlejningsbilerne ligger tæt på, og du behøver ikke transport til eller fra parkeringspladsen.

 • Lufthavnen i Riga ligger lige uden for byens centrum, med en afstand på kun 11 kilometer. Køreturen ind til byen tager ca. 15 minutter.