Billeje Zagreb

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Kroatien
 4. chevron_right
 5. Billeje Zagreb

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Zagreb

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Zagreb fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Zagreb gennem os.

Zagreb guide

Bilutleie Zagreb
Zagreb Biludlejning

Zagreb er Kroatiens hovedstad og største by – med omkring 800.000 indbyggere (2011). Byen er beliggende i den nordlige del af landet – på begge sider af floden Sava.
Zagreb er landets politiske, administrative, økonomiske, videnskabelige og kulturelle centrum og også et vigtigt transportknudepunkt. Byen har sit eget universitet, som blev grundlagt i 1669.

Attraktioner

Zagreb har omkring 50 museer og kunstgallerier,20 teater- og spillesteder, operahaver, botaniske og zoologiske haver samt en række parker og grønne områder.

Den gamle bydel (Øvre By) i Zagreb – “Gorny Grad” – ligger på en bakke, og her finder du en række seværdigheder. Du kan blandt andet bruge besøg Zagreb-katedralen her fra 1217,Markuskirken fra 1200-tallet eller ærkebispedømmet fra 1748. Parlamentet er også til stede. Den gamle bydel er et bilfrit område i Zagreb, og du kan tage trapper eller svævebane for at komme hertil.

Nederste del af byen “Donji Grad” er et mere moderne distrikt, hvor bygningerne blev bygget efter 1800. Her finder du bl.a. en række museer samt Nationalteatret fra 1895.

Mimara-museet i Zagreb anbefales også til et besøg. Dette er et kunstmuseum, der også har en arkæologisk afdeling. Besøgende kan se udstillinger af både kunstværker og håndværk fra forhistorisk tid indtil 1920’erne.

Markuskirken fra 1200-tallet.

Udforsk Zagreb med biludlejning

Zagreb er meget centralt beliggende, hvis du ønsker at besøge de omkringliggende Ungarn, Slovenien og Østrig lande, hvis det kun for en dag eller to. Du har også en række smukke landsbyer og slotte i nærheden af den kroatiske hovedstad, og samtidig relativt kort afstand til den kroatiske riviera. Vejene i Kroatien er gode, og med biludlejning når du spændende oplevelser på ingen tid. Her er nogle udgivere til ture med Zagreb som udgangspunkt.

Der findes adskillige barokhuse i Samobor.

Samobor – Middelalderby kendt for kunsthåndværk

Samobor er en perle blandt de kroatiske små byer. Det er berømt for sine smukke middelalderlige bosættelser, blandede barokhuseog mange spændende seværdigheder. Byen har også lange traditioner inden for madlavning, håndlavede krystaller, vinfremstilling og musik. I denne lille by vil du finde folk, der for eksempel har det professionelle udtryk kiks maker, og som kommer fra familier, der specialiserer sig i sådanne nicher i generationer. Udover at slentre rundt i den gamle bydel i Samobor, smage delikatesser og indkøbsfartøjer,rejser folk her for at tage ture i byens smukke omgivelser og gå til festivaler. Det er ikke langt fra Zagreb og er beliggende i et område, hvor du vil finde flere andre små byer et besøg værd.

 • Fra centrum af Zagreb til Samobor er det kun 25 kilometer. Drevet tager omkring 30 minutter i normal trafik.

Blejsko Jezero – Smuk sø i nabolandet Slovenien

Blejsko er en sø beliggende iSlovenien, men ikke længere væk fra Zagreb, end du kan tage en dagstur der. Vandet i havet stammer fra gletschere, der smelter i de julianske alper, en bjergkæde strækker sig fra Italien til Slovenien. Dette er et af de bedste steder i denne del af Europa for at tage en dagstur, hvis du sætter pris på smuk natur. En af de mest populære aktiviteter er at leje en robåd. Så kan du nemt komme over til den lille ø Blejski otok,hvor der er en smuk lille kirke. Du kan endda ringe på kirkeklokken, der er udenfor, og du vil derefter modtage et ønske. På en klippe lige over søen finder du, hvad der er det ældste slot i Slovenien, dateret til år 1011. Der er stier, og fra slottet får du den bedste udsigt over søen. Også stoppe ved landsbyen Bled, der ligger i den ene ende af søen. Der er tradition for at spise byens egen flødekage på en af de mange hyggelige caféer og restauranter.

 • Fra Zagreb til landsbyen Bled ved søen ligger der omkring 200 km derfra. Drevet tager normalt 2 timer og 10 minutter.
Den lille ø Bleshki otok der er en kirke. Du kan endda ringe på kirkeklokken og ønske dig noget, så skulle ønsket gå i opfyldelse.
Slottet blev bygget i 1200-tallet og er i dag et museum.

Veliki Tabor og Trakošćan i Hrvatsko Zagorje

Hrvatsko Zagorje er et område nord for Zagreb i Kroatien, og mod grænsen til Slovenien, som er berømt for sit smukke landskab og høje tæthed af slotte og fæstninger. Der er også en række dejlige små byer og landsbyer der, men slottene er absolut de største drawcards for besøgende. Blandt disse er slottene Veliki Tabor og Trakošćan blandt de mest berømte.

Veliki Tabor, som betyder “Den Store Lejr”, blev bygget i midten af 1500-tallet, men dagens version ser meget ud som det så ud siden 1500-tallet efter en omfattende genopbygning. I dag er slottet et museum, der er åbent hele året rundtog giver dig et godt indblik i livet i denne del af Europa i middelalderen. Trakošćan er noget ældre end Veliki Tabor, og menes at have været bygget i det 13. Dette slot ser også helt anderledes ud i dag efter en total ombygning i 1800-tallet. Ligesom Veliki Tabor er Trakošćan et museum, der kan besøges hele året rundt.

 • Afstanden til veliki tabor slot fra Zagreb er 69 kilometer. Køreturen der vil tage dig omkring 1 time og 5 minutter.
 • Afstanden til Slottet Trakošćan fra Zagreb er 81 kilometer. Køreturen der vil tage omkring 1 time og 5 minutter.
 • Afstanden mellem de to berømte slotte er omkring 40 kilometer, med en køretid på omkring 50 minutter.
Graz har mange unikke og specielle bygninger, såsom Kunsthaus Art Center.

Graz – Tag en tur til Østrig fra Zagreb

Graz er den næststørste by i Østrig, efter Wien. Det betragtes som en af de bedst bevarede historiske byer på kontinentet. Graz er blevet udnævnt som Europas kulturhovedstad (2003) og designhovedstad (2009). Derfor har byen en række spændende og særprægede bygninger at fremvise. Måske er det mærkeligste det byens kunstcenter kaldet “Kunsthaus”– som ligner et fartøj fra en anden planet. Sådanne mærkværdigheder kan findes flere af, lejlighedsvis smukke bosættelser fra middelalderen og andre epoker. Nogle af seværdighederne er på UNESCOs verdensarvsliste, såsom det barokke slot Schloss Eggenberg. Det samme gælder den smukke gamle bydel (Altstadt von Graz), hvor et af de fineste julemarkeder afholdes i december hvert år. Den relativt korte afstand fra Zagreb gør det muligt at tage en dagstur til Graz, hvis du har en udlejningsbil, men du er velkommen til at tage en overnatning, hvis du har tid. Det vil du næppe fortryde, for Graz er en af de mest spændende byer i denne region.

 • Fra Zagreb til Graz i Østrig er det omkring 183 kilometer, hvis du kører motorvej E39. Du vil normalt bruge cirka 2 timer og 10 minutter på drevet.

Krk – Adriaterhavets største ø

Krk er navnet på den største ø i Adriaterhavet,og også den største by på øen. Det ligger tæt på fastlandet, med broforbindelse åben hele året rundt. Krk er først og fremmest et glimrende sted at gå til, om du ønsker at solbade og bade. Der er også flere dejlige byer og landsbyer der, med “hovedstad” Krk som det bedste eksempel. På denne ø finder du steder med pulserende natteliv, hvis du er interesseret i en sådan, eller de mest rolige og behagelige fiskerbyer, hvis det er mere din præference. Kysten er blændende smuk, og havet indbydende om sommeren. Inde i landet på øen finder du rolige skove, der er populære at tage vandreture eller cykelture i.

 • Fra Zagreb til byen Krk på øen af samme navn, er det 182 kilometer. Drevet der tager normalt omkring 3 timer, hvis du kører uden et stop undervejs.
De fleste mennesker går til Krk for at nyde strandene og svømme.
Det er langt nemmere at køre uden for byen og vejene er gode.

Parkering og trafik med biludlejning

Det er ikke altid let at finde parkering i gaderne i Zagreb, både fordi gaderne er smalle og har lidt parkeringsplads,og fordi konkurrencen om parkeringspladser er stor. Hvis du finder parkeringsplads i en gade, skal du betale gebyret i henhold til forskellige zoner. Det vil blive angivet på skilte, hvor længe bilen kan stå, og på hvilke tidspunkter et gebyr er påkrævet. Byen har tre forskellige zoner – rød, gul og grøn – hvor den røde zone er dyrest. Det er normalt lettere at satse på en af de mange parkeringshuse,selv om priserne der er noget højere. Men det er overkommeligt at parkere i Zagreb i forhold til de fleste europæiske hovedstæder.

Centrum af Zagreb er ikke meget let at finde med biludlejning. Den gamle bydel, Gradec eller Gornji Grad på kroatisk, er lukket for trafik og forbeholdt fodgængere. Gaderne omkring den gamle bydel er også ofte smalle og envejs. De fleste mennesker vælger derfor at forlade bilen parkeret, og i stedet til formål at gå eller tage sporvognen.

I myldretiden trafik, kan det tage lidt tid at komme ud af byens centrum, hvis du vil tage en udflugt til andre steder i Kroatien. Uden for byen er det langt lettere at køre, og især på de strækninger, der har motorveje. Standarden for vejen i Kroatien er konsekvent god, men stadig køre forsigtigt. Mange bilister kører hurtigt, og landevejene kan være noget uklare her og der.

Zagreb lufthavn har en stor terminalbygning.

Lufthavn

Zagreb Lufthavn Franjo Tuđman er den største lufthavn i Kroatien. Her får der omkring 3,5 millioner passagerer. Du kan flyve direkte til Zagreb fra nogle af de største byer i Europa, men mange af flyruterne er sæsonbetonede. Der er også intermitterende flyvninger mellem Zagreb og destinationer i Israel, Thailand, Emiraterne og Canada. Lufthavnen har en forholdsvis stor terminalbygning, men alt er at finde under samme tag.

Biludlejningsfirmaerne er samlet i ankomsthallen, tætpå hvor du henter din bagage. Udlejningsbilen vil være i et separat område på den nærliggende parkeringsplads. Fra i dag er der 22 biludlejningsfirmaer i Zagreb Lufthavn,herunder Hertz, Alamo, National, Enterprise, Europcar, Dollar Biludlejning, Sparsommelighed, Sixt, Avis og Budget.

 • Afstanden mellem centrum af Zagreb og Zagreb Lufthavn er kun 15 kilometer. Køretiden ved normal trafik er mellem 15 og 20 minutter.