Billeje Stavanger

 1. Forside
 2. chevron_right
 3. Billeje Norge
 4. chevron_right
 5. Billeje Stavanger

Sammenlign mere end 16.000 biludlejere

Garanteret lave billejepriser

Vi sammenligner mere end 1600 biludlejere for at finde de laveste priser

Kvalitetssikrede mærker

Sammenlign priser fra alle de velkendte biludlejningsbureauer, herunder Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrænset kilometerforbrug og forsikring

Forsikring og ubegrænset kilometerforbrug er inkluderet for de fleste destinationer

Ingen skjulte omkostninger eller gebyrer

Vi tilføjer aldrig kreditkortgebyrer eller skjulte omkostninger

Afbestil eller foretag ændringer gratis

Afbestil op til 48 timer før den planlagte afhentningstid. Vi har ikke nogen ændringsgebyrer.

Vi er altid tilgængelige

Vores kundeservice er altid tilgængelig, hvis du skulle få problemer af enhver art

Biludlejning Stavanger

Sammenlign priser og find billig biludlejning i Stavanger fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Stavanger gennem os.

Stavanger-guide

Stavanger er den fjerdestørste by i Norge med ca. 135 000 indbyggere. Byen og området har spillet en vigtig rolle i den ældre norske historie, især i vikingetiden. Stavanger har siden 1969 udviklet sig til Norges oliehovedstad. Her har de største internationale og norske olieselskaber kontorer sammen med flere statslige institutioner, der er forbundet med olieindustrien.

Byen har også et universitet, og de studerende efterlader et stærkt præg på nattelivet i Stavanger. Der er en række spændende og populære festivaler afholdt her, og næsten hele året rundt.

I Stavanger finder du et stort antal museer, gallerier, koncertsteder og andre kulturelle institutioner. Byen blev valgt som europæisk kulturhovedstad i 2018.

Attraktioner

Restauranten tilbyder og natteliv i Stavanger er uden tvivl blandt de bedste i Norge. Sammen med alle koncerter og festivaler gør det altid populært og livat i byens centrum.

Ved siden af nattelivet og kulturinstitutionerne er det naturen, der er hovedattraktionen i dette område af Norge. Det er en kort afstand fra byens centrum til nogle af de smukkeste og bedste strande, du finder i Norge. Klimaet i regionen, og det faktum, at det er lavvandet mange steder, gør det muligt for badetemperaturen at være meget behageligt om sommeren.

Det er også en kort afstand til smukke fjorde og øer, når du er i Stavanger. Blandt andet er Lysefjorden med de berømte preikestolen og Kjerag-kendisser kun en kort bil- eller bådtur væk.

Udforsk Stavanger med biludlejning

Mange mener, at Stavanger er Norges bedste by at bo i eller besøge, og især om sommeren. Det skyldes ikke kun byens stærke økonomi, og dermed kulturen og alt, hvad der sker i centrum, men også de smukke omgivelser. I denne del af Norge er der unikke naturoplevelser tæt på-tight. Kendte seværdigheder som Preiekestolen og Kjerag ligger blot en kort køretur derfra med biludlejning, de maleriske sydlige landsbyer ligger inden for rækkevidde, og du kan opleve nogle af de smukkeste fjorde og bjerge, som Norge har at byde på. Her er nogle forslag til ture med Stavanger som udgangspunkt.

På toppen af Prædikestolen Rock får du en vidunderlig udsigt over Lysefjorden.

Prædikestol Rock – County’s mest berømte attraktion

Preikestolen ligger et stykke inde i Lysefjorden,hvor du også har Lysebotn og Kjerag til det sidste. Den unikke klippeformation er også kendt uden for norske grænser. For et par år siden, prædikestol rock var skueplads for en scene i en af de Mission Impossible film stjernespækket Tom Cruise. I modsætning til Cruise behøver du ikke at klatre op ad det massive og stejle klippeflade, men kan i stedet gå. På toppen får du udsigt over et af Norges smukkeste landskaber.

Bemærk venligst, at du ikke kan køre hele vejen. Bilen efterlader dig på parkeringspladsen ved Preikestolhytta, og derfra fortsætter du på afmærkede stier. Vandreturen til fods tager omkring 2 timer hver vej (afstanden er 3,8 kilometer, med en højde på omkring 330 meter). Husk at tage passende tøj og sko på og komme ind i det på forhånd. Der er flere steder på ruten, der er egnet til en hvilepause, og du vil finde gode svømmemuligheder på vej til Preikestolen.

 • Hvis du skal køre en udlejningsbil fra Stavanger til Preikestolen, er det nemmest og hurtigst at tage undervandstunnelen (Ryfast) til Tau og køre videre derfra via Jørpeland. Afstanden er derefter 39 kilometer, og du vil bruge omkring 40 minutter.

Obrestad Lighthouse – Tag en nat som fyrtårn keeper

Besøger gamle fyrtårne er populært over hele verden, selv i Norges sydlige ende. Der er en række af dem, der har været meget vigtige for skibstrafikken og handelen langs den norske kyst. Havet udenfor kan være lunefuldt, og der er mange uheldige sjæle, der har ødelagt i Nordsøen. Obrestad Lighthouse er et naturligt valg, hvis du besøger et af de unikke fyrtårnshuse. Det blev bygget i granit i 1873,mens et fyrtårn master’s bopæl og fyrtårn-serviceret bopæl kom til et par år senere. Fyrhuset og de omkringliggende boliger er smukt beliggende på landet, på en lille højde lige ved havet. Du kan bo på Obrestad Fyr, hvis du bestiller på forhånd, som er blevet populær på flere fyrtårne langs Norges kyst.

 • Det er omkring 43 kilometer fra byens centrum i Stavanger til Obrestad Fyrtårn via Bryne. Drevet tager ca. 55 minutter.
Obrestad fyr og de omkringliggende boliger er smukt beliggende på landet, på en lille højde lige ved havet.
Molen i den gamle Hansabyen Bergen.

Bergen – Byen mellem de syv bjerge

Den gamle Hansabyen Bergen er den næststørste i Norge med ca. 285 000 indbyggere. Selve byen er et besøg værd, hvis du er i Stavanger og vil se mere af den norske vestkyst. Store dele af Bergens centrum er smukke, med den velkendte Bryggen som den største drage gips. Her finder du nogle af landets mest berømte seværdigheder, mange gode spisesteder, indkøbsmuligheder og kulturelle arrangementer og aktiviteter for folk i alle aldre.

Byens omgivelser er også noget, indbyggerne kan prale af. Det ligger mellem syv bjerge på den ene side, og har den unikke øgruppe Øygarden på den anden side, et område bestående af over 1500 øer og holme. Turen fra Stavanger til Bergen med biludlejning er i sig selv en stor oplevelse. Du kører langs kysten i et af de smukkeste landskaber i Norge.

 • Det er ikke mere end 210 kilometer fra Stavanger til Bergen, men køretiden kan være 4 og 6 timer, hvis du kører E39. Kystvejen til Bergen omfatter to overfarter med bilfærge.
Vandfaldet Svandalsfossen ligger næsten på bunden af Saudafjorden.

Svandalsfossen – Natur og bad i samme lussing

Vandfaldet Svandalsfossen ligger næsten i hjertet af saudafjorden,en forholdsvis nem køretur fra Stavanger med biludlejning. Vandfaldet er en af de smukkeste i Norge, og er en del af National Tourist Road Ryfylke. På trods af den lethed at komme her, er det normalt ikke fyldt med besøgende. Det gør i sig selv naturen endnu bedre. Svansalsfossen har to fald på i alt 180 meter. Vandfaldet er klart synligt fra vejen, når du nærmer dig Sauda, men du rådes kraftigt til at se nærmere på det. Parkere din bil ved motorvejen og gå trappen op til udsigtspunktet,og gå under broen, der krydser vandfaldet. Fra udsigtspunktet kan du også se hele fjorden, hvis der er godt vejr, og de landsbyer, der ligger langs fjordkanten. Husk at medbringe tørt tøj og en dug!

 • Fra Stavanger til Svandalsfossen er der 142 kilometer, og køreruten løber via undervandstunnelen Ryfast.
 • Turen inkluderer en passage med bilfærge mellem Hjelmeland og Nesvik. Normalt vil du bruge omkring 2 timer og 45 minutter på hele strækningen.

Egersund – Smuk sydlig landsby nær Stavanger

Der er mange smukke og idylliske små byer langs Norges kyst, og måske især i denne del af landet. Hvis du skal vælge en af dem til at besøge, skal Egersund være på listen. Byens placering gjorde den stor i fiskeindustrien, ogtil sidst blev Egersund kendt som det sted, hvor nogle af landets største redere var baseret. Byens stærke økonomi over en lang periode er noget, der afspejles især i den velholdte og bevare gamle bydel. Byens centrum er domineret af typiske hvidmalede sydlige huse,vil du finde en række gode hoteller og spisesteder der, og byen er berømt for sine mange gallerier og museer, der har høje standarder. Egersund er også et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at blive aktiv på din ferie, for eksempel med laksefiskeri, dybhavsfiskeri,vandreture i skove og bjerge, svømning (en af regionens smukkeste strande lige uden for byen) og andre naturoplevelser.

 • Den hurtigste vej fra Stavanger til Egersund går på hjemmemarkedet på E39. Afstanden er derefter omkring 75 kilometer, med en køretid på 1 time og 15 minutter.
 • Hvis du ønsker at køre langs kysten, tage ud fra E39 og på County Road 44, der løber mod Bryne. Afstanden vil derefter være omkring 84 kilometer, med en køretid på 1 time og 35 minutter.

Parkering og trafik med biludlejning

Virksomheden Stavanger Parkering driver de fleste parkeringspladser i byen. Hvis du ønsker at efterlade din bil på gadeplan, skal du bruge afmærkede parkeringspladser. Automater på fortovene er opladet og kan bruge både kontanter og kort. Hvis du downloader Stavanger Parkerings betalingsapp, kan du bruge din smartphone til at betale med. Fordelen ved den app er, at du betaler kun for den faktiske tid, du er parkeret, og du behøver ikke at vende tilbage til bilen, hvis du ønsker at forlænge den tid, du er på parkeringspladsen. Virksomheden har 7 indendørs parkeringspladser i byens centrum. Der finder du også opladere til elbiler. I stedet er der en nedsat pris for betaling for dem, der kører elbiler.

Det er normalt meget nemt at køre bil i norske byer, inkluderet Stavanger. Selv om denne by også har mange ensvejsgader, og et par områder i byens centrum, der er bilfri, du næppe står over for nogen problemer. Skiltningen er god, og de andre chauffører er som regel venlige og rolige. Bemærk venligst, at i Norge er stort set alle nødvendige for at stoppe for fodgængere, der krydser gaden, i overensstemmelse med ordren. Bøden for ikke at gøre dette er høj.

Kørsel uden for byerne i Norge er normalt en behagelig oplevelse der også. De fleste bilister kører roligt og i henhold til hastighedsgrænserne. Bemærk dog, at dyr kan komme i vejen, både husdyr og vilde dyr som elg og hjorte.

Lufthavn

Lufthavnen uden for Stavanger kaldes international Stavanger Lufthavn. Lokalt bruges Sola Lufthavn ofte, da lufthavnen ligger i Sola kommune. Sammen med Trondheim Lufthavn er Stavanger Lufthavn Norges tredjestørste lufthavn målt i antallet af årlige passagerer (begge betjener ca. 4,5 millioner passagerer om året). Fra i dag har lufthavnen direkte flyvninger indenrigs til Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand. Derudover kan du flyve direkte fra Stavanger til 10 andre europæiske byer, herunder Amsterdam, København, London og Gdansk.

Stavanger Lufthavn er ikke særlig stor, og det er nemt at finde de virksomheder, der tilbyder biludlejning der. I øjeblikket har Sixt, Budget, Avis, Hertz og Europcar tællere og udlejningsbiler på Sola. Alle fem er placeret i bygningen ligger lige uden for terminalen. Deres udlejningsbiler er parkeret i nærheden, og du behøver ikke transport for at komme dertil.

 • Stavanger Lufthavn ligger ca. 17 kilometer syd for byens centrum. Kørslen er normalt mellem 15 og 20 minutter.