Billeje Wien

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Østrig
 4. chevron_right
 5. Billeje Wien

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Wien

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Wien fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Wien gennem os.

Wien guide

Bilutleie Wien
Wien Biludlejning

Wien er hovedstaden i Østrig,og er beliggende på Donau-floden i den nordøstlige del af landet. Byen har 1,7 millioner indbyggere (2011).
Wien er landets kulturelle og økonomiske centrum, og en vigtig industri-og videnskabsby. Byens universitet blev grundlagt i 1365. Wien er også et stort transportknudepunkt, og har stor turisme.

Wien er kendt for at være et af verdens vigtigste centre for klassisk musik. Her finder du museer for berømte komponister og musikere som Haydn, Mozart, Beethoven, Shubert og Strauss – som alle har boet i kortere eller længere perioder af deres liv i Wien. Byen er også berømt for sine årlige musik- og teaterfestivaler.

Attraktioner

Wiens historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste, og der er mange smukke kirker og klostre. Stephansdomen (bygget i perioden 1304 – 1511) er en populær turistattraktion her – med sit karakteristiske 136,7 meter høje tårn.

Andre attraktioner i Wien omfatter 1700-tallet “Belvedere”,“Wien State Opera” – det vigtigste operahus i byen fra 1869, den gotiske kirke “Ruprechtkirche” fra 1200-tallet, Natural History Museum – med geologiske og botaniske samlinger samt Museum of Art History – hvor blandt andet Natural History Museum – blev bygget i 1200-tallet. kan se kunstværker af Rembrandt og Rubens.

Byen har også et teatermuseum, et museum dedikeret til psykologen Sigmund Freud samt en zoologisk have.

Lidt sydvest for byens centrum er slottet “Schönbrunn” fra 1695,som er en stor turistattraktion. Slottet var tidligere et kejserligt jagtslot og sommerresidens, men er i dag et museum. Stedet har også en smuk park anlagt i fransk stil i 1706. Schönbrunn er på UNESCOs verdensarvsliste.

Slottet var tidligere et kejserligt jagtslot og sommerresidens, men er i dag et museum.

Udforsk Wien med biludlejning

Wien er meget centralt beliggende i forhold til flere spændende hovedstæder, herunder Bratislava, Prag og Budapest. Det er også nemt at nå en række smukke landsbyer og steder af historisk interesse. Alperne er heller ikke langt væk, hvis du har en udlejningsbil til din rådighed og vil tage en tur på ski eller til fods i bjergene. Her er et par tips til kørsel med Wien som udgangspunkt.

Slottet er en rekonstruktion af et slot, der tidligere var på stedet i 1100-tallet.

Burg Kreuzenstein – Eventyrslot lige uden for Wien

Det middelalderlige Kreuzenstein Slot ligger ikke en lang køretur fra Wien og er faktisk mest tilgængeligt for dem, der har biludlejning. At komme til slottet med offentlige kommunikationsmidler er besværligt og tager lang tid, mens i bil når du dertil på få minutter. Slottet er meget eventyrlysten, hvilket får en til at tænke på prinsesser, drager og helte. Dagens e-avis datoer til 1874, men det var en rekonstruktion af et slot, der stod på samme sted siden engang i 1100-tallet. Det rekonstruerede slot er også bygget med materialer fra andre middelalderlige slotte, hvilket er grunden til Kreuzenstein har et strejf, der gør det ser meget ældre end det egentlig er. Slottet ligger pænt på en bakke, hvilket gjorde det umuligt at erobre, før den svenske hær erobrede Kreuzenstein under Trediveårskrigen. Du har måske set Burg Kreuzenstein før, da det har været brugt som et kup i en række film og tv-shows– som The Witcher, der kom på Netflix i 2019.

 • Fra centrum af Wien til Burg Kreuzenstein er det kun 26 kilometer. Du kører nordpå langs Donau på A22 og vil normalt tage 25 til 30 minutter på turen.

Mælk og Krems i Wachau-dalen

Wachau er navnet på en smuk dal og kulturlandskab beliggende vest for Wien. Donau løber gennem dalen, hvilket gør Wachau til et frugtbart område. De klimatiske forhold betyder, at Wachau er et egnet sted til dyrkning af druer, og der er derfor flere berømte vinproducerende gårde her. I hver ende af dalen finder du de to små byer Melk og Krems, som begge er gode steder at besøge. I Melk finder du et af de mest berømte og imponerende klostre i Østrig,Stift Melk, som blev grundlagt i 1089. Der er også flere andre seværdigheder af historisk betydning i Melk. Krems er den største by af de to, og er berømt for sin smukke gamle bydel i byens centrum. Dette er også en populær by at gå på shopping ture til, og især hvis du er på udkig efter gode hvide vine fra Wachau Valley.

 • Fra Wien til Melk er det omkring 88 kilometer. Køretiden er omkring 1 time og 5 minutter.
 • Hvis du vil køre langs floden gennem den smukke dal til Krems an der Donau, vil det tage ca. 35 minutter (afstanden er omkring 37 kilometer).
Klosteret Stift Melk blev grundlagt i 1089.
Budapest er fuld af historiske bygninger værd at indhente.

Budapest – Twin City mod øst

Der er et stærkt historisk bånd mellem Wien og Budapest i Ungarn. Byerne delte status som hovedstad i det østrig-ungarske monarki. Den korte afstand har også betydet, at der har været en masse handel og udveksling af traditioner mellem disse to regioner. Selv om historien dikterer, at der er mange ligheder mellem Budapest og Wien, kontrasterne er også store. At tage en tur til Budapest med biludlejning er en af de bedste og mest populære udflugter, du kan tage, når du er i Østrigs hovedstad. Det samme gælder, hvis sagen blev omstødt. I Budapest bør du besøge nogle af de mange seværdigheder, der er på UNESCOs verdensarvsliste,for ikke at nævne et af byens romerske eller tyrkiske bade. Byen har også en masse museer og gallerier (over 220 i alt i byens centrum), en meget stor opera og et par øer i Donau-floden, der tilbyder grønne parker og smukke haver.

 • Det er omkring 244 kilometer fra centrum af Wien til Budapest, hovedstaden i Ungarn. Uden stop undervejs tager drevet ca. 2 timer og 40 minutter.
Hvis du forlader udlejningsbilen i byens centrum, kan du benytte sporvognen og besøge en typisk tjekkisk pub.

Prag – Den Gyldne By i Tjekkiet

Hovedstaden i Tjekkiet har også en lignende historisk forbindelse til Wien, som Budapest har det. Byen spillede en vigtig rolle i monarkiet i Østrig-Ungarn, og store dele af byens centrum har arkitektur, der minder om, hvad du ser i Wien. Traditioner og kultur er heller ikke ulig, hvad du finder i Østrig. Det er relativt kort afstand til Prag,og muligt at tage en dagstur, men vi anbefaler, at du bruger lidt tid i denne storslåede by. I Prag er seværdighederne tæt på, det er overkommeligt at bo der, og byen har et spændende kultur- og natteliv. Hvis du kommer i bil, kan du overveje at sætte dette fra dig i hotellets garage eller lignende. Prag er bedst opleves til fods (eller med sporvogn / metro), ikke mindst fordi du også skal stoppe ved en tjekkisk pub og smage de gode pilsners.

 • Fra Wien til Prag er det cirka 294 kilometer, hvis du kører den korteste rute via Znojmo og Jihlava i Tjekkiet. Køretiden uden stop vil så være omkring 3 timer og 45 minutter.
Rester fra den romerske fæstning fra den romerske by Carnutum.

Petronell-Carnuntum – En romersk forpost

Carnuntum var navnet på en romersk fæstningsby og bosættelse, der går tilbage til omkring 50 e.Kr. På det tidspunkt var Tiberius og derefter Marcus Aurelius herskere over romerriget. Carnuntum var en strategisk vigtig base for krigene mod Markomannerne, et germansk folk, der boede her. Disse krige er i øvrigt inspirationen til den berømte film “The Gladiator” af Ridley Scott, stjernespækket Russell Crowe. I dag er Carnuntum en af Østrigs vigtigste seværdigheder. Her finder du rester af den romerske fæstning, herunder amfiteater, romersk bad, gladiatorskole ogflere administrative bygninger. Noget af dette er blevet rekonstrueret. Byen har også et spændende museum, hvor artefakter fra arkæologiske udgravninger er udstillet.

 • Fra Wien til Petronell-Carnuntum er det omkring 43 kilometer, hvis du kører via A4 og B9. Køretiden vil derefter være omkring 35 minutter.
Vær opmærksom på sporvognssporene og stopper, når du kører i gaderne.

Parkering og trafik med biludlejning

Som regel er parkeringspladser i gaderne markeret med hvide striber i vin centrum. Også kigge efter tegn, der viser, at det er tilladt at parkere. Skiltet vil vise ordet “Gebührenpflichtig”, hvis parkeringspladsen er opladet. Det vil også sige, hvilken tid du bliver nødt til at betale gebyret. Du vil naturligvis finde en række parkeringshuse i byens centrum, ogde største hotellers garager er også gode muligheder, når de søger parkeringsplads. Den mest overkommelige løsning er at bruge Park-And-Ride. Disse er servicerede parkeringspladser i udkanten af byens centrum og ligger altid tæt på offentlig transport.

Kørsel i Wien er relativt let og ligetil, med undtagelse af den gamle bydel (Innere Stadt). De fleste gader er lukket for trafik. Hvad du bør være ekstra opmærksom på i denne by er de mange cyklister og fodgængere i gaderne. Vejene har ofte deres egne marker for cyklister (ikke forveksle disse felter med parkeringspladser). Der er også mange sporvognsspor i Wien, og du bør være ekstra forsigtig ved sporvognsstoppestederne. På motorveje og landeveje uden for Wien og i resten af Østrig er det lige så nemt som at køre i Tyskland.

Wiens internationale lufthavn ligger en kort køretur uden for Wien.

Lufthavn

Lufthavnen betjener Wien kaldes Wien International Airport ,eller Flughafen Wien-Schwechat på østrigsk. Det ligger en kort køretur sydøst for centrum af hovedstaden. I alt bruger ca. 27 millioner passagerer lufthavnen inden for et år. Trafikken kommer hovedsageligt fra europæiske byer. Du kan også flyve direkte til Wien fra Canada, USA, Thailand, Kina, Japan, Egypten, Marokko, emirater og lande i Mellemøsten. Lufthavnen har 4 terminaler, hvoraf tre er forbundet med hinanden. Den fjerde, Terminal 1A ligger overfor Terminal 1. De fleste rutefly med de største flyselskaber ankommer til Terminal 3, mens mange lavprisflyselskaber bruger Terminal 1A.

I Wien International Airport, er de virksomheder, der tilbyder biludlejning indsamlet på et separat center ved udgangen til parkeringsplads 4 (P4) i stueetagen. Der er også udlejningsbiler. Ankomsthallen i terminalerne 1,2 og 3 er forbundet til centrum. De virksomheder, du finder her, er Alamo, National, Avis, Payless, Hertz, Flizzr, Sixt, Thrifty, Enterprise, Buchbinder, Budget og Europcar. Biludlejningsfirmaet U-Save har sit skrivebord lige ved siden af parkeringspladsen.

 • Fra Wiens internationale lufthavn til centrum af Wien er det omkring 23 kilometer. Køretiden er ca. 25 minutter i normal trafik på vejene.