Biludlejning Danmark
Sammenlign priser og find billig biludlejning i Danmark fra kendte og lokale biludlejningsfirmaer. Forsikringer og ubegrænset kilometertal er inkluderet. Spar op til 70% på biludlejning i Danmark gennem os.
Danmark guide
Danmark ligger i Nordeuropa og er en del af Norden. Landet udgør også – sammen med Norge og Sverige – Skandinaviens geografiske område. Befolkningen er langt over 5,6 millioner (2010).
Det er den anden rate i 2016 Film By The United States. Ud over den jyske halvø består landet af en række større og mindre øer, hvoraf Sjælland er den største. Der ligger hovedstaden København, som med forstæder har omkring 1,2 millioner indbyggere. Andre større byer i Danmark er Aarhus, Aalborg og Esbjerg (alle i Jylland) og Odense på Fyn.
De største og mest berømte øer er ellers Fyn, Lolland, Falster og Bornholm. Sidstnævnte ligger i Østersøen – mellem Skåne i Sverige og Tyskland/Polen. Danmarks natur består overvejende af et relativt fladt bakkelandskab – med clitos langs store dele af kysten. Kongeriget Danmark omfatter også Grønland og Færøerne, begge med et vist indre selvstyre.
Blandt de største turistattraktioner i Danmark er flere store forlystelsesparker, frilandsmuseer og slotte. Flere af slottene er indrettet til indkvartering. Ellers er strandene, især langs den jyske vestkyst, meget populære.
Danmarks største lufthavn er Københavns Lufthavn – Kastrup– beliggende på Amager lige uden for hovedstaden. Det er også nordens største lufthavn.
Kørsel i Danmark
I Danmark er det konsekvent nemt at køre bil. Vejene er gode, trafikken er mindre intens end i de fleste andre europæiske lande, og antallet af ulykker er relativt lavt. Danmark er normalt blandt de 4-5 lande i Europa med færrest ulykker pr. kørt kilometer. Hvis vi ser væk fra København, er byerne i Danmark også relativt små, med få indbyggere. Folk i Danmark bruger i højere grad offentlig transport end andre steder, og de cykler eller går oftere. Derfor er der færre køer i byerne, selv i myldretiden. Hvad turister med biludlejning bør være ekstra opmærksomme på i de skandinaviske lande er det høje antal fodgængere og cyklister.
Færdselsregler i Danmark
- I Danmark kører du i højre side af vejen.
- Kørselslamper er obligatoriske på bilen 24 timer i døgnet.
- Al brug af mobiltelefon er forbudt, når motoren kører, undtagen håndfri.
- Det er obligatorisk med sikkerhedssele til chauffør og passagerer.
- Børn under 135 cm skal altid bruge godkendt barnefastholdelsesudstyr, der er egnet til barnets højde og vægt.
- Børn må ikke sidde i sæder med aktiveret airbag.
Hastighedsgrænser i Danmark
Husk, at hastighedsgrænserne i boligområder kan indstilles til 30 kilometer/ t. Hvis andet ikke er angivet, gælder følgende grænser:
- Byer: 50 kilometer/t
- Landeveje: 80 km/t
- Fire-sporet veje i byområder: 80 – 90 kilometer / t
- Motorveje: 110 – 130 kilometer/t
Alkoholgrænse i Danmark
Alkoholgrænsen i Danmark er den samme som i de fleste europæiske lande, nemlig 0,5% (0,5 g/l).
Anbefalet biludlejning
Danmark er et lille land i geografisk omfang, men består af over 440 øer. Den største landmasse er halvøen Jylland, som igen er forbundet med Tyskland i syd. Det betyder, at du næsten overalt, hvor du rejser, kommer tæt på Danmarks smukke kyst, dejlige strande, frisk havluft og velsmagende fisk og skaldyr. I Danmark kan du opleve meget på kort tid, hvis du rejser rundt med biludlejning. Her er nogle forslag til kørsel.
Populære øer i Danmark
- Samsø – En ø i Kattegat (strædet mellem Jylland og Sjælland), kendt for smukke landskaber, fiskerimuligheder og rolig atmosfære. En populær ferieø for familier.
- Fyn – Danmarks tredjestørste ø, som også ligger i Kattegat. Odense er Fyns vigtigste og mest folkerige by. Fyn har nogle af Danmarks fineste seværdigheder, blandt andet Egeskov Slot.
- Lolland, Falster og Mon – Disse tre øer ligger lige syd for Sjælland og København. De er kendt for at være meget gode steder at holde ferie, med især mange aktiviteter, der appellerer til familier med børn. Du finder også nogle smukke slotte på disse øer og flere af Danmarks bedste sandstrande.
Den Danske Riviera
På den nordlige del af Sjælland er der kalkholdige hvide strande langs kysten. Ind imellem strandene finder du smukke små landsbyer tilpasset den perfekte badeferie. Derfor hedder området Den Danske Riviera. Her folk kører for at bade, solbade, surfe, padle, fisk, cykle og gå i naturen, slappe af, og at spise god fisk og skaldyr. Her er du også tæt på København, og i området er der mange gode seværdigheder.
Djursland
Området kaldet Djursland omfatter det store forager på Jyllands østlige side og ud mod Kattegathavet. I folkeloren kaldes forageren for Danmarks næse. På Djursland er terrænet noget mere kuperet end resten af Danmark, og flere steder er der ruiner og rester af slotte, kirker, fæstninger og godser, der ligger på små højderygge. Her finder du også gode strande, badebyer, fiskerbyer og mange attraktioner for familier.
Skagen
Skagen ligger på toppen af Jylland, ud mod Norge og Nordsøen. Hele denne kyst er dækket med hvide strande, uspoleret natur og hyggelige små byer. Byen Skagen er det mest berømte feriemål, men du vil også finde andre små byer et besøg værd i dette område. Du kan også nemt rejse til Norge, Sverige, Færøerne og Island herfra, hvis du er på ferie med biludlejning. Færgerne afgår fra Fredrikshavn og Hirtshals, to små byer beliggende på hver side af Skagen.
Billund
Det er mest børnefamilier, der rejser til Billund, simpelthen fordi de fleste af aktiviteterne her er lavet af de yngste. Hovedattraktionerne er Legoland, Lalandia og Givskud Zoo, men du kommer ikke langt, før du finder flere spændende steder at besøge. Hvis du er i dette område med biludlejning, skal du kigge forbi blandt andet Engsholm Slott og Koldinghus Slott.
Virksomheder, du kan leje en bil fra i Danmark
Det er mindre almindeligt med lokale virksomheder, der tilbyder biludlejning i de skandinaviske lande, end for eksempel i Italien. Du finder store spillere som Hertz, Sixt, Europcar, Budget og Avis overalt i Danmark, men sjældent en obskur virksomhed, du ikke har hørt om. I de større byer, og i lufthavnene, er det også almindeligt for virksomheder som Dollar, Alamo, Nationale og Sparsommelige kontorer.
7 ofte stillede spørgsmål om biludlejning i Danmark
Skal jeg bruge et kreditkort for at leje en bil i Danmark?
For at bestille en biludlejning til dit besøg i Danmark, kan du bruge både et betalingskort og et kreditkort. Du kan normalt også betale med begge typer af kort, men biludlejningsfirmaet kræver, at du giver et gyldigt kreditkortnummer, når du afhenter bilen. Kreditkortet skal være i lejerens navn og bruges til at sikre depositum.
Kan jeg køre til for eksempel Tyskland, Norge eller Sverige i bil lejet i Danmark?
Som regel giver alle biludlejningsfirmaer i Danmark dig mulighed for at køre bil inden for EU og Schengenområdet. Ikke desto mindre bør du sørge for dette på forhånd. Oplysninger om grænseovergange gives, når du bestiller, og du kan spørge direkte ved biludlejningsfirmaets skrivebord, når du afhenter bilen.
Kan jeg leje en bil i Danmark og levere den i et andet land?
De virksomheder, der tilbyder biludlejning ofte har forskellige regler for envejs leje. Reglerne kan også være forskellige fra den kategori af bil, du lejer. Derudover er det vigtigt, hvilket sted du ønsker at levere fra dig bilen. Generelt vil envejsudlejning være mulig, hvis biludlejningsfirmaet er repræsenteret, hvor du ønsker at levere bilen. Spørg det firma, du lejer en bil fra, før du afslutter din ordre.
Hvad er aldersgrænsen for at få biludlejning i Danmark?
De fleste biludlejningsfirmaer i Danmark kræver, at føreren/førere af bilen er mindst 19 år gamle. Der er undtagelser, og nogle virksomheder har en aldersgrænse på 21 år. Som regel skal lejeren/ føreren have haft et kørekort i mindst 1 år. Bemærk venligst, at det er almindeligt, at forsikringen koster lidt mere, hvis chaufføren/lejeren er under 25 år.
Er det almindeligt for bompengestandere i Danmark?
Du betaler ikke vejafgifter i danske byer, heller ikke på landeveje eller motorveje. Undtagelserne er, når man bruger Storebæltsbroen-broen, der løber mellem Fyn og Sjælland, eller Øresundsbroen, der løber mellem Danmark og Sverige.
Hvilken type biludlejning skal jeg bruge i Danmark?
Det er sjældent, at vejrforholdene i Danmark bliver hårde, og landet er meget fladt. Der er næppe behov for en personbil her, og få mennesker leje en SUV. Vælg din bil for hvor behageligt du vil have det på drevet, hvor mange passagerer vil blive inkluderet, og hvor meget bagageplads du har brug for.
Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg er involveret i en biludlejningsulykke i Danmark?
Alarmnummeret i Danmark for ambulance, brandvæsen og politi er 112. Du bør kun ringe til dette, hvis du har været involveret i en ulykke, hvor der er personskade, i tilfælde af brand, eller i andre alvorlige tilfælde og nødsituationer. Du bør derefter ringe til biludlejningsfirmaet og / eller forsikringsselskab, du bruger.
Andet nummer:
- Politi – 114
- Lægehjælp – (+45) 1813
Destinationer
Aabenraa – Wikipedia
Aalborg
Aalborg Lufthavn
Aarhus
Aarhus Lufthavn
Albertslund
Billund
Billund Lufthavn
Birkerød
Bornholm
Esbjerg
Esbjerg Lufthavn
Farum
Frederikshavn
Herlev
Herning
Hillerød
Hirtshals
Holbæk
Hørsholm
Horsens
Karup
Kolding
Københavns Lufthavn
København
Lyngby
Nakskov
Næstved
Odense
Odense Lufthavn
Randers
Roskilde
Silkeborg
Skanderborg
Skive
Svendborg
Sønderborg
Thisted
Torshavn
Vejle
Vordingborg