Billeje Split

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Kroatien
 4. chevron_right
 5. Billeje Split

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Split

Sammenlign priser og finde billig biludlejning i Split fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Split gennem os.

Opdel vejledning

Bilutleie Split
Split Biludlejning

Kystbyen Split ligger i det sydvestlige Kroatien, ved Adriaterhavet, og har 211.000 indbyggere (2011). Byen ligger i det dalmatiske landskab og er en berømt turist- og havneby.

Split er det økonomiske og administrative centrum af regionen, og er også et vigtigt transportknudepunkt. Fra havnen i Split er der færger til blandtandet Dubrovnik, Rijeka, Pescara og Anacona.

århundrede, byen er nu kendt for at være Kroatiens kulturelle centrum. Der er mange historiske og kulturelle seværdigheder i Split, og UNESCOs verdensarvssted er på UNESCOs verdensarvsliste.

Attraktioner

I den gamle bydel ligger Diocletians palads, somer en stor turistattraktion. Slottet blev bygget af kejser Diocletian i begyndelsen af det 4. Slottet måler 215 x 181 meter.

Diocletians palads ligger i den gamle bydel.

Også den romersk-katolske Split Cathedral er et besøg værd. Katedralens ældste dele stammer fra 400-tallet, mens resten af bygningen går tilbage til 1100-tallet. Der er adgang for offentligheden til at stå op i tårnet af katedralen, og herfra har du en fantastisk udsigt over byen.

Andre populære turistattraktioner i Split omfatter strandene ved havet,byens museum, et maritimt museum, en zoologisk have og to arkæologiske museer.

Udforsk Split med biludlejning

Kroatien er et spændende land at udforske med biludlejning, og Split er et centralt og godt udgangspunkt. Fra denne badeby kan du hurtigt nå historiske byer som Dubrovnik, du har færgeforbindelser til de bedste ferieøer, og det er en kort afstand til de indenlandske attraktioner. I vores guide til Split-området har vi plukket ud fem af de mest populære rides.

Dubrovniks gamle bydel er omgivet af en fæstningsmur.

Dubrovnik – Kroatiens perle

Den historiske by Dubrovnik har en velfortjent plads på UNESCOs verdensarvsliste. Det blev grundlagt i det syvende århundrede og var en separat bystat i flere hundrede år, indtil Napoleon erobrede området i 1806. Hele den gamle bydel er omgivet af en fæstningsmurog betragtes som en af de smukkeste i Europa. Store dele af byen blev ødelagt af bomber under krigen på Balkan i 1991, men Dubrovnik blev heldigvis hurtigt genopbygget. Udover at opleve den gamle bydel selv, anbefales det at tage en tur op på toppen af bjerget, hvor byen ligger. Du kan gå op, eller tage svævebanen, der løber lige uden for hovedporten til fæstningen. På toppen får du uovertruffen udsigt over hele byen og det smukke Adriaterhavet udenfor.

 • Det er omkring 230 kilometer fra Split til Dubrovnik, og du passerer faktisk gennem en lille smule Bosnien-Hercegovina på vejen. Køretiden er ca. 3 timer, hvis du ikke stopper undervejs.
Idylliske Brač er velegnet til familieferier.

Hvar og Brač – To ferieøer lige uden for Split

Langs Kroatiens kyst er der en række smukke øer, hvoraf Hvar og Brač er blandt de største og mest populære feriemål. De er begge så omfattende i det omfang, at det kan betale sig at medbringe en udlejningsbil, hvis du ønsker at udforske dem. Begge er let nås fra Split med multi-timers bilfærger, og du bruger mindre end en time på overfarten. På øerne finder du dejlige strande, hvorafnogle har dejligt sand at slå sig ned på, hvilket ikke er så almindeligt langs den kroatiske kyst. Brač er kendt som den mest familievenlige af disse to øer. Der finder du mange historiske bygninger og vartegn, hyggeligesmå fiskerbyer ogmuligheder for mange hyggelige naturoplevelser. Hvar betragtes som mere livlig, med festivaler og et mere aktivt natteliv, men også på denne ø er det meget muligt at finde ro og idyl.

 • Fra havnen i Split til Hvar kan du fange en bilfærge til Stari Grad på hvar øen. Turen tager ca. 1 time.
 • Fra havnen i Split kan gæsterne tage en bilfærge til Supetar på øen Brač. Turen tager ca. 50 minutter.
 • Bemærk venligst, at ikke alle færger tager biler om bord, og du bør bestille din plads på forhånd, også for at vende tilbage til Split.

Šibenik – Historisk by med et strejf af Venedig

Šibenik er en af de vigtigste historiske byer i Kroatien, og også den ældste blandt dem, der ligger på kysten. Det har været en kastebold mellem forskellige herskere og riger gennem historien, som synes godt i byens arkitektur og traditioner. Blandt de vigtigste seværdigheder i Šibenik er en række bygninger stammer fra det tidspunkt,hvor byen var underlagt bystaten Venedig, for eksempel katedralen i Svaty Jakova (apostlen Jacob). Hele den gamle bydel er fyldt med god arkitektur. I mellem husene er der smalle gader belagt med brosten, hvor du vil finde hyggelige små butikker, restauranter og caféer, og en behagelig atmosfære. Byen er især rart at besøge om sommeren, dels fordi der er en række festivaler der. Du er heller ikke langt væk fra fine svømmemuligheder, når du besøger Šibenik.

 • Den hurtigste vej mellem Split og Šibenik er, hvis du kører lige nordpå til Dugopolje først og ud på den europæiske vej E65 der. Afstanden er derefter omkring 88 kilometer, med en køretid på omkring 1 time.
 • Hvis du ønsker at køre kystvejen til Šibenik, afstanden er omtrent det samme (88 kilometer), men du vil bruge mindst 30 minutter længere på drevet.
Hele den gamle bydel er fyldt med stor arkitektur, men katedralen Svaty Jakova skiller sig ud især.
Plitvice Lakes er på UNESCOs verdensarvsliste.

Plitvice Lakes National Park – Kroatiens smukkeste naturområde

Plitvice Lakes er en af Kroatiens største turistattraktioner og ligger i nationalparken Nacionalni park Plitvička jezera. Området er på UNESCOs verdensarvsliste. I alt er der 16 søer her, ogalle beskrives som meget smukke. Søerne er forbundet med hinanden af floder og vandfald. I de omkringliggende skove er der ulve, bjørne, hjorte, vildsvin og en række sjældne fuglearter. Nationalparken er åben hele året rundt og let at komme til, hvis du er i Split-området. Selv om parken har langt de fleste besøgende om sommeren, er det et besøg værd, selvom det er efterår, vinter eller forår. Du kan også bo i parken, hvis du ønsker at tilbringe mere tid der. Ved indgangen er der tre gode hoteller, og en campingplads med hytter til leje.

 • Fra Split til indgangen til nationalparken, hvor Plitevice Lakes ligger, er det omkring 257 kilometer. Uden at stoppe, vil køretiden være cirka 2 timer og 40 minutter.

Makarska – Kroatisk Riviera

Området kaldet den kroatiske riviera strækker sig mellem byerne Gradac og Bela. Den centrale by på Rivieraen er Makarska, en idyllisk ferieby berømt for sin storslåede strandpromenade og travle folkeliv om sommeren. Selvom både Makarska og området har mange seværdigheder at byde på, er det primært solbadning og svømning, der tiltrækker folk her. Badeområderne ligger tæt på, og infrastrukturen omkring strandene er meget god. Der er også mere end nok at gøre i Makarska om aftenen, både for unge og gamle. Der er gode restauranter overalt, og mange naturligvis specialiserer sig i frisk fisk og skaldyr,vil du finde mere end nok pubber og barer, og der er en række festivaler og kulturelle arrangementer om sommeren.

Den hurtigste vej fra Split til Makarska er, hvis du først kører nordpå til Dugopolje, og på motorvejen længere derfra. Så tag afsted ved Zagvozd ned til kysten og Makarska. Afstanden er derefter 89 kilometer, med en køretid på omkring 1 time og 5 minutter.

Hvis du vælger at køre langs den smukke kyst, afstanden er 65 kilometer, og køretiden er omkring 1 time og 30 minutter.

Rivieraen i Makarska, feriebyen har flere gode badesteder i træk og et myldrende folkeliv om sommeren.

Parkering i Split

En stor del af byens centrum i Split er lukket for biltrafik,med gader helt forbeholdt fodgængere. Derfor er der også lidt parkeringsplads i, hvad der udgør den gamle bydel, og især nede ved havnen. Hvis du finder en markeret parkeringsplads på en gade, bedes du være opmærksom på, hvilken zone gaden ligger i. Inden for zone 1 er der et 24-timers gebyr, mens inden for zone 2 skal du betale et gebyr mellem 07:00 og 19:00. Gebyret vil betale for automater på fortove og kvitteringen skal være klart synlig i bilens forrude.

Den bedste løsning til at parkere biludlejning i Split er normalt at finde en af de offentligt drevne parkeringshuse i byens centrum. Der er det relativt overkommeligt at sætte bilen ned, kapaciteten er god, og bilen bliver ikke så varm, som når den er ude i solen.

Det kan være svært at køre i centrum af Split, men byen er ikke så stor, så du vil finde vej til slutningen.

Trafik i split

Inde i midten af Split er noget svært at navigere din vej frem. Der er mange gågader og ensveje der. Centret er også gammelt og ærværdige, hvilket er grunden til, at mange af gaderne er smalle og snoede. Det positive er, at byen ikke er så stor, så under alle omstændigheder vil du finde vej til slutningen, uden at have brugt for lang tid.

Kørsel uden for byerne i Kroatien er for det meste behageligt. De fleste hovedveje er i meget god stand,og de vigtigste trafikår har relativt nye og moderne motorveje. Landeveje, især de veje, der løber langs Adriaterhavet, kan være meget snoede og kuperede. Her bør du være ekstra opmærksom, selvom selve vejoverfladen er af høj standard. Det er ofte svært at se, hvad der kommer rundt om den næste bakketop eller næste sving. Det gør ikke sagen bedre, at kystvejen byder på vidunderligt fantastisk udsigt, som hurtigt kan stjæle førerens opmærksomhed.

Der er langt den mest trafik i lufthavnen i Split om sommeren.

Lufthavn

Lufthavnen kaldes internationalt Split Lufthavn, menskroaterne kalder det Zračna Luka Split. Ligesom Split er Kroatiens næststørste by efter Zagreb,lufthavnen er også den næststørste efter Zagreb Lufthavn. I Split bliver der årligt serveret ca. 3,5 millioner passagerer. Mange af disse rejser videre til feriesteder som Makarska og øen Hvar. Du kan flyve direkte til Split fra et stort antal europæiske byer hele året rundt. Men antallet af besøgende til denne lufthavn er betydeligt højere i sommermånederne, og så mange charterfly ankommer.

De virksomheder, der driver biludlejning i lufthavnen i Split er samlet i ankomsthallen i stueetagen. Centret ligger lige ved siden af hovedbusstationen og taxastoppet. Parkeringspladsen, hvor udlejningsbilerne står, ligger også i nærheden. Fra i dag finder du ca. 20 biludlejningsfirmaer her, herunder internationale aktører som Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty og Europcar. Der er også en hel del kroatiske biludlejningsfirmaer i lufthavnen.

 • Split Lufthavn ligger 25 km fra havnen i byens centrum. Driftstiden er normalt mellem 25 og 30 minutter.