Billeje Kroatien

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Kroatien

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Kroatien fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Kroatien gennem os.

Kroatien guide

Bilutleie Kroatia

Biludlejning Kroatien

Kroatien (kroatisk: Hrvatska) er en uafhængig republik, tidligere en del af Føderationen Jugoslavien. Landet ligger i det sydøstlige Europa og har – ud over en kystlinje mod Adriaterhavet – fælles grænse med Slovenien, Ungarn, Serbien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro. Kroatien dækker et areal på ca. 56 000 km2 og har en samlet befolkning på ca. 4,5 millioner (2010). Hovedstaden og landets økonomiske centrum er Zagreb, som har omkring 780 000 indbyggere.

Andre vigtige byer i Kroatien er Dubrovnik, Split og Rijeka – som alle er placeret på Adriaterhavskysten.

Landskabet består for det meste af lave sletter og bjerge (primært i vest og syd). Den vigtigste industrivej er turisme, som i løbet af de sidste 10 år har haft et kolossalt opsving. Det er primært byerne langs kysten – med sine fantastiske strande – der er turistmål. Men mange besøger også Zagreb på grund af byens mange kunst- og kulturskatte.

Kroatiens største lufthavn, Pleso International Airport,ligger uden for hovedstaden Zagreb – men der er også store lufthavne i området. Split og Dubrovnik. En masse charter trafik går til disse lufthavne.

Kørsel i Kroatien

Vejene i Kroatien er for det meste i meget god stand, og især de strækninger af fire-sporet motorvej. Du bør stadig køre lidt ekstra defensivt her, hvis du er en besøgende. De lokale bilister er kendt for at holde god hastighed, ud over det faktum, at hastighedsgrænserne er ganske høje i dette land. Landevejene er også normalt godt vedligeholdt. Kør forsigtigt også her, og især på de veje, der løber langs den smukke kyst. Der er flere strækninger noget uklart, med mange sving og bakketoppe. Desuden er det hurtigt gjort for at blive distraheret af den fantastiske udsigt, du finder overalt.

Fra slutningen af oktober til slutningen af marts er kørelysene i dagtimerne obligatoriske i Kroatien.

Færdselsregler i Kroatien

 • I Kroatien kører du i højre side af vejen.
 • Der kræves lys på bilen fra slutningen af oktober til slutningen af marts.
 • Kørelys er obligatoriske på bilen efter mørkets frembrud, og i tilfælde af dårlig sigtbarhed.
 • Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
 • Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
 • Børn under 5 år skal altid sidde i en godkendt barnestol.
 • Børn under 12 år skal sidde på bagsædet og anvende godkendt barnefastholdelsesanordningsudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.

Medmindre andet er angivet, er hastighedsgrænsen på landeveje 80 km/h.

Hastighedsgrænser i Kroatien

Hvis andet ikke er angivet, gælder følgende grænser:

 • Byer: 50 kilometer/t
 • Landeveje: 80 km/t
 • Motorveje i byområder: 110 kilometer/t
 • Motorveje: 130 kilometer i timen

Alkoholgrænse i Kroatien

I Kroatien er kørsel ikke tilladt, hvis alkoholindholdet i blodet overstiger 0,5 g/l.

For bilister under 25 år er der nultolerance for kørsel med alkohol, det vil sige, at alkoholindholdet i blodet skal være 0,0,0,00.

Anbefalet biludlejning

Kroatien er et af de mest spændende lande i Europa at udforske med biludlejning. Afstandene er relativt korte, vejene er gode, og erfaringerne er i tråd. Byerne i Kroatien er uden tvivl blandt de smukkeste på kontinentet, mange med historiske rødder flere tusinde år tilbage i tiden. Langs hele kysten finder du gode strande og badesteder, og du kan tage ture ud til øerne i Adriaterhavet. Her er nogle forslag til udflugter, når du er i Kroatien og har en bil til din rådighed.

Dubrovniks gamle bydel er beskyttet af en imponerende fæstningsmur, der er helt intakt.

Dubrovnik

Den irske dramatiker George Bernard Shaw mente, at “dem, der søger paradis bare nødt til at rejse til Dubrovnik.” Byen er den mest berømte i Kroatien, og også den mest populære turistmål. Hele den gamle bydel i Dubrovnik vender ud mod havet,med kanaler og voldgrave, der adskiller det fra resten af byen. Den gamle bydel er også beskyttet af en imponerende fæstningsmur, der er helt intakt, og som du bør tage en tur rundt. I Dubrovnik kan du opleve nogle af de smukkeste ting, Europa har at byde på, mens du nyder et varieret og spændende udvalg af restauranter, caféer, barer og shopping.

Hvis du besøger Montenegro, bør du stoppe ved den hyggelige gamle bydel i Budva.

Montenegro

Den lille nabo Montenegro ligger lige syd for Dubrovnik. Hvis du er i dette område, overveje et drev over grænsen. Montenegro er ikke så ulig Kroatien, med smukke bjerge, smukke små byer og ligger ved Adriaterhavet. Også her er det rart at udforske med biludlejning, og du behøver ikke så længe at indhente de vigtigste seværdigheder i det lille land. Blandt de byer, der helt sikkert bør besøges, er Kotor og Budva. Den gamle bydel i både Kotor og Budva er ikke så ulig hvad du oplever i Dubrovnik, men de har deres egen unikke charme. Sørg for at tjekke med din biludlejningsfirma på forhånd, hvad reglerne er for at tage dit køretøj over grænsen. Som regel går det fint, men nogle virksomheder opkræver et forsikringsgebyr for besøg i andre lande.

På istrien halvøen finder du landsbyen Hum, som betragtes som verdens mindste by.

Istrien-halvøen

Istrien er den store halvø beliggende på toppen af Adriaterhavet, og på Kroatiens grænse til Italien. Dette er et populært feriested,især blandt familier med børn og mennesker, der nyder fred og ro i smukke omgivelser. Halvøen er måske bedst kendt for sine smukke landsbyer. En af dem, Hum, betragtes som verdens mindste by ,og har kun 23 registrerede indbyggere. Et af højdepunkterne i Istrien er byen Pula, som ligger langt syd for halvøen. Der kan du blandt andet se ruinerne af en romersk arena (Colosseum), et ROmerian tempel og romerske triumfbuer.

Plitvice Søer

Denne nationalpark består næsten udelukkende af 16 søer forbundet med hinanden via floder, naturlige damme og vandfald. Det naturlige fænomen er dannet af mange små floder, der kommer fra de omkringliggende bjerge. Søerne er godt op ad bakken i bjergene, og det længste vandfald er omkring 70 meter. Hele området er tilpasset besøgende, med gangbroer, der tager dig fra den ene smukke badebold til den anden. I skovene omkring søerne lever der blandt andet ulve, vildsvin, bjørne og hjorte, og hvis du er heldig, vil du se nogle af dem, når de kommer til floden eller søerne for at drikke.

Det naturlige fænomen er dannet af mange små floder, der kommer fra de omkringliggende bjerge. Hele området er godt tilpasset til besøgende med gangbroer.


Den smukke havn i byen Split, Kroatiens næststørste by.

Split

Split er den næststørste by i Kroatien, og er et af de steder, der bør helt sikkert besøges, når i landet. Det er smukt beliggende på en halvø ved Adriaterhavet, med en særlig smuk havn og gamle bydel. Split var oprindeligt en græsk koloni, og blev senere overtaget af romerne. Du vil finde spor fra denne æra, herunder et imponerende palads bygget som en bolig for kejser Diocletian,som selv kom fra dette område. Der er også arkitektur fra blandt andet det tidspunkt, hvor Split blev regeret af Venedig og habsburgerne. Hvis du ønsker at kombinere smukke og historiske bygninger med storbyliv, er Split stedet at stoppe ved.

Et af de mange idylliske vandfald i nationalparken Krka.

Krka Nationalpark

Denne nationalpark ligger lige nord for byen Šibenik, ca.midt i den kroatiske kyst. Šibenik er usædvanlig smuk og bør opleves, når du er først i området nær Krka. Navnet på nationalparken kommer fra det faktum, at floden Krka løber gennem dette område. Krka betragtes som en af landets bedste og mest populære seværdigheder, og er især rart at besøge om sommeren. De mange vandfald og laguner i floden skaber gode badesteder ogspektakulære fotomuligheder. Omkring floden er det frodigt, og der er især en masse lavendel vokser her.

Hvar og Brac

Der er over 1.000 øer i Adriaterhavet, der tilhører Kroatien,og mange af dem er blevet populære feriemål. De to måske mest berømte, og også blandt de største, er Hvar og Brač. De er parallelle med hinanden lige udenfor Split, og begge nås med bilfærge derfra. At bringe en udlejningsbil til Hvar og Brač er en stor fordel. Så kan du nemt komme fra den ene smukke fiskerby til den næste, til seværdighederne, til de smukke skove, til gårdene, hvor de dyrker oliven, lavendel og vinstokke, og ikke mindst til de mange dejlige strande, som du finder på begge øer.

At bringe en udlejningsbil til Hvar og Brač er en stor fordel, så du nemt kan komme fra den ene smukke fiskerby til den næste.

Virksomheder, du kan leje en bil fra i Kroatien

I Kroatien er der tæt på 25 virksomheder, der tilbyder biludlejning, fra næsten 50 forskellige programoversigter. Disse omfatter alle større internationale virksomheder, herunder Sixt, Alamo, Europcar, Hertz, Avis og Budget. Der er også et stort antal mindre og / eller nationale biludlejningsfirmaer i landet, såsom Oryx, Carwiz og Højre Cars.

7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Kroatien

Hvor gammel skal jeg være for at få en biludlejning i Kroatien?

I Kroatien er det almindeligt for biludlejningsfirmaer at kræve, at lejer og chauffør til at være mindst 21 år gammel og har haft et kørekort i mindst 3 år. Nogle virksomheder kan have lavere krav til de mest overkommelige kategorier af biler. Lejere under 25 år skal normalt betale et ekstra gebyr for at dække den ekstra forsikring for unge chauffører.

Er det dyrt at leje en bil i Kroatien?

Kroatien er et af de mest overkommelige lande i Europa til at leje en bil i. Det samlede prisniveau er blandt de laveste, når det kommer til populære ferielande. Konkurrencen på biludlejningsmarkedet er også stor, og der er mange virksomheder, der er etableret her. Priserne varierer dog afhængigt af årstiden, hvor du lejer bilen, og hvor du kan hente den.

Kan jeg køre billeje fra Kroatien til nabolande som Slovenien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina?

Det er normalt okay at bringe udlejningsbilen ind i Kroatiens nabolande, men husk at tjekke med biludlejningsfirmaet på forhånd. Nogle mennesker er afhængige af, hvilket land du vil, og der kan være begrænsninger for den pågældende bilkategori. Der er også nogle virksomheder, der tillader grænseovergang, hvis bilen lejes på udvalgte steder. Under alle omstændigheder må du forvente, at de fleste virksomheder vil kræve yderligere forsikring, især til Bosnien-Hercegovina og Montenegro, da disse lande ikke er MEDLEMMER af EU.

Kan jeg tage min udlejningsbil til en af de kroatiske øer?

Du bør spørge biludlejningsfirmaet, før du medbringer din bil om bord på en af færgerne til de kroatiske øer i Adriaterhavet. Som regel går det fint, medmindre du har lejet en dyr bil i luksusklassen. Nogle selskaber vil kræve en ekstra forsikringspolice for bilfærger, da risikoen for skade er noget højere. Bemærk venligst, at du ikke behøver at tage en færge for at komme til Krk, den største af øerne (der er en broforbindelse til fastlandet).

Har jeg brug for nogen særlig type bil overalt i Kroatien?

I Kroatien er der næsten ingen steder at antyde, at du får brug for andet end en almindelig personbil. Husk, at det kan blive varmt der om sommeren, og en behagelig bil med aircondition er en god løsning.

Er det almindeligt for bompengekabiner i Kroatien?

Kroatien er et relativt lille land, og derfor ikke stort behov for motorveje. Men de vigtigste vejforbindelser har nye og gode veje med 2 baner i hver retning, for eksempel mellem Zagreb og Zadar / Rijeka, og fra Split og næsten hele vejen til Dubrovnik. Sammen med broen, der løber til øen Krk, er disse de eneste strækninger, der er fetable. Bemærk venligst, at betalingsbokse opkræves med kontanter eller betalingskort/kreditkort. Både Euro og Kuna accepteres.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en bilulykke i Kroatien?

Alarmnummeret i Kroatien for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør også kontakte det biludlejningsfirma og/eller forsikringsselskab, du bruger.

Andet nummer:

Andet nummer:

 • Politi – 192
 • Brandvæsen – 193
 • Lægehjælp – 194
 • Vejhjælp – 1987

Destinationer

Menu