Billeje Zadar

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Kroatien
 4. chevron_right
 5. Billeje Zadar

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Zadar

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Zadar fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Zadar gennem os.

Zadar-guide

Bilutleie Zadar
Zadar Biludlejning

Havnebyen Zadar ligger i det sydvestlige Kroatien ved Adriaterhavet – i det dalmatiske landskab – og har 75.000 indbyggere (2011).
Zadar er det økonomiske og kulturelle centrum i North Dalmatien, og er også en stor industri-og turistby. Fra havnen er der færger til blandt andet Split og Rijeka.

Zadar er berømt for sin produktion af kirsebærlikøren “Maraschino”, men er måske mest berømt for sine mange monumenter fra romertiden. Byen har også mange gamle kirker og paladser fra middelalderen.

Attraktioner

Århundredes kirke Saint Donato, som nu er et arkæologisk museum. St. Donato Kirke blev bygget på et gammelt romersk forum, og mange af stenene inde i kirken stammer fra denne tid. Foran kirken er der rester af det romerske forum fra år 100 f.Kr. Kr.

århundrede er Saint Donato Kirke er nu et arkæologisk museum.

Andre populære seværdigheder i byen omfatter St. Anastasia-katedralen fra 1200-tallet og 1100-tallets St. Mary’s Basilica med sit karakteristiske klokketårn.

Zadar har ellers gode svømmemuligheder samt en stor strandpromenade, og øgruppen “Kornati” er et populært udflugtssted for turister. Her finder du 89 øer og holme.

Udforsk Zadar med biludlejning

Zadar blev kåret som Europas bedste feriested i 2016,men for de fleste er det nok med et par tre dages ophold i den relativt lille by. Derfor er byen et populært udgangspunkt for udflugter med biludlejning til andre spændende steder og byer i området. Her er nogle forslag og tips til forlystelser, der ikke kræver lange transportfaser og tilbyder unikke oplevelser.

Øen har små turister og en masse uspoleret natur.

Dugi Otok – Smuk ø med lidt turisme

Dugi Otok betyder kort og godt “den lange ø”. Det ligger lige uden for Zadar og er kendt for sin uberørte natur,smukke strande, oliven- og figentræer, for ikke at nævne stilhed og ro. Der er ikke mange turister, der rejser til Dugi Otok, dels på grund af mangel på frisk vand her. Dette har igen betydet, at hotel- og turistindustrien har holdt sig væk fra Dugi Otok og i stedet fokuseret på øer som Krk, Hvar og Brač. For dem, der ønsker fred og ro, og de smukke strande og behagelige landsbyer for sig selv, er dette kun en fordel. De, der rejser til Dugi Otok er netop dem, der er på udkig efter noget mere autentisk og fredeligt.

 • Der er to færgeruter fra Zadar til Dugi Otok. Den hurtigste er den, der går til Sali på Dugi Otok. Denne færge kører 3-4 gange om dagen om sommeren, og tilbringer mellem 45 og 60 minutter på overfarten.
 • Du kan også tage færgen, der går til Brbinj, med en overfart, der tager omkring 1 time og 20 minutter. Denne færge kører 5-6 gange om dagen om sommeren.
I Split kan du kombinere historiske seværdigheder med sol og badeliv.

Split – Den bedste sommerby i Adriaterhavet

Split er den næststørste by i Kroatien, ogmåske den mest beboe og spændende by på Adriaterhavskysten. Dens centrale beliggenhed har gjort byen til et kommercielt knudepunkt i århundreder,og som beboerne har nydt godt af rent økonomisk. Dette afspejles i byens smukke og imponerende bygninger, især dem,du finder i den gamle bydel i Split. Den mest berømte er slottet, der blev bygget som residens for den romerske kejser Diocletian i år 305. Slottet er en af flere strukturer i byen, der står på PÅ UNESCOs verdensarvsliste. Udover at besøge smukke bygninger, museer, monumenter og andre seværdigheder, split er en by, hvor folk går til at shoppe, spise lækker Fisk og skaldyr på gode restauranter,til at bade og solbade, og til at deltage i byens pulserende natteliv.

 • Fra Zadar til Split er det omkring 158 kilometer, hvis du vælger at køre via E65. Turen tager derefter ca. 1 time og 40 minutter.

Mostar – Dejlig middelalderby i Bosnien

Mostar er en af nabolandene Bosnien-Hercegovinas smukkeste byer, og er simpelthen nået fra Zadar, hvis du har en udlejningsbil. Køreturen til Mostar tager dig også forbi nogle af de bedste badebyer i Kroatien,og turen kan kombineres med flere stop undervejs. I Mostar finder du et smukt center med middelalderlige huse,der ligger på begge sider af floden Neretva. Byens største attraktion er Stari Most broen, hvorfrabyen har sit navn. Broen og en række andre bygninger blev fuldstændig beskadiget under krigen på Balkan i 1990’erne, men heldigvis restaureret igen et par år senere. De fleste gader er lukket fortrafik – og belagt med sten i et mønster, der gør det hele til at ligne kunstværker. Der er mange turister i Mostar om sommeren, som butikker og restauranter bærer et lille strejf af. Ikke desto mindre er dette en by et besøg værd. Indbyggerne er venlige og hjælpsomme, Mostar ligger i et smukt landskab, og du vil opleve en dejlig kontrast til det mere moderne Kroatien.

 • Fra Zadar til Mostar i Bosnien-Hercegovina er det cirka 287 kilometer, hvis du kører E65 til landegrænsen, og på A1 til Mostar. Køretiden vil derefter være omkring 3 timer.
 • Sørg for at undersøge, hvad reglerne er for at krydse grænser med din udlejningsbil. Dette gives til dig på tidspunktet for booking, og du kan også spørge det selskab, du lejer fra.
Den mest berømte attraktion er Stari Most Bridge over Neretva-floden i Mostars gamle bydel.
Kunstpavilliongen er et kunstgalleri for samtidskunst i Zagreb.

Zagreb – Kroatiens hovedstad

De fleste turister, der rejser til Kroatien, søger vej til kysten og de mange og smukke sommerbyer ligger der. Hovedstaden Zagreb er derfor ofte overset, på trods af at byen er smuk, rig på historie,og betragtes som en af de mest venlige og imødekommende i Europa. Hvis du er på ferie på kysten og ønsker at opleve noget andet og mere kosmopolitisk, forkæl dig selv med Zagreb. Zadar er ikke længere væk end at du kan tage en dagstur, men Zagreb fortjener en overnatning eller to, hvis du har tid nok. Som minimum bør du stoppe ved byens historiske centrum, dadet er her, mange af de fineste bygninger og seværdigheder ligger. Overvej også at besøge nogle af de mange spændende museer og kunstgallerier i byen. Zagreb er også et godt sted, hvis shopping er på ønskelisten, og byen er berømt for at imødekomme mange gode restauranter. Hvis du er i Kroatien i før jul, kan du forkæle dig selv med et besøg på Zagrebs julemarked. Det er blevet kåret som den bedste i Europa tre år i træk (2016, 2017 og 2018).

 • Det er 288 kilometer fra Zadar til hovedstaden Zagreb i Kroatien. Drevet uden at stoppe vil tage omkring 3 timer.
Vejene langs kystein kan være meget kuperet med mange snoede sving.

Parkering og trafik med biludlejning

Der er flere store parkeringspladser tæt på den gamle bydel i Zadar, hvor det er rimeligt at lægge bilen væk. Der er også parkering på gaden i byens centrum medforskellige størrelser af parkeringsafgiften i forhold til den pågældende zone. Bemærk venligst, at parkeringspriserne normalt er lidt højere om sommeren end resten af året, men der er stadig relativt rimelige gebyrer i Kroatien.

Kørsel i den relativt lille by Zadar er normalt helt problemfri, og det er nemt at finde vej. Undtagelsen er den gamle bydel, som er lukket for biltrafik. Når du tager på dagsture eller fortsætter med biludlejning til andre steder i Kroatien, kan du komme ud af centrum af Zadar på cirka 5 minutter. Vejene andre steder i Kroatien kan beskrives som konsekvent gode, men trafikken kan samtidig opfattes som noget intenst her og der. Mange bilister kører hurtigere, end de tillader hastighedsgrænser, på trods af at hastighedsgrænserne i Kroatien er ret høje. Vær særlig opmærksom på små veje langs kysten. Disse kan være meget kuperet, og med mange snoede sving.

Lufthavn

Zadar Lufthavn kaldes Zračna luka Zadar på kroatisk, og ligger lige øst for centrum af byen. Selv om det er landets fjerde største lufthavn, det tjener ikke mere end omkring 800.000 passagerer om året. Mange af disse er sommerturister, der udforsker Kroatiens smukke kyststrækning. Det er derfor blevet en af de vigtigste destinationer for blandt andre lavprisflyselskabet Ryanair. Du kan også flyve direkte til Zadar med en række andre europæiske flyselskaber, men langt de fleste har ruter, der kun kører i turistsæsonen.

De virksomheder, der tilbyder biludlejning i lufthavnen i Zadar er placeret i ankomsthallen i terminalbygningen. Fra i dag er der 15 biludlejningsfirmaer her, herunder internationale aktører som Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Budget og Thrifty. Derudover finder du en lang række kroatiske biludlejningsfirmaer i lufthavnen.

 • Fra Zadar Lufthavn til centrum af byen er det omkring 13 kilometer. Køretiden vil være ca. 15 til 20 minutter.
Zadar Lufthavn ligger lige øst for centrum af Zadar.